ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
firtina16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2011 15:08
Son Ziyaret:
12 Ocak 2024 16:31
Toplam Mesaj:
1014 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muammer tayfun girgin
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1974
Yaş:
49
İl:
Erzurum
Meslek:
devlet memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M T G

SON 10 MESAJI

En İyi 7 Alg Yiyici
Barbaros bey

Birkaç yıl önce benimde 125cm lik sumplu tropheus akvaryumum vardı. arka fonu da patlatma taş yaptırmıştım. Tankta her şey güzel başlamış,taşların üzeri yemyeşil olmuş harika bir görüntü elde etmiştim. Daha sonra renk kahverengiye dönmüş, alg sorunu yaşamıştım. Anibiaslar ha keza. Berbattı. O dönem 4 cm boyunda 3er adet Sae ve kırmızı göz Albino vatoz alarak sorunu kökten çözmüştüm. Haftalık ön camı içten silme durumum bile ortadan kalkmıştı. Alüminyum bulaşık süngeri ile su değişimleriniz de hafifçe camı içten ovalayın. Dinlenmiş su değişimlerinizi de sıklaştırın.
O dönem ben almadım ancak Garra rufa(Kangal) balığı da alge çözüm olduğu yönünde tavsiyeler almıştım. Jbl algol uygulayıp sonuç alan forum üyesi arkadaşları da duymuştum. Araştırmanızda fayda var.

Kolay gelsin.
İşte Yeni Canavarım İsim Önerilerinizi Bekliyorum
Eski bir çiklet vardı. PEMBO
olabilir.
Sumplu Akvaryuma Geçiş İçin Öneri
Enden kazanç,su hacmine artı demektir.Daha önce 125x55xh65 ölçülerinde alttan sumplı bir akvaryumum olmuştu. Enindeki ve yüksekliğindeki 5-10 cm fark çok fark getirmişti.
150x50x50 bir akvaryum görmüş, beğenmemiştim.Sırık gibiydi.
Sump havuzunu da olabildiğince büyük tutun. Mesela 80x40-45 x 40-45 olabilir ve mutlaka buhar camlı.Demir profil üzeri olsun.
Sumplu Akvaryuma Geçiş İçin Öneri
Merhabalar...
150x60x60 gayet güzel bir ölçü.Eni dar,yüksekliği az akvaryumlar,sıska gözükür.60-65 cm yükseklik müdahale anlamında da sınırdır.
200x80x60 10mm Ultra Clear
Hayırlı akşamlar...

Ne yaptınız akvaryumu? Kafanızda bir şeyler oluştumu? Ekipmanlar için bir araştırmanız oldumu?
200x80x60 10mm Ultra Clear
Merhabalar....

Havuzunuz hayırlı olsun.Nakliye esnasında ufak tefek kırılmalar gayet normal.Firmanın bunu sineye çekmesi isabet olmuş.
Bitkili tecrübesi olan arkadaşlar çok güzel şeyler paylaşmış. CO2 yi kaçırmamak için sisteminizi çok iyi kurmalısınız.Buhar camının hortum boşluklarını bile çok iyi tıkayın.Aydınlatmada ha keza çok kaliteli olmalı. Neyse ki sıcaklığın çok iyi olduğu Adana sınız.
Ben farklı bir konsept tavsiye edeceğim. Mangrow kökleri ile harmanlanmış,bitkili bir akvaryum ve midas,Red Devil gibi iri vede heybetli Orta Amerikan Cichlidleri ile pekala güzel bir renk cümbüşü elde edebilirsiniz.Forumda ve youtube de çok başarılı uygulamalar var.Acizane tavsiye ederim.

Ayrıca benim ve birçok akvarist arkadaşın açık yem aldığı esnaflığı düzgün Gupy pet shop (evcilal) Adana da bulunuyor.Akvaryuma alacağınız ekipmanlar konusunda yardımcı olacaktır.
Kolay Gelsin.
200x70x70 12mm Akvaryum Yaptırmak İstiyorum.
Hayırlı akşamlar

Mesajlarımı hep telefondan attım.Çok kısa oldu. Pc nin başına geçip birkaç kelime yazmak istedim.Öncelikle akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun.Gerçekten her türü rahatlıkla besleyebileceğiniz bir havuza sahip olacaksınız.Akvaryumu kuracağınız yeri iyi belirleyin.bir terazi yardımı ile ölçünün kusursuz olmasını sağlayın.Allah korusun ufak bir dengesizlik suyun bir tarafa baskı yapmasına neden olur.Demir profilin ayaklarının altına ufak mantar veya parke parçası koyun ki parkeniz zarar görmesin.Suyu doldurmadan önce de ufak kaydırmalara da yardımcı olacaktır. Yüksekliği 60 cm ye indirmekle çok isabetli bir karar verdiniz.Zira erişim güçlüğü çekecek tiniz. Sump malzemelerini ucuza temin etmek anlamında iyi araştırın.Pakete girmiş ürünleri tercih etmeyin.

Akvaryum geldikten sonra tekrar bir şeyler paylaşırım.
[:nazar:]


200x70x70 12mm Akvaryum Yaptırmak İstiyorum.
Merhaba

Akvaryum geldikten sonra nasıl bir kurulum planlıyorsunuz? Alacağınız 5000 lik kafa motorunun fiyatı 750tl. Besleyeceğiniz türü belirleyip ona göre sump malzemesi alın.
Haydi Tropheus İçin Sebzelerden Yem Yapalım.
Salatalığın yüzde doksan beşi su hiçbir sıkıntı yok.
200x70x70 12mm Akvaryum Yaptırmak İstiyorum.
Merhabalar

Tayin nedeni ile hobiye ara vermiştim.Isınma turlarına bende başlamış bulunmaktayım.Daha önce 125*55*h65 ölçülerinde demir profil üzerine mobilya giydirmeli sumplı tropheus akvaryumum olmuştu.Planladığınız ölçü gerçekten muhteşem.Yükseklik erişim adına tam sınır. Kollarınız çok uzun değilse yüksekliği 65 cm ye düşürebilirsiniz.Aldığınız su riski gerçekten çok büyük.Mutlak suretle paraya kıyıp profesyonel ellere yaptırın.Bu arada biraz fiyat araştırması yaptım.akvaryum malzemeleri ara verdiğim günden beri 3-4 kat artmış.İyi araştırın acele etmeyin.
Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.