Hagen kum içindeki gri taneler (resimli)


bysitoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9970,2[/B]
Kayıt: 15/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 370
bysitoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 22:40
[QUOTE=ionf]

Bende yeni aldım merak etmeyin kazıklanma olayı falan yok hagen siyah kum diye satılan ürün bu şekildedir. (Bazı arkadaşlar yazmışlar evet bunlar doğru hagen böyle bir kum üretmiyor ama piyasadaki bu ürüne bu isim takılmış ve böyle gidiyor ayrıca salınım yapmayan güzel bir bitki kumudur)[/QUOTE]
 
 
Sevgili ionf piyasada hagen diye satılan siyah kumun orjinal olmadığını yazan o bazı arkadaşlardan biriside benim:)ve uzun yıllardır bende bu kumu kullanıyorum oldukça da memnunum;ancak yanıldığınız nokta şu kazıklanma falan yok diyorsunuz size düpedüz orjinal hagen diye 25 kiloluk bir kum satıyorlar hemde hatırı sayılır bir fiyata(bakınız gittigidiyor hemde orjinal faturalı olduğunu iddia ediyorlar) ,ama kum hagen marka değil, büyük beklentilerle ve övgülerle almış olduğunuz kumu akvaryuma koyuyorsunuz  birde bakıyorsunuz ki kumun içinde kahverengi başka  bir kum karışmış ,sonra neyapıyorsunuz biraz araştırma yaptığınızda bu siyah kumun hagen diye satıldığını ama hagen olmadığını öğreniyorsunuz fakat iş işten geçmiş siz kumu akvaryuma koymuşsunuz bile.Malesef artık yapacak birşey yok, yani  sıkıntı burada  bunun adı düpedüz kazıklanmaktır,bizim uğraşımız bu kumun artık hagen diye satışının yapılmaması çünkü herkes sizin gibi araştırmıyor bir hagen lafı duyuyor hoop akvaryumcuya gidiyor ve Orjinal parası verip orjinal olmayan bir kum alıyor sonrasında da herzaman acaba hagenmi?diye kendisine hep bu soruyu soruyor.
 
bysito2013-04-23 22:42:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 22:42
Orijinalini alanlar nereden aldıklarını yazarlarsa diger arkadaşlarda aynı yerden alabilir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bysitoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9970,2[/B]
Kayıt: 15/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 370
bysitoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 22:49
[QUOTE=tlgtck]Orijinalini alanlar nereden aldıklarını yazarlarsa diger arkadaşlarda aynı yerden alabilir.. [/QUOTE]
 
 
Bu kumun orjinali yok fakat içinde kahverengi kum olmayan(şimdiye kadar ben hep bu kumdan aldım ve hiç kahverengi çıkmadı)burayı inceleyin ve alacağınız kumun poşetine iyi bakın poşet resimleri linkte var ben hep o poşetten aldım ve hiç kahverengi kum göremedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

firtina16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 1014
firtina16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 09:59
Merhabalar
Ben de kalsiyumlu kum aramış,Önerilen dazs,Aquadeco v.s... kumlarını almayıp,gitti üzerinden satış yapan, Akvarkum'dan almıştım.forumda açılan Hagen vakalarına da bir kaç cümle yazmıştım.
Kudret Bey'in (bysito) açtığı http://www.akvaryum.com/Forum/gercekte_hagenmi_k635300_sn1.asp konusuda zaten hagenin hagen olmadığını ispatlayan güzel bir linkti.Bu hagen işi zannediyorum Çamaşır deterjanına Tursil, bulaşık deterjanına Mintax demeye benzedi.Ülkemiz maden cenneti iken sırf üzerinde x marka yazıyor diye almamak lazım diye düşünüyorum.ayrıca belirteyim bana dazs v.s öneren akvaryumcular, şuan açık olarak kalsiyumlu kum satıyor. 
Ben bitkili akvaryum hiç yapmadım.Ancak; kum tavsiyesi isteyen Umut Günay kardeşimize Akvarkum'u tavsiye etmiştim.Aldıktan sonrada memnuniyetini birçok linkte, dile getirmişti.Zannediyorum karışık kum almıştı.İspatlayamam ama pakete giren marka kumların sıradan olduğunu çok fazla duymaya başladım.
Hayırlı hobiler.
firtina162013-04-24 10:00:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan AzizÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2012
İl: Edirne
Mesaj: 193
Kaan AzizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 16:42
Arkadaşlar orjinali sanırım yok evet ama genel olarak kullanılan siyah parlak cam gibi olan ve hagen diye satılan kumun içinde gri yada beyaz ilk resimdeki gibi kum yok.

,En azından benimkilerde yok...

Görmeden almamak lazım... (Suyun içine bir miktar atıp bakmak gerekiyor sonuçta bir kez alınıyor ve görselliği çok önemli)...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir