Hangi tür tropheus beslemeliyim


Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 12:18
Merhaba Aras bey.
 
Burak beyin sözlerine ve önerilerine tamamen katılıyorum. Ben de siz gibi bir çok araştırmanın sonucunda önce akvaryumumu edinerek varyete araştırmasına girdim ve malesef ekonomik olarak çok fazla bir para ayıramadım. Ama benim için uygun bir fiyata 1e 4d ikola kolonisi edindim. Burak beyin de belirttiği gibi erkeğin sürekli üreme isteği neredeyse beni hobiden soğutuyordu.
 
Öncelikle balıklarımı akvaryuma ekledikten hemen 2 gün sonra 1 dişim yumurta aldı, sonrasında yaklaşık 12 şer saat arayla diğer 3 dişim de yumurta aldı. İmkansız gibi geldi hatta yem yememelerini hastalığa bağladım. Bir yandan üzüldüm bir yandan da sevindim. Malawi gölü balıkları gibi bariz bir şekilde ağızlarında şişlik olmuyor Tropheus türlerinde. Yem yememe sebeplerinin yumurta almalarından dolayı olduğuna kesin kanaat getirdikten sonra büyük bir keyifle izleme başladım balıklarımı.
 
Fakat erkeğin bitmek tükenmek bilmeyen çiftleşme isteğinden dolayı gözümün öününde 2 dişim yumurtalarını attı. Deneyimsiz oluşlarına bağladım. Kavgalar bitmek bilmedi. Hem erkeğin çiftleşme isteği hem de dişilerin kendi aralarında yaptığı statü kavgaları yüzünden az kalsın bir dişim ölüyordu. Korkumdan dişileri kusturmak zorunda kaldım. Şu an yavru tankımda 24 yavrum mesut mutlu bir şekilde yüzüyorlar.
 
Ana tanka yavruları atıp anaçlareı satmayı düşünüyordum ki kavgalar bıçakla kesilir gibi bir anda kesildi şu an ana tankımda aşırı bir huzur ortamı söz konusu. Anaçları satmaktan vazgeçtim ve yavrulardan kendime güzel bir koloni daha kurmak niyetindeyim. Bu hobi gerçekten de sabır işi.
 
Size tavsiyem dişi oranınızı bütçeniz ve olanaklarınızın elverdiği derecede yüksek tutmanız olacaktır.
 
Biraz uzun yazdım başınızı ağrıtmak istemem kusuruma bakmayın lütfen. Sağlıklı balıklar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 12:26
Estafurullah Akın aksine forumda artık uzun yazılar yazmaktan kaçınır oldu üyeler. Ondan dolayı bu tarz uzun yazıların değerini bilmeliyiz bence. Artık herkes sadece mesaj sayısı adına yazılar yazar oldu.

tecrübeleriniz benimde başımdan geçti. Ayrıca dediğiniz çok doğru ağız doluluğu net olarak belirlenmiyor üstelik malawiler gibi yemden kesilmeyenlerde oluyor ağzında yumurta olmasına rağmen yem yiyenleride oluyor aralarında.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aras42Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2011
Mesaj: 22
aras42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 12:54
Böyle bi forum sitesi olması benim gibi bu işe yeni başlayacak insanlar için çok büyük şans dediğiniz gibi dişi oranını yüksek tutmaya çalışacağım..Akın bey bilgileriniz  için çok tşk ederm..Burak bey size ayrıyeten çk tşk ederim baştan beri bütün sorularıma içtenlikle cevap verdiğiniz için...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir