ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa Ensar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2011 20:51
Son Ziyaret:
16 Mart 2012 23:26
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Ensar BOSTANCIOĞLU
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Ensar BOSTANCIOĞLU

SON 10 MESAJI

MALAWİ GÖLÜNÜN SALONA NAKİLİ :) (EMSALSİZ FOTOGRAFLAR SYF 9'DA )

Bayram bey Comboartları yapıştırmak değilde sizi ara boşlulkarını doldurması telef etmiş anladığım kadarıyla.Çok kolay bir çözüm söz konusu idi geçme comboart (strafor) kullanmak birbirini tamamlayan geçme plakalarla montajı ve montaj sonrası çok kolay oluyordu.
 
Yinede çok beğendim emek harcanan her şeyi severim önemli olan güzel ve bir şekilde çözüm bulmak "hıdır elimden gelen budur" dememek.
 
Gelişmeleri takipteyim bizleri haberdar etmeyi ihmal etmeyin.
125x55x60 özümüze döndük yunuslar....Son resimler plaka 37 de..
[QUOTE=tosyalı] [QUOTE=kadi37]Fatih Yunusların maşallahı var baya büyümüşler [/QUOTE]

Gelde bana sor :) büyüdüklerini hissetmiyorum bile.
[/QUOTE]
 
Her yunus yetiştiricisi gibi sizde balıkların büyümediğinden küçük yada gelişim eksikliği olduğundan falan şüpheleniyosunuzdur ve normaldir çünki yunuslar yavaş büyüyen ve büyüdükçe salınan güzelleşen balıklar olduğu için en az 2 yıl sabredip anca gerçekten ne kadar büyüdüler demeniz lazım aksi takdirde hep büyümemişler gibi gelecektir.
 
Yunusla pek haşır neşir olmayanlar için 2 sene yunusu büyütmeye beklemek saçma gelebilir çünki 100 tane yunus alıp boylandırıp seçip koloni yapana kadar 10 tane Blue Zaire Moba yavrusu bulup 3 yıl besleyip onları damızlık yaparım diyebilirler ama biz diyemeyiz Yunus bir başkadır.
Hobihane maceramız bitti...
Burhan bey tebrikler mekan güzelleşmiş ve İnşaallah dahada güzel olur.
 
Oraya yandan samplı 3'lü setler çok yakışır.Birde ortam ve tankların ısıtılması için ne kadar elk.faturası ödüyorsunuz kendi hobihanemle kıyaslamak için(sarfıyatım çokmu onu öğrenebilmek için) bilgilendirirseniz sevinirim.
Mustafa Ensar2012-03-12 16:34:26
yunus akvaryumum.önerileriniz nedir acaba
[QUOTE=murat21178]Bence 1 metrelik en az tanka geçmeniz gerek aksi taktirde yunuslarınız büyüdüğünde dönemezler. Yunuslar için ilk öncelik 90 cm tanktan uzunluk az olmaması çünkü uzun boylara ulaşıyorlar 60 cm uzunluk yunuslar için çok az :([/QUOTE]
 
Murat bey öncelikle yunusların sağlıklı boylanmaları ve büyük ebatlara ulaşması için tank haciminin bence en az 300 lt olması gerekir ki küçük tanka girdiğinde dönememe gibi bir sorun olsun.Aksi takdirde zaten küçük ebatlarda yunuslar boylanmaz ve yanık kalırlar.
125x55x60 özümüze döndük yunuslar....Son resimler plaka 37 de..
[QUOTE=tosyalı]Bende 1e 4d düşündüm aslında cem ama 2 nci erkek şart dediler. Kafamdaki plan 2e 6d gibi aslında bu seferde dişiler az kalıyor, 8 dişide çok gelecek balıkların gelişimini engellermi diye düşünüyorum. Bakalım bulacağın bu sorulara cevap. [/QUOTE]
 
İkinci erkeğin olmasındaki avantaj baskın olan erkeğin daha güzel renk,form ve kafa yapısına ulaşması için şart olduğunu düşünüyorum.İki erkek olmasındaki bir diğer olay baskınlık mücadelesi hiç bitmeyeceği için sürekli bir hareketlilik ve mücadele sonucu koloninin hiyararşisinin düzenli olması sağlanacaktır.
 
Pasif erkek ne olacak diye soran olursa oda her daim yedekde duracak ki her türlü riske karşı koloni erkeksiz kalmasın.Benim konide dişi sayısı biraz fazla yaşına yeni girecekler ve baskın erkek 12-13 cm pasif erkekde 11-12 cm yani pasif olmasa baskının gelişimi bu kadar iyi olmazdı diye düşünüyorum zaten baskın erkeğin kafa form ve rengi bütün balıkların arasında ben burdayım diye sırıtacaktır.
 
6'ya 2 oran olabilir idealdir.Zaten pasif iş yapmayacağı için 1 erkeğe 6 dişi olacak.Yunus yetiştirmek çok sabır ister ve ayda ortalama 1 cm boy atarlar 2yaşına kadar boylanır sonra enine genişlemeye başlar.Sabrı olmayıpta her gördüğünü beğenip sürekli tür değiştirenler yunus besleyemez ve sabredemez.
Eğlenerek bilgilendirmek(yorumlar eklendi)
Cem bey merakla yeni karikatürleri paylaşmanızı bekliyorum.
Tropheus ÜretimhanemizYeni setler toparlanıyor sayfa 37
Osman bey tebrikler güzel ve öğretici bir tanıtımla yolunuza devam ediyorsunuz.
 
Setlerin yapılış aşamalarını ve sistemin kuluşunu detaylı olarak fotolarla ve bilgilerle anlatımla yaparak üretim ve hobihanenin nasıl olması gerektiği ile ilgili detayları paylaşmanızda ayrı bir özveri.
 
Birde setlerin çalışır halini ve hobihanenizin geneli ile ilgili bir video paylaşmanızı rica ediyorum.Ankara'da olsaydınız muhakkak ziyaret eder ve bilgi alış verişinde bulunmak isterdim.
Mustafa Ensar2012-03-11 01:03:40
Hobihane maceramız bitti...
Burhan bey çalışmalarınız devam ediyor ama bir plan ve programsız yapıldığı için zaman uzuyor ve ilk başta yapılması gerekenler sonradan yapılarak ekstradan vakit ve mesai harcanıyor.
 
Keşke ısı yalıtım setler hava kanalı v.s.güzel bir fikir alış verişi sonrası ölçülüp tartılıp baştan yapılıp sonradan keyfini sürseydiniz.
 
Yalnız herşeyin keyfi bir başkadır bununda keyfini ve sıkıntılarını yaşayarak öğreneceksiniz.
 
Kolay gelsin.
Dış filtre öneri
[QUOTE=zebra61] Daha önerileriniz?

jebo dış filtreler iyi midir[/QUOTE]
 
Sen Jebo ya takmış durumdasın ve içine siniyorsa alabilirsin ben tavsiye etmem ama kullananlar ne derler bilemiyorum.Filtre başlarda iyi gider ama sonra debi düşüşü olur diye düşünüyorum bu filtrelerle ilgili hep bu şikayetler oluyor çünki.
Dış filtre
C-1300 diğer makinelere göre daha randıman alabileceğiniz ve debisinde düşme yaşamazsınız uzun bir süre rahatlıklar kullanabilirsiniz. 
 
400 lt'lik tankımda uzun bir süre kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.Ekol ve Jebo ile mukayase edildiğinde 10 kişiden 8 kişi C-1300 der.Karar sizin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.