Guramilerin birbirine zarar vermesi?Cvp yzn okusun


SiperdesiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 65
SiperdesiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 23:45
Altın guramim silver guramimin kuyruğunu yedi o kuyruk düzelirmi ayrıca bu altın gurami diğer 3 benekli guramime saldırıyo acaba bi problemmi var yoksa çiftleşme başlangıcımı acil bilgi verirseniz sevinicem ve lütfen önceki açtığım konukapansın çünkü onla ilgilenen yok o kadar okunmuş bari bi cevap yazın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarasisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 66
KarasisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2010 00:09
Cevabı ben yazayım; 2 senelik tropikal akvaryumu tecrübem var ama çok fazla bilgim yok sadece deyimlerimden yola çıkarak cevap yazıyorum. Şuan bir adet altın guramim bulunmakta. Akvaryum ölçülerinin uygun olması durumunda çiftleşmeye kadar dişi bireyler kovalanır hırpalanır. Guramiler agresif balıklar değildirler ancak bölgecilerdir. Altın gurami ise çiftleşme zamanında agresifleşir; gözünün etrafı kan toplar kırmızılanır. Dişilerin tepe yüzgeçi diyim daha küçük, yuvarlak hatlı ve daha kısa olur. Erkeğin ise daha uzun ve sivri hatlıdır. Elimde 3 adet guramim vardı ve malesef bir tanesi çok kovalanmaktan streslendi ve öldü. Akvaryum hacmi 80 ve üzeri olursa kovalamacalar azalır. Kuyruk konusunda ise iyi beslenen balığın birçok yarası kapanır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2010 23:09
Altın gurami ve üç nokta gurami diğer guramileri rahat bırakmaz ve strese sokar ve balıklarınız ölümesine yol açabilirler. Ya silver (muhtemelen ay ışığı guramidir) kalsı diğerlerini çıkarın ve yanına inci gövde gurami yada cüce gurami alın yada üç nokta ve altın guramiden birini seçin diğer guramileri çıkarın.
Kuyruğu eksilen balığın genelde rahat bırakılırsa yeniden tamamlanıyor ama benim inci guramimde tamamlanma olmadı. 
Kusura bakmayın cevap çok geç oldu ama yeni gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir