hastaligi teshis edemiyorum


qouasoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 16
qouasoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 08:53
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Balik bir aydir yerde yan yatiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 adet japon baligi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:1200 lt dis filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada 3 kez 10 ar litre su degisimi.Iyi gunler arkadaslar,bir ay once oranda japon baligim yem yedikten sonra saglikli sekilde kumlari karistiriyordu.On dakikaligina ayrilip,tekrar dondugumde baligi yerde yan yatarken gordum.Fazla yemistir sabaha duzelir diye dusundum fakat durumu degismedi.Ayri bir yere ayirdigim baligi sera bakto tab ile beslemeye basladim.Balik yerinden kipirdayamiyor ,bende suyun icinde elime aliyorum,diger elimle yemi yaklastirdigimda istahla yigiyor.15 gun bu sekilde devam ettim.Fakat hic duzelmedigi gibi derisinde beyazlasmalar basladi.Bende terramicinli yem vermeye basladim.Beyazlasmalar tamamen gecti.Bu seferde pullarda kabarma basladi.Bende bakto tab ve terramicinli yemi beraber verdim.Pullar duzeldi hatta balik felcli gibi yerde yatmasa ne kadar saglikli denecek kadar derisi parlak,istahi yerinde"tabiki yemi elimde verebiliyorum"yan yuzgecleri hareketli.Yan yuzgeclerinden itibren kuyrugun sonuna kadar nerdeyse felcli.Devamli yerde yan yatiyor, hareket etmek istediginde kipirdayamiyor.Soluk alip vermesi normal,gozler canli.Bir ayi gecti iyilesmedi.Hastaligin ne oldugunu,neden oldugunu cozemedim.Ozur dilerim,biraz uzun oldu .Bu baligi yasatmak istiyorum,hayvanda yasamak istiyor lutfen yardim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut_AltanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 440
Umut_AltanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 09:52
Cok gecmis olsun. Eminim balik sizin gibi bir akvaryum sevdalisina denk dustu diye kendini sansli hissediyordur.
Dogruya dogru simdi ben olsam sizin kadar ugrasmazdim herhalde ama balikla ilgili sorun acaba yuzgeclerinde olabilirmi kendisini kaldiramiyor olabilir. Diyeceksiniz daha onceden yuzuyordu simdi neden sorun olsun.
Bir de en son kumlari karistiriyor dediniz. Acaba en yanlislikla kumlari yedi ve kendisini tasiyamayacak hale gelmis olabilir. Yuzmeleri icin belli bir hava gerekiyor. O havada sadece baligi kaldirabilir. Eger kum yediyse sorun bundan kaynaklaniyor olabilir diye dusunuyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qouasoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 16
qouasoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 14:38
 Tesekkurler arkadas,bende kum yutabilecegini dusundum fakat sindirim sistemi iyi calisiyor,diskisida normal.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut_AltanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 440
Umut_AltanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 18:31
Yani o zaman balik hayatindan memnundur. Sizde anladigim kadariyla tum ilginizi gosteriyorsunuz. Bence cok kafayi takmayin. Hersey yolunda gibi gorunuyor.
Belki de kalici bir rahatsizligi olusmus olabilir ornegin bazi dogan engelli insanlar nasil bakima ve yardima gerek duyuyor veya nasil bir kazada insanlar felc kaliyor bu sizin balikta oyle olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 10:58
Çok büyük hatalıkları çok iyi başarılı tedavi etmişsin öncelikle bunun için tebrik ederim. Avaryumdan 10 litre 10 litre yerine bir kerede daha çok kirli suyu çek değşiim yap, amaç su çekimiyle sudaki nitratı olumsuzlukları azaltmaktır 10 litre 10 litre yaparak bunu daha az uzaklaştırırsın ama bir kerede 30 litre yapınca nitratı dahaçok uzaklaştırırsın sudan gibi düşün. Su değişiminden korkma nüfusuna göre yeri gelince haftada 2 kez 1/3 su değişimi yap iyi olur, kirli su balıkları böyle şişişir dropsy yapar yahut yüzgeçleri eritir hasta yapar. Balığın kabız olmuş ona böyle durumlarda 2-3 gün yem verme düzelir. Filtrelerini temiz tut çok bekletme. Şimdi senin yerinde olsam akvrayula aynı ısıda olacak şekilde bir kereliğine mahsus yüzde 50 su değişimi yapardım ve filtreleride temizlerdim. Aşırı yağlanan obezleşen japon balığı kuru yemi yiyince iştahıda fazlaysa balığın, hemen kuru yem içinde şişince kabız olur yan döner. Bu aralar balığın yemini vermeden önce, bir yemek kaşığı içindeki içme suyuna kuru yemleri atarsın o yemler suyu emer 10 dakika kadar içinde şişer hazmı kolay olur, balığın içinde şişmemiş olur yem. Yem oranını ayarlafazla veriyorsan azalt, aşırı gereksiz yem yerine, yine az bir miktar kuru yemine biyo vitafish balık vitamini sıvısı 8 TL , 2 günde bir damlatıp verirken, kuru yeme ek haşlanmış ıspanak yaprağı, haşlanmış olmak kaydıyla, kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelye, yemek kabağı, ve diğer bütün sebzeleleri haşlanmış olaak verebilirsin yumuşak buda kabızlığı önler balıkların bağırsağını temizler, otcul beslenmeye daha yatkındır japonların bağırsak yapıları, bitkisel beslenme yeşil tonlu yemler proteinsel yemler ise daha az, arada su piresi gibi canlı yem verilebilir. En önemlisi temiz bir suda yüzmeli balık su değişiminden korkmalalı, sabit ısı, bol oksijen, yeteri kadar beslenmesi. Yenmeyen fazla yemler suyu bozar, yenen fazla yemler balığı yağlandırır kabız eder. şu an o balığı ayırıp 2gün kadar yem vermemende fayda var herhalde bir iç hastalık yok anlattığına göre. Düz yüzmeye başlayıncada çok az yele haşlanmış sebzeler ağırlıklı besle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir