Hamile Balığı Kusturmamak Hakkında


EmrahinÇevrim Dışı

[B]7552,1[/B]
Kayıt: 03/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 220
EmrahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:19
Merhaba arkadaşlar,

Sarı prenseslerle birlikte yaşayan yunus kolonim var. Dişiler birkaç defa hamile kaldı fakat ben kusturmadım, kendi hallerine bıraktım. Ya yavruları yutuyorlar, ya da ağızlarından bıraktıklarında diğer balıklar galiba yavruları yiyorlar. Ben akvaryuma müdahale etmek istemiyorum bu anlamda. Yani doğasına (!) bırakıp, yavrular yaşarsa yaşasın, yaşamaz ise sorun değil mantığı ile bakıyorum. Yavru alayım sıkıntım ve uğraşım yok açıkçası. 

Bugün bir akvaryumcuya gittim, bu durumdan konu açıldı. Bana "Günleri sayıp yavruları kusturmalısın, hem hayvana da yazık. Yemek yemiyor hamile olunca, karnı da çöküyor yemek yemediği için. Kusturmaz isen hastalanır hayvan" dedi. Böyle bir şey var mı gerçekten?

Teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnigmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 332
EnigmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:23
Elbette balık formunu kaybediyor kaç gün sonuçta aç kalıyor fakat hasta olduğunu ilk defa duydum ama kusturabilirseniz kusturun derim ve yavrularını alıp kendinize ufakta olsa hobiden bir bütçe elde etmiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efee2000Çevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 496
efee2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:27
Emrah Bey, böyle birsey sizce mümkün olabilir mi? Balıklar doğal ortamlarında yavrularken birileri gelip bu balıkları kusturuyor mu? Akvaryumcunuza selam söyleyin, bu balıklar dogasi gereği hamileykenyen yemiyorlar. Yaratılış özelliği diyelim. Siz balıklarınıza dogal koşullara en yakın sekilde bakmaya devam edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa EnsarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 100
Mustafa EnsarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:32
Balığınızı kusturmak istemiyorsanız balığınız yumurta tutmaya başladığının 4 yada 5. günü ayrı bir taanka alırsanız kendini ve yavrularını güvende hissedip kesesiz normal yüzme pozisyonunda yavrularını salacaktır tekrar balığınızın eski formuna ve gücüne ulaşması içinde ayrı tankta yavruları ile birlikte yemleyip kendini toparlayınca ana tanka geri alabilirsiniz.
Ama anladığım kadarı ile siz yavruları almayı düşünmediğinize göre tankınıza büyük balıkların giremeyeceği şekilde taşlarla dekor ederseniz anne balık yavrularını oraya kusacak ve diğer balıklardan korunabileceklerdir.
 
Çok fazla yavru tutarken aç kalmaktan anne balıklara bir zarar gelmez ve karnındada çekiklik olmaz ama fazla yavru tutup birde erkenden balığı sağarak balığa zarar vermiş oluruz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir