ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bhdr86
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2017 15:28
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2018 17:08
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadır Doğru
Doğum Tarihi:
30 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Hatay
Meslek:
edebiyat-yazar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahadır

SON 6 MESAJI

Balıklarım Neden Doğurmuyo
iyi akşamlar Eyüp bey. Lepisteslerin doğasında ay hesaplama vardır. örneğin bu gün doğurduğunu görürseniz, takvim tutmaktan sakınmayın. bu takvim özellikle balıklarınızın üzerindeki gözlemlerinizi profesyonelleştirmeniz için çok önemlidir. Takvim tutarsanız 3 ayda sizi lepistesler profesyonel konumunuza getirecek. lepistesler her 30 günde bir doğuruyorlar. lepistesin karnı şiş olduğundan itibaren 25. ve 30. gün arasında doğumu gerçekleşir. Ayın 25. ve 30. gün arasında lepisteslerinizi yavruluğa koyabilirsiniz. İyi akşamlar.
Delikli Kaya Ve Birkaç Doğal Kaya Buldum!
İyi akşamlar Önder bey, akvaryumun tanzimi çok göz alıcı ve çok güzel. Fakat tanzim ettiğin taş parçaları parça şeklindeyse şimdiden uyarayım; olası depremde ufak düşüşlerinde bile tankınızın taban camını boydan çatlatacak tehlikede. Ya da şu da var ki meraklı çocukların akvaryumu en ufak dürtmelerinde dahi taşlar tehlike yaratır. Bu yüzden tam 3 akvaryumumdan oldum. servetler ödemiştim.
Ele Geçen Ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Değerler
[QUOTE=OnderinOdasi]Böyle taşları eskiden ben de toplardım. Orta boylu akvaryumlarıma atardım. Mavili taşlardan bende de vardı :( Hatta Erikli, Saros Körfezi'nden kum getirip, onu akvaryuma koyduğumda su inanılmaz berraklaşmıştı.



Kabukları nasıl çoğaltıyorsunuz? Onlar da mı ürüyorlar? (Su altında gördüğüm salyangoz ve yengeç kabuklarını da hep merak etmişimdir, nasıl büyürler falan diye)[/QUOTE]


selamlar iyi hafta başlangıçları dilerim. salyangozları tankımda olduğu gibi serbest bırakıyorum. Doğal yaşamda elma salyangozlar yumurtalarını bırakmak için akvaryumun kapağına çıkar ve 2 göz büyüklüğünde beyaz köpük yapıştırırlar. işte o köpükten yavrular çıkar, üremeleri bu şekildedir. ölüm zamanları geldiğinde kabuklarının içi boş kalır ve bu kabuklar akvaryumun dibinde hoş ve güzel görüntü sağlarlar. sadece elma salyangozları değil celep olmayan cins salyangozları tercih edip beslemenizi tavsiye ederim. ayrıca salyangozları beslemek için özel yemleri yoktur. tamamen camdaki yosun ve balık yemleriyle beslenirler.

dediğiniz gibi, bende akvaryum kumlarını severim. Fakat akvaryumdaki 10 kiloluk beyaz kumu değiştirmek istesem üşeniyorum.

taş koleksiyonunu özellikle severim. Bu eskiden topladığım taşlar için yine bir koleksiyon yapacağım. Ve Özel olarak bu taşlar içinde İskenderun'a bir günümü ayıracağım. Ne yazık ki arkadaşım, bu kaplumbağa ve damar ismini taktığım taşlar gözlerden yok olmak üzereler.
Ele Geçen Ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Değerler
Çocukken en çok su altı dünyası ilgimi çekerdi. Çizgi film dışında en çok da severek su altı belgesellerini takip ederdim. Bütün yaz tatillerini denizde yüzerek ve o zamanlar denize nazır taşlar toplayarak koleksiyonlar yapardım. Bu taşlar doğaldı, üzerindeki motifler damar ve kaplumbağa kabuğunun üstündeki şekli barındıran taşlardı.

O koleksiyonumu bulan kuzenim taşları tek tek sokaklara fırlatmıştı, eğlencesine.

Gidip tatil yaptığım ve yüzdüğüm o denizde öyle güzel taşlar vardı ki bütün sahil şeridinde doluydu. O zamanlardan 15 yıl sonra son olarak o denize yine gitmiş oldum. Sahilde gördüğüm manzara, taşların eksildiğini ve nesillerinin tükendiğini gösterdi.

Bana hatırası kalsın diye de bir çanta dolusu kaplumbağa taşlarını aldım ve resmettim.

Şimdi de yaklaşık 17 yıldır akvaryum balıkları besliyorum. Son 5 yılda kendi canlı salyangozlarımı üretip, kabuklarını tankımın içinde çoğaltmaya çalışıyorum. Anlayacağın bitkiden uzak kabuklu ve mango kökleriyle dekore etmek istediğim bir çalışma içerisindeyim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/091020170920201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/091020170920571.jpg[/IMG][EDIT]bhdr86,2017-10-09 09:31:06[/EDIT]
Hasta Balık Ve Sağlıklı Balık Nereden Anlaşılır?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/081020171753481.jpg[/IMG] Bütün akvaryum balıklarının çoğunda sağlıklı balık etine dolgun, etli, şişkin olanıdır. Bu sağlıklı balıklarda gözlemleyebildiğiniz en güzel örnek bu saydıklarımda mevcuttur.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200483/081020171756541.jpg[/IMG] Bu sağlıklı balığınızda karın bölgesinde eski şişkinliğini kaybetmiş, sonra da tıknazlaşmış bir hale bürünmüşse karın bölgesinde yuvarlak içine alıp ortasında çizdiğim şekli almışsa; balığınız sorunlu demektir. Buna balıklarınızın eski gücünü kaybettiğini altını çizerek var sayarım. Bu hastalanmış balıklarınız tüm vücudunu havada salınarak yüzmeye çalışıyorsa ümidinizi kesmeyin. Fakat bu hasta olduğu sebepten dolayı da balığınızı kaybedebilirsiniz.

Bunun nedeni nedir peki? Akvaryumcu dostlarımızın tavsiyelerine uymayıp tankın yarısına kadar suyu boşaltmayıp yarısına da temiz su tedarik etmezsek bu balıklarımızı kaybetme oranımız yüksektir. Diyeceğim şu ki; havuz problemi yapıp dip pompasıyla tankın içindeki suyu boşaltırken o sırada musluktan akan suyu işlem haline getirirken bu balıklarımız değişime uğrar ve kırmızıyla çizdiğim güçsüzlük halsizlik salınarak yüzme ve karın boyu şekli eski halini kaybedip eğri büğrü olursa, o balık için nasıl endişelensek boştur.

Fakat aramızda havuz problemi işlemini devam ettirebiliriz. Bu işlemden balıklarınız kurtulursa şanslısınızdır. Saygılarımla.

Balığım Beyaz Benekmi Acil
Selam. Bu tür hayvanlar kabız olabilir. Bunu akvaryumcu dükkanı olan bir arkadaştan duyduğumda, hadi canım dedim. Demek ki balıklarda kabız olabiliyormuş. Fakat sizin bu balığınızın dibe inip toprak üstüne düşen yem artıklarının bu balığın yemediğini görüyorsanız suyun ısısında bir sorun var demektir. Önlem olarakta camda yapışan ve su içinde gezen saydam yosunlarda balığınızı etkileyebilir. Bunu önlemek için kesinlikle filtreli Su motorunuzun süngerini 1-2 günde bir iyice temizlemeniz gerekmekte. 1 ila 2 hafta içinde sünger temizlendikçe sudaki yosunları engellemiş olursunuz. Bu mevsimin değişkenlik gösteren havanın sıcak ve soğuk karışımında kesinlikle bizler istesekte istemesekte balıkların akvaryumda yosunlaşmadan uzak durmaları şarttır. Sudaki yüzen saydam yosunlaşmalar suyu mikroorganizmalara teslim eder. Saygı ve hürmetler

[EDIT]bhdr86,2017-10-08 17:14:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.