hangi türler çaprazlanır?


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2006 13:00

[quote]bana sonradan ben sizi uyardıktan sonra yazdığınız bilgilerin hangisi link evrdiğiniz başlıkta yazıyordu sayın "forum yöneticisi"?

Ben Söyleyeyeim hemen...
Hiçbiri ! [/quote]

Yazmıyordu çünkü kimse dediğim şeylere uydurma dememişti. Uydurma diyorsanız ortaya bir önerme atıp bu yüzden uydurma demelisiniz. Neye dayanarak uydurma diyorsunuz? Belirttiğim link attığım şeyler yazdıklarıma uydurma dediğiniz için verilmiştir, lepistes moli çiftleşir mi için değil. O zaman size kalsa her yazdığımız cümledeki yargıları makaleler ile kanıtlayalım. Tropheus bitkisel beslenir yerine her mesajda; "Tropheusların bağırsak yapıları otçul beslendikleri için çok uzundur, sanıldığının aksine ot etten zor sindirilir ancak Tropheuslar gerekli enzimleri olmadığı için et bazlı besinleri sindiremezler bu besinler bağırsaklarında mikroplu su oluşmasına, erken tedavi edilmezlerse de ölümlerine yol açar." diyelim

[quote]Bu kadar basit... Bu forumu asıl şişeren malesef yöneticiler. Gereksiz uyarılar ve konuşmalarla... Şu anda bu konudaki ilk mesaj ve (bu mesaj hariç) son mesaj dışında kalan mesajları çıkarsanız bilgi içeriği açısından ne kaybolur? Hiçbirşey... Bakın bakalım o çıkarılsa hiç bir şey kaybolmayacak mesajları kimler yazmış... Ben mi yazmışım...[/quote]

Zaten sorun aradaki mesajlardan "hiçbirşey" anlamamanızdan kaynaklanıyor...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmandÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1349
selmandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2006 13:33
[QUOTE=Canvas]Merhabalar.
Tür isimlerine bakmak gerektiği tamamen uydurma bir bilgi. Böyle birşey yok! Olay tamamen genetik ve kromozom sayıları ile hesaplanıyor. Hesaplamayı bilsem zaten bu başlığı açmazdım.

46 kromozomu olan tüm canlılarla çiftleşebilen bir insan düşünemiyorum.

Linkteki bilgi şunları içeriyor
1) Lepists- Moli çiftleşir = muppies/gollies olur.
2) Plati - Kılıçkuyurk çiftleşir = ne olduğu beli değil.
eğer bu iki bilgi benim için yeterli olsa zaten bu başlığı açmazdım.
Sizce merak etmem gereken başka şeyler yok mu? Canlıdoğuranlar 4 balıktan mı ibaret ?

Bilen biri varsa örneğin:
Lepistes - Moli = Gollies
Kılıçkuyruk - Velifera = ....
Aykılıç - Plati = ....
şeklinde liste çıkarır diye düşündüm. ama herkesin "üretimde çaprazlama" başlığına link vereceğini bilsem zaten bu başlığı açmazdım.

Şimdi siz cevap vereni buldunuz da, daha başka cevap vereni mi arıyorsunuz? Yani milletin işi gücü yok size çaprazlamaların hangi balıklarla olduğunu araştıracak size tepside sunacak öylemi ilginç bir durum bu. Siz araştrın siz yazın madem tatmin olmuyorsanız, biz sizi tatmin olduramıyorsak.

Ben "üretimde Çaprazlama" başlığını okudum. Ancak asıl siz benim yazığımı okumamışsınız ki bunları yazma gereği duymuşsunuz...

Bana sanki siz ne yazdığınızı farketmiyorsunuz gibi geldi.
[QUOTE=Canvas]

Bu başlığı okumuştum sayın AKYOL;
ama orda da bir kaç cins hariç geri kalanlar tartışmalı kalmış. Mesela bir arkadaşım molly ile kılıç çiftleşti derken diğerleri kesinlikle çiftleşmez demişler.

[/QUOTE]

Akvaryum.com'da "aykılıç" bir kılıç selleksiyonudur denmiş. Bir başka arkadaşımın başlığında "ay kuyruk plati" var. Elbette merak ediyorum. Merak etmesem zaten bu başlığı açmazdım.

Açtığım başlığa diğer arkadaşım da siz de link gösterek cevap vermişsiniz. Ası problem bu! Burda siz hiçbirşey yazmasanız, bilen arkadaşım gelip cevabı yazsa, ya da kimse bir şey yazmasa zaten karışıklık olmayacak. Ama sayenizde şu an "üretimde çaprazlama" ve "hangi türler çaprazlanır" başlıklarının içeriği tamamen aynı oldu ve böylece tamamen "yetersiz" iki başlık odu. İki başlık var, tam bir cevap yok. Asıl problem bu.. İki başlık olması değil... Benim başlığımın da diğeriyle aynı olacağını bilsem zaten bu başlığı açmazdım.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir Sayın "Forum Yöneticisi"
Saygılar.

[/QUOTE]

Dövseydiniz bide , ayrıca açmasaydınız başlığı kimin umrundaki benim umrumda değil, yada açtığınız iyi oldu uğraşacak birşeyler çıktı banada , arada bir geliyorr sizin gibi seviyesiz insanlar buraya, tabi onlara seviyeli olmayı öğretmekde bana düşüyor forumun en seviyesizi olarak.

Peki, şimdi diyelim ki ben hatalıyım. Siz haklısınız.
bana sonradan ben sizi uyardıktan sonra yazdığınız bilgilerin hangisi link evrdiğiniz başlıkta yazıyordu sayın "forum yöneticisi"?

Ben Söyleyeyeim hemen...
Hiçbiri !

Hangisi orada yazıyor dendiki size ayrıca siz kimsiniz ki uyarma hakkına sahipsiniz anlayamadım. Benide uyarsanıza kuzum ne olurr . Hatta bende sizi uyarayım.

Peki en baştan, okuduğumu söylediğim başlığın linkini bana göndermek yerine bu bilgileri verseydiniz ne olurdu sayın "forum yöneticisi"?

Adamın işi gücü yokda senin kafandan geçenleri hissedipde foruma mesajlarmı atsaydı yani.

Onu da söyleyim...
Boşuna tartışma olmazdı, forum birkaç mesaj daha az şişmiş olurdu...

Size neki bundan? Fazla atılan mesajlardan size ne sizmi temizliyorsunuz, sizmi siliyorsunuz gereksiz mesajları. Ayrıca aklı selim herkes adam gibi araştırma yaptıkdan sonra forumlara yazı yazması gerektiğini, forumların kendileri için lüks olduğunu ve bu ortamı gererek değil mümkün olan en iyi şekilde kullanmaları gerektiğini bilir.

Fikrimi anlatabiliyor muyum sayın "forum yöneticisi"? Hangi tür çiftleşir?
Plati Lepistes

Bu balık hamile mi?
Evet

Bu balığı nerden bulurum
Taksim'den

Fikrimi anlatabiliyormuyum deyipde onca mesajı boşuna atmışsınız zira, daha yeni ne istediğinizi doğru düzgün yazabilmişsiniz sonrada foru yöneticisine laf söylüyorsunuz.

Bu kadar basit... Bu forumu asıl şişeren malesef yöneticiler. Gereksiz uyarılar ve konuşmalarla... Şu anda bu konudaki ilk mesaj ve (bu mesaj hariç) son mesaj dışında kalan mesajları çıkarsanız bilgi içeriği açısından ne kaybolur? Hiçbirşey... Bakın bakalım o çıkarılsa hiç bir şey kaybolmayacak mesajları kimler yazmış... Ben mi yazmışım...

Ya evet ya bende niye forum kalabalık diyorum adamın 5000 mesajı olmasa forum çok daha güzel nazih bir yer olurdu çünkü bilgilendirmeye yönelik mesaj kalmayacağından adamda kalmazdı. Gerçi siz olmasanız burda ki beğenmiyorsanız X e basmak tercihinizdir, biz daha mutlu olurduk, ama siz şimdi bunların hepsine cevap verecek üstün tartışmacı potansiyele sahip olduğunuzu bilen edanızla hemen bizi mors yada başka bişiyler etmeye çalışacaksınız , değil mi? Ah bi kere de yanılsam ne var .

Not 2): Canlılar arasında kromozom sınıflandırması "rehesus makaka" ve insan (homo sapiens) arasında 0 fark olduğu için kullanılmamaktadır (Özelikle Stokrom C ve Hemoglobin B proteinleri nedeniyle...). Latince isimlerin bir çoğu türü bulanın dedesinin ismi.

Taksonomi dersinden hatırladığım kadarıyla, isimlendirme bulanın verdiği isimdir bu doğru ama genetik olarak yakın akraba türler aynı familya cins tür varyete olarak isimlendirme kriterlerine uygun olarak isimlendirilirler ve cins isimleri aynı ise bu balıklar akrabadır.

Ya misafiri oldugunuz forumumuzda umduğunuzu değil bulduğunuzu yersiniz yada biz güzellikle ummadıklarınızı yediririz size onun için el insaf !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SAFRANÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 257
SAFRANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2006 13:51
Bende böyle forma 3-5 gün önce üye olup, araştırma yapmadan saçma sapan soru soran, gereksiz polemiğe giren  daha önce 50 defa sorulmuş soruları tekrar soran şahıslara çok kızıyorum.Eminim ki bir çok üye bu durumdan gayet rahatsız...Neyse İyi bayramlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir