Hasta Lepistes


DupondiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2014
İl: Mugla
Mesaj: 80
DupondiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 16:07
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moli , Plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanılmadı


Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Değşiklik yapılmadı


arkadaşlar lepistesimin karnı çok şiş. Karnında form bozukluğu var sanki kırışık gibi. Yüzgecine yakın bir bölgede kılcak kırmızı lekeler oluşmuş ve uzun salyamsı bir şekilde dışkılamış. Bu dışkı balıktan kopmamış neredeyse balığın 2 katı boyunda. Hızlı nefes alıyor. Sorun ne olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 16:43
Öncelikle uzun bir dışkı yaptığına göre hala iştahı yerinde yem yiyor, dışkı saydamsı sümüksü jel jöle gibi herhalde buda iç hastalık belirtisi olabilir, genelde yeteriz su değişimi, bakımsız filtreler sebep olabilir. Dış yapısındaki kızarmalar ise bu bakımsızlıktan sudaki nitratın artması balığı zehirleyebilir şişmesinin sebebi, çok yem yiyorsa obez olması, yahut nitratın balığın kanını zamanla zehirlenmesi iç hastalıkların oluşması sonucu dropsy gibi şişme belirtisi olabilir. Öncelikle ne yapılabilir. 
Filtreler temizlenir, Akvaryumdan yüzde 60 su değişimi yapılır klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda suyla. Sonrasında sarmısak ezilir sarımsaklı su elde edilir sonra yemleri bunun içine atılarak bekletilir sarımsaklı su emmiş yem yedirilebilir, yem biraz az verilir günde bir kez, sonra izlenir 3 güne balıkta düzelme varsa kirliliktendir. Onun haricinde profesyonel yaklaşım yapabilirseniz balığı ayırıp tedavi etmek gibi mikanlar varsa aşağıdaki linkte dropsy-bloat tedavi başlığı altındaki konular incelenebilir dış yapısındaki kanlanma için ise yüzgeç erimesi başlığı altındaki konular incelenebilir.

mesutok2015-04-03 16:43:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir