Hasta Balık Ve Sağlıklı Balık Nereden Anlaşılır?


bhdr86Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2017
İl: Hatay
Mesaj: 7
bhdr86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2017 18:16
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/081020171753481.jpg[/IMG] Bütün akvaryum balıklarının çoğunda sağlıklı balık etine dolgun, etli, şişkin olanıdır. Bu sağlıklı balıklarda gözlemleyebildiğiniz en güzel örnek bu saydıklarımda mevcuttur.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/081020171756541.jpg[/IMG] Bu sağlıklı balığınızda karın bölgesinde eski şişkinliğini kaybetmiş, sonra da tıknazlaşmış bir hale bürünmüşse karın bölgesinde yuvarlak içine alıp ortasında çizdiğim şekli almışsa; balığınız sorunlu demektir. Buna balıklarınızın eski gücünü kaybettiğini altını çizerek var sayarım. Bu hastalanmış balıklarınız tüm vücudunu havada salınarak yüzmeye çalışıyorsa ümidinizi kesmeyin. Fakat bu hasta olduğu sebepten dolayı da balığınızı kaybedebilirsiniz.

Bunun nedeni nedir peki? Akvaryumcu dostlarımızın tavsiyelerine uymayıp tankın yarısına kadar suyu boşaltmayıp yarısına da temiz su tedarik etmezsek bu balıklarımızı kaybetme oranımız yüksektir. Diyeceğim şu ki; havuz problemi yapıp dip pompasıyla tankın içindeki suyu boşaltırken o sırada musluktan akan suyu işlem haline getirirken bu balıklarımız değişime uğrar ve kırmızıyla çizdiğim güçsüzlük halsizlik salınarak yüzme ve karın boyu şekli eski halini kaybedip eğri büğrü olursa, o balık için nasıl endişelensek boştur.

Fakat aramızda havuz problemi işlemini devam ettirebiliriz. Bu işlemden balıklarınız kurtulursa şanslısınızdır. Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir