hastalıktan kurtulamıyorum.


rusen_severÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Bingöl
Mesaj: 44
rusen_severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2012 01:10

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Yüzgeç dibi kanlanma, Yem yememe, Ağız kısmında yara
Akvaryum Kapasitesi (litre): 130

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1e 2d büyük boy İceman, 2e 12d sp, 1 frontoza, 1 mp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçülmedi

Filitrasyon: 800 l/h dış filtre, 1200 l/h iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Açıklamada yazıyor

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 15 günde %20 su dip çekimli su değişimi, kaya tuzu takviyesi 20 litreye 1 çay kaşığı,

Arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce balıklarımın hemen hemen hepsinde yüzgeç kanlanması başladı. Yaptığım araştırma da bunun mantar veya iç parazit belirtisi olduğunu anladım. Ana tanka bol kaya tuzu ve sıcaklık takviyesiyle birlikte 2 tablet sera baktopur ve mikofish uygulaması yaptım. 2 tüp Mikofish bitti. bu uygulamalar esnasında 5 sarı prensesimi kaybettim. Şu an da ana tankı tamamen boşalttım ve kaya tuzu ve kimyasallarla dezenfekte edeceğim ve güzelce duruladıktan sonra bol tuzlu su ile doldurup 1 gün bekleteceğim. tabi filtre ve elemanları da aynı şekilde. Ama balıklarımda bu sefer karın çökmesi oluşmaya başladı. o da iç parazit belirtisi. Çok ciddi ilaç ve tedavi tavsiyelerinize ihtiyacım var. kullandığım yem tetra discus bits, bitkisel granür ve hayvansal granür yemler.  




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanBKNÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 54
CanBKNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2012 16:57
Solungaçlarında kanlanma var mı?Kanlanma şerit şerit mi? Amonyakda bu tarz kanlanmalar yapar nitrifikasyonunuz ne durumdaydı.Ne durumdaydı diyorum çünkü mikofish vs. den sonra kötü bir haldedir şu anda iç parazit için metranidazol içeren ilaçları deneyin eczanede var Nidazol bi tanesinin adı.Clout tablet bulabilirseniz bu büyük ihtimalle çözecektir iç paraziti.Sorununuz dış parazitede benziyor bunun içinde Brustmann Ektozon kullanmalısınız.Bu tarz sorunlar genelde bakteriyel olmuyor o yüzden piyasada kullanılan ilaçlar etki etmiyorlar yani boşuna sürekli antibiyotik yüklemeyin yarardan çok zarar görürsünüz geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

toroslu695Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2009
İl: Içel
Mesaj: 116
toroslu695Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2012 12:46
Akvaryumun hacmi bu balıklar için yetersiz. 3gün boyunca %30 luk su değişimi yap. Balıklarıda azaltmaya çalış. Frontosa büyük boyutlara ulaşan bir balık mutlaka sorun çıkartacaktır. Ana tanka ilaç kullanmayın yararından çok zararı olur. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kirlim1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 11
kirlim1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 14:19
  Sa öncelikle geçmiş olsun formda hesaplamalar bölümü var ordan hacim ve balık sayınıza bakın bence esas problem sayı.
  İkinci olarak fazla kimyasala girmeyin furkan iç parazit için iyi bir ilaç ama uzun süre kullanmayın, aşırı yem atmayın filtrasyon iyi olsun vede fazla müdahale etmeyin tanka ne kadar müdahale okadar sorun
  çünkü o kavanoz içinde yaşayan canlıların dünyası kendi döngüsünü kuracaktır.
  Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir