Hayvana Ebelik Yaptım :D


KalaycıÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 260
KalaycıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 01:30

Arkadaşlar bugün forumdakilerin tavsiyesi ile su sıcaklığını 30 derece yaptım ( normalde 26 derece ) sonra bu işlemi saat gece 12 gibi yaptım kalkıp saat 1.30 gibi baktığımda 2 hamile lepistesimden ( aslında çok hamile balığım var ama moli , plati vs. filan doğum süreleri yaklaşmadı ) biri yapay bitkimin içine saklanmış hızlı hızlı nefes alıp veriyordu şöle bi 5 dk izledim ana küçücük bi yavru fırladı doğuruken tam göremedim ama neyse , Sonra onu orda bi 10 dk tuttum 5 yavru doğurdu sonra herhalde bu kadar dedim almaya çalışırken kaçtı başka kuytu yer aradı baktım böle olmıycak diğer balıklar rahatsız ediyor hemen cartore dondurma kabının içine aldım sonra orta bi güzel pıt pıt pıt 8 yavru doğurdu ama bu işlem 15 dk da oldu 8 yavru doğurması çünkü çok agresif doğuruken bi görseniz sağa sola atıyo kendini tabi bende yavrulara zarar vermesin diye aynı kabın içinde yakalama süzgeci ile sıkıştırmaya çalışıyorum kaçmasın diye neyse 8+5 bi 13 yavru filan doğdu ama yarulukta 1 haftalık 11 moli var bir aylık 9 lepistesimi onlar rahat etsin diye akvaryuma salmıştım sonra bunları ekledim ama eklerken yaşıyorlardı yavruluğun içinde bi 15 dk sonra ikisi ölü olarak yatıyodu yavru molilerde bunun cesedini yiyodu sonra çıkarttım onları sonra  1 yavru daha tuttum daha 1-2 yavru var ama bulamıyorum neyse zaten saklanıyorlar ama çok güzel bi tecrübe oldu benim için videosunuda çektim ama tam net değil :) ama şöyle bişey var diğer lepistesim doğurmadı acaba neden ? + sıcaklığı 30 a yükselttiğimde hayvanlar kıpır kıpırdı bitkiler filan 1-2 tanesi kökünden kalkmıştı hiç bu kadar aktif göremiştim çoğu çiftleşme çabasındaydılar çoğu da sağa sola kaçışıyodu amaçsız olarak + faydasıda şu oldu 1 aylık lepistes yavrumun 9 un içinden bitanesinin kuyruk rengi geldi iyi mi ? :D turuncu oldu kuyruğu renklendi :) ama kötü yanı sanırım bi lepistesim sıcaklığa dayanamadan öldü şimdi 24 yaptım :( diğerleri neden doğurmadı ve ne yapıyım kabızlık vs.



Fikri olan ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 03:32
Bu denki ısı farkları balıklarınızı ciddi boyutlu hasta edebilir. Baklıklarınızı kaybedebilirsiniz. 26 dan 30 a ordan 24 e düşen ısı balıklar için hiç iyi değildir ki doğum yapan bir dişiyi kepçe ile dürtüklemek hiçmi hiç iyi değildir. Yıllardır lepistes beslemekteyim daha önce oscar besledim diğer arkadaşlar da bana katılacaktır ki bu denki ısı farkı yaratmak balıklara kurşun sıkmak gibidir.. keşke yavaş yavaş düşürseydiniz ısıtıcının ayarını. kademeli olarak yarın akşama kadar düşürebilirdiniz misal... Balıklar erken doğursun diye ısıyı arttırmak balıkların ömrünü kısaldır. Bırakın birdahaki sefere herzamanki derecede doğursunlar. Allah kolaylık versin size de balıklarınıza da... Umarım kayıpsız sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz yavruları

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci1991Çevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2013
İl: Mugla
Mesaj: 24
balikci1991Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 03:39
Adaşıma kesinlikle katılıyorum ki 6 derecelik ani ısı değişiminde biz insanlar bile hasta oluyoruz ufacık hayvanlar nasıl etkilenmesin.yarın kalktığınızda umarım toplu ölümle karşılaşmassınız.Ben canlı doğuran türlerin her zaman bulundugu (bitkili)akvaryumda doğum yapmasını ve güçlü olan yavruların hayatta kalması taraftarıyım ki doğal olan da budur diye düşünüyorum hele ki sizin yaptıgınız doğum anındaki balığa müdahale etmek hem anneyi hemde yavruları kaybetmenize neden olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pcmanyakÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 303
pcmanyakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 08:36
Benimde canlı doğuran tankım var geçenlerde bitki aldım ve bakteri kültürü için bir miktar su istedim akvaryumcudan verdi saolsun. Neyse 3 tane yavru kaçmış suyla beraber ben suyu dökünce akvaryuma farkettim. Yavruların üçüde çok iyi maşallah akvaryumun ortasında rahat rahat geziyorlar hiç karışan yok. bence diğer arkadaşlarında dediği gibi doğal halde bırakın. İlk birkaçtanesini kovalarlar hatta belki yerler ama illaki alışacaklardır. farklı kaplar ve akvaryumlar kullanarak ne yavruları nede anaçları bence strese sokmayın. Daha önceki canlı doğuran tankımda baktım sabah tankta 13 yavru var hemen yavruları yavruluğa aldım fakat en uzunu 15 gün yaşadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 10:50
Isıyı yükseltmek demek = doğumun başlamasını tetiklemek demekmiş gibi anlatılıyor. Bu yanlış. Vakti gelen balık doğurur zaten. Suyun sıcaklığını artırdığınızda doğum vakti gelmemiş bir balığın doğurmasını sağlayamazsınız. Isı arttırmak sadece balığın anüs kaslarını gevşeteceği için doğumu kolaylaştırır. Balıkları doğum sırasında rahatsız ettiniz, daha sonra ortam değiştirdiniz, ısı değişti, su şartları değişti, yetmedi, doğan yavruları falan topladınız, balık stresten ölmek üzereydi emin olun. Çok rahatsız oldu. Yavrular için de aynı, daha çok hassas olan yavruların yer değişmesi çok sakıncalı bir durum. Ayrıca 30 derece çok sıcak bir su, böyle bir suda oksijen sıkıntısı olur ve balıklar nefes alırken bile güçlük çekerler. Bu yüzden kıpır kıpırlardı ve çok hızlı nefes alıyorlardı. Ayrıca dayanabilecekleri üst sınırdır 30 derece. Bir insanın 50 derecelik bir çölde durması gibi bir şey yani.
Yine de yavrularınız hayırlı olsun... Sağlıklı olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalaycıÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 260
KalaycıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 15:27
Arkadaslar cok özür diliyorum ben sandim ki sıcaklığı artırınca iyi olacak :( ama zaten bi 6 saat filan durdular farkettim. Neler olduğunu indirdim hemen sıcaklığı anneyi başka kaba almamın sebebi dogum icin rahat yer bulamamasıydı sonra geri koydum hemen ve yavrulukta 15 gün yasadılar diyen kardesim belki dogrudur ama ben 1,5 ay yaşattım ve yavrulugumu genişleticem küçük akvaryum misali ama sıcaklığı artırınca neden yavruların kuyruk rengi geldi ? + akvaryumda 10 yavru var zaten geziniyor 2 hafta sonra bunlarıda bırakıcam hic moli yavrum olmamıştı simdi onlarda var oyuzden 2 hafta bekletiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 00:09
İşte bizde yılbaşlarında piyango alıyoruz ya çıkarsa diye. Onun gibi birşey bu anlattıklarınız.. Tamamiyle piyango..  15 gün yaşatabilirsiniz, yada o anda öldürebilirsiniz. Balığa iyilik yapmak istemişsiniz ama istemeden kötülük yapmışsınız. Herşeyi geçtim, günah.. Hata olabilir o zaman bilmiyordunuz yada birilerinin yanlış yönlendirmesi ile yapmış olduğunuz şeylerin doğru olduğunu zannediyordunuz ama artık neyin doğru neyin yapılmaması gerektiğini biliyorsunuz. Birdahaki seferler böyle yapmamanızı temenni ederim. Huzur içerisinde doğursun balığınız, emin olun ki daha sağlıklı balıklarınız olacak :)
Forumda da nekadar çok adaşım varmış bu arada :)) Herkese selamlar :) Umutcinho2013-01-21 00:10:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir