Günlük gübre kullanımı...


perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 13:02
Tecrubeli birçok kişi gübre kullanımının günlük olmasının bitkiler açısından daha iyi olacağı konusunda hemfikir. Bu uygulamayı yapmak için önerilen haftalık kullanım miktarını gün sayısına bölmek yeterli mi, yoksa başka bir uygulama biçimi mi var?
 
Bu arada yurtdışında ziyaret ettiğim bir arkadaşım Seachem Flourish'i çok övmüştü, aklımda kalmış, onu tercih ettim. Kullanım biçimi ve peerformansıyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
 
Merak ettiğim bir başka nokta da torf, dere kumu ve aquclayden oluşan zeminim varken ve tankı kuralı 6-7 gün olmuşken hemen tablet gübre uygulamasına başlamanın gerekip gerekmediği...
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 26/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 293
YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 13:27
Günlük gübre kullanımın en büyük faydası akvaryumda sürekli olarak bitkilerin ihtiyaç duyacağı besinlerin mevcut olmasını sağlamaktır. İlk bakışta kulağa hoş gelmesine rağmen bazı sakıncaları da vardır. Suda mevcut kimyasalların miktarı yükseleceğinden haftada bir yaklaşık %50 civarında su değişimleri uygulanarak akvarymun resetlenmesi gerekmektedir. Önerilen haftalık kullanım miktarı ise oldukça göreceli bir kavramdır. Bitkilerin ne kadar besin tüketebileceği, bitki tür ve miktarı, ışık, co2 ve pekçok faktöre göre akvaryumdan akvaryuma farklılıklar gösterir. Bunun için en uygun yöntem, bitkilerin, alglerin ve balık ve diğer canlıların vereceği tepkileri gözlemlemektir. Bu bağlamda uygun bir günlük dozlamanın belirlenmesi biraz vakit alacaktır. Banim fikrimi soranlara tavsiye ettiğim bir başlangıç değeri de ancak yukarıdaki parametreler hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra mümkün olabilir. Ancak daha derine inmeden işe başlamak için sizin bahsettiğiniz uygulama da çoğu durumda kullanılabilir.
 
Seachem'in ürünleri gerçekten oldukça kaliteli ürünlerdir. Ancak flourish tek başına bitkilerin tüm ihtiyacını karşılamaktan uzak kalacaktır, bunun asıl nedeni de bu sıvı katkının genellikle mikro besinler üzerine yoğunlaşmış olması ve NPK açısından da takviye gerektidiğidir. Ancak düşük ışıklı, çok yoğun olarak bitkilendirilmemiş akvaryumlarda tek başına oldukça faydalı olmakta ve bu fayda flourish excell'in kullanımıyla daha da artmaktadır.
 
Gübre takviyesinin günlük olarak yapılmasının geçerliliği ne kadar yaygınsa, gübre kullanımına sıfırıncı günden itibaren başlanması da aynı şekilde yaygındır. Özellikle de tablet gübrelerin çözünümü çok vakit aldığından en başta konulması da uygun olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir