HANGİ TÜR BESLEMELİYİM


RECEP23Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2012
İl: Elazig
Mesaj: 12
RECEP23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 10:31
Selam arkdaşlar. 120 lt akvaryum içinde 6 adet sarı prenses besliyordum. balıkların ikisini kaybettim diğerleride yaşayacak gibi görünmüyor. Derilerinde beyaz lekeler oluştu her tür ilacı kullandım hiç bir fayda sağlamadı. Sizce hangi tür balık ile devam etmeliyim. akvaryum 120 lt. Sarı Prensesden yana şansım olmadı. Akvaryuma koyduğum yabancı bir balıktan sonra hepsini teker teker kaybettim. Kalanlardanda ümidim yok. Dayanıklı bir tür olarak ne önerirsiniz. Şunuda öğrendimki ilaçların hiçbir faydası yok. Yada ben göremedim. Bu hastalık hakkındada bilgi verebilecek arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. İyi günler sağlıklı balıklar diliyorum arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 11:18
Balıklarınız büyük ihtimalle beyaz benek olmuş,aslında çok ilerlemediği sürece tedavisi mümkün olmayan bir hastalık değil fakat siz geç farkettiniz diye düşünüyorum,geçmiş olsun dilerim bundan sonrası için benzer durumları yaşamazsınız,lakin yeni tür aramak yerine mevcut sorunlara çözüm üretmek daha yerinde olur diye düşünüyorum,önceliğiniz kesinlikle tankınızın tam olarak hastalıklardan arındırılması olmalı ki ilerde de aynı durum tekerrür etmesin,bunun için beyaz benek ilaçları ve dezenfektelerle bir sonuç elde edebilirsiniz,kesinlikle yeni balık vs eklemeyin zira ölümler kaçınılmaz olur,dayanıklı balık olayına gelecek olursak su şartlarını en iyi tolere edebilen grup amerikan grubudur,fakat bu grubun içinde de hassas ve dayanıklı olarak sınıflama yapmak mümkün,benim tavsiyem amerikan grubunu seviyorsanız belli tür amerikanlarla devam edebilirsiniz, daha az sorun yaşarsınız... king rap2012-03-30 13:01:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratti35Çevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 21
muratti35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 11:45
Ben de daha önce anlattıklarınızı yaşadım.Ve şöyle yaptım.Tankı boşaltıp temizleyin,yeniden kurarken suyu dinlendirin,içine dolu bir avuç kaya tuzunu çözüp atın,yarım şişe sera aquatan boşaltın,10-15 damla contra ichyto dökün en az bir gün filtreleri çalıştırın su hazır olsun sonra balıklarınızı koyun,s.p. ler dayanıklı balıklardır aslında,isterseniz iceman da iyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 12:39
Recep bey geçmiş olsun yapmanız gereken akvaryumu yeniden kurup çalıştırmak.Kurarkende bütün malzemelerinizi iyice temizledikten sonra akvaryumu çalıştırın içine kaya tuzu ilavesi yapın.Akvaryum en az 4-5 gün tüm ekipmanları ile çalışsın sonrasında güvendiğiniz bir yerden(akvaryumcu veya hobici) balıklarınızı ekleyin.Özellikle faklı balık eklemesi yapmamaya çalışın.Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RECEP23Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2012
İl: Elazig
Mesaj: 12
RECEP23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 10:15
Arkadaşlar ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tavsiyelerinizi uyguladım. İç Dış Filtreler takılı bir şekilde yaklasık 18 saat kaldı. Kalan son 3 Sarı prensesi aldım akvaryuma. Renkleri daha canlı duruyo. Tavsiye ettiğiniz ilaç ve kaya tuzunu kullandım. Ama balıklar yem yemiyor. Şimdilik balık eklemeyeceğim. Zaten ne oldu ise akvaryumcudan aldığım son dişiden sonra oldu. İlk ölende zaten kendisiydi. Böyle heves kıran satıcıları şiddetle kınıyorum. Herkese sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir