ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kirlim1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2011 14:09
Son Ziyaret:
06 Aralık 2012 11:44
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem KAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Adem KAYA

SON 10 MESAJI

AYDINLATMA HAKKINDA BİLGİ
  80*50*60 h ebatında yani yüksekliği 60 cm bir akvaryumum var ciklet beslemekte idim fakat bitkiliye geçmeyi düşünüyorum. Mesele şu akvarumu değişme imkanım yok özellikle yükeklik sabit kalmak zorunda yani 60 cm. Üstü 3 florasant takılabilecek aliminyum kapagı ve buhar camları mevcut Şimdi benim bu dengesiz ölçülerdeki akvaryuma bitkili içn nasıl bir aydınlatma yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.
   Saygılar.
200*40*40 mı yoksa 200*45*35h mi
 Kardeş bence 35 yükseklik çok az tabana serecegin kum vs dersen aşağı yukarı 5 cm gider sana kalır 30 cn bence her ne kadar yükseklik önemsiz densede 30 cm yükseklikde çok az. Bence litre hesaplayıp şayet konsol kurtarırsa yüksekliğide 40 yada 45 e çek derim. 35 bence çok az 40 a 40 yap bence enden 5 cm gider ama derinlik 5 cma dekor için işine yarar gönül isterki yapabilsen 45*45 yapmanı ama herşey tabiki şartlara göre 
hastalıktan kurtulamıyorum.
  Sa öncelikle geçmiş olsun formda hesaplamalar bölümü var ordan hacim ve balık sayınıza bakın bence esas problem sayı.
  İkinci olarak fazla kimyasala girmeyin furkan iç parazit için iyi bir ilaç ama uzun süre kullanmayın, aşırı yem atmayın filtrasyon iyi olsun vede fazla müdahale etmeyin tanka ne kadar müdahale okadar sorun
  çünkü o kavanoz içinde yaşayan canlıların dünyası kendi döngüsünü kuracaktır.
  Saygılar
SİYAH CALVUS VE TROPEUS DUBOİSİ
Sa 1 m lik akvaryumu ikiye bölüp 50cm düşürecen ve burada trop beslicen başarabilirsen mucize olur yaptıgın sanırım kirlim12012-05-03 13:20:14
ÖLÇÜLER UYMAYAN TANK VE TROP
   Yani şimdi o güzel renkleri, tank içindeki o heyecanlı karmaşayı, vatoz gibi camlardaki temizliği yalnızca akvaryumcularda ve video lardamı izlemek zorunda  kalacağım.
   Herkeze saygılar.
ÖLÇÜLER UYMAYAN TANK VE TROP
[QUOTE=TiTaNNiKe][QUOTE=kirlim1]    Şimdden cevap yazan ve yazmayan herkese teşekkürü borç bilir saygılar sunarım. Sayın ustalar benim sorum ve yardım beklediğim şu konu. Tankım 80*50*60h ebetlarında çıplak 240L bu tank ölçüleri üstüne çıkma imkanım yok yani tank sabit. Şimdi asıl can alıcı mesele bu tankda trepeus ilangi bslemek istiyorum ve bu tank sabit yani damızlık boya bu tankta gelecek. Araştırıyorum ancak çoğunluk bu tankda olmaz diyor biliyorum ebet küçük fakat bu balık da çok hoşuma gidiyor illa beslemek istiyorum net durum hakkında yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılar
 
[/QUOTE]
Uslup yaklaşımızdan dolayı sizi kutlar ve saygılarımı sunarım. Formumuzda çok kaliteli içerigimiz mevcut, ((  '' Arama'' )) butonu ile çok güzel içerikler görme imkanı saglamaktadır.
 
Sorunuza gelince ben ''ilangi'' ve bütün turopheus yavrularımı 200 litrede, 3-4 cm yapıyorum, böyle bir akvaryumda damızlık yapmak yanık kalmadan tutun hepsinin birden kırılma ihtimali bile yüksek, sizin akvaryumun içi dolunca 180-200 litre olcak bu hacimde damızlık tropheus stabil şekilde yaşatmak hayvana, eziyet ve profesyonellik ister.
 
[/QUOTE]

    Sayın titanike ben özel bir üslup olarak özel birşey yapmadım her insanın diğerine hitab etmesi gerektiği bir üslup bu. Arama ya gelince gerek bu sitede gerek diğer başka sitelerde bayağı bir araştırma yaptım fakat dedim ya aşırı bir sevgi
ÖLÇÜLER UYMAYAN TANK VE TROP
   Sayın Ömer bey biliyorum farkındayım ama dediğim gibi aşırı bir sevgi yada merak ne derseiz deyin troplara karşı, beslemeyi çok istiyorum işkence olacağınıda biliyorum ama ortak bir noktası olmazmı 15-20 balık yerine sizinde dediğiniz gibi 10-12 balıkla yürümezmi tankı büyütme imkanım yok ve balıkları yavru satış boydan alıp büyütmeyi düşünüyorum yavrudan bu tank ortamına uyum sağlıyamazlarmı? tabi yavruyu 20 adeylerde alıp damızlık altı olunca 10- 12 lere çekmeyi  düşünüyorum. Yada sadece sitelerde resim ve videpları yada akvaryumcularda seyretmek ilemi yetinecegim.
    Saygılar. 
   
ÖLÇÜLER UYMAYAN TANK VE TROP
    Şimdden cevap yazan ve yazmayan herkese teşekkürü borç bilir saygılar sunarım. Sayın ustalar benim sorum ve yardım beklediğim şu konu. Tankım 80*50*60h ebetlarında çıplak 240L bu tank ölçüleri üstüne çıkma imkanım yok yani tank sabit. Şimdi asıl can alıcı mesele bu tankda trepeus ilangi bslemek istiyorum ve bu tank sabit yani damızlık boya bu tankta gelecek. Araştırıyorum ancak çoğunluk bu tankda olmaz diyor biliyorum ebet küçük fakat bu balık da çok hoşuma gidiyor illa beslemek istiyorum net durum hakkında yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılar
 
İMPARATORLARIMA ANLAM VEREMİYORUM
  SANADOR bey evet tankım Litre olarak 240 litre ıvır zıvır düşünce 200 litre civarı ebat biraz dengesiz farkındayım.İç filitreyi sadece sirkilasyon yani dalgalandırma için kullanıyorum singeri çıkarma sebebimse sirkilasyonun daha hızlı olması için yadegilse başka amaçlı kullanmıyorum iç filitreyi.  Dip çekiminide haftada bir eski bir iç filitre motoru ile yaptıgım taban süpürgesi ile yapmaktayım süpürge olarak kullandığım motorun altına bir pet şişeden huni yaptım çıkış delğine taktıgım 10mm hortumuda bir kovaya alıyorum hem pislikleri hemde su değişimini yapıyorum ph sorunu nitrat sorunu hiç bişey yok hepsi normal.Fakat anlam veremediğim bi sorun var bende gayet sitres yaptı. Tüm şartlar elverişli küçük erkek ve diğer dişiler oldukca sağlıklı neşeli nerdeyse elimden yem yicekler ama o erkek ya çok büyük bir tankdan geldi alışamadı daha vesselam çözemedim.
   Saygılar ve ilginize teşekkürler
 
İMPARATORLARIMA ANLAM VEREMİYORUM
  SONADOR bey tankımda1200Lh tetra dış filitre, 150 W ısıtıcı Jbl İçfiltre(Malzemesiz süngeri yok, sadece sirkülasyon için)  ve termometrem var su ısım 26C sabit tankda sorun yok yalnız iki erkek arasındaki durumu çözemedim iri erkek kur yapmıyor küçük erkek yapıyor ama diğer büyük erkek küçüğün kur yaptığında kovalayıp hayvanı caydırıyor, büyüğü verecem fakat çok hoş rengi var kıyamıyorum kerataya. Sanırım ufak bir tank alıp büyük erkeği atıracam. Aslında bu işin duayenlerinden yardım beklerdim ama kimseden tık yok demek bir amatörün sorunu pek önem taşımamış,.
   Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.