Her gün balıklarım ölüyor


aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 15:55
       Değerli kardeşim öncelikle böyle bir konu açıp bilmeyen ve sormaktan da çekinen arkadaşlarımıza önderlik ettiğin için teşekkür ediyorum. 
       25 litrelik bir akvaryum benim gözümde karides ve yavru canlı doğuranlar için idealdir. Bunun dışında anaç balıkların gelişip üreyebilmeleri için çokta uygun olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen akvaryumunuzda suyun döngüsüyle alakalı bir sorun yaşıyorsunuz. Toplu ölümler dışında zaman zaman ara ara ölen balıklardaki bizim teşhisimiz hemen bu yönde oluyor. Yani suyun her zamanki döngüsüne dışarıdan yapılan müdahaleler sonucunda değişiklikler ortaya çıkması aslında hastalığa davetiye çıkarmayla eş değerdedir. 
      Size tavsiyem bu akvaryumunuzu yavru akvaryumu ya da karantina akvaryumu olarak düşünüp daha büyük ebatlı akvaryum edinmeniz. İnanın büyük akvaryumun bakımı küçük akvaryuma göre daha kolay oluyor. Bunun dışında herhangi bir sıkıntınız olursa ö.mden yardımcı olmaya hazırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 16:29
ASlında yanlış bilinen şeylerin tekrarlanması sorunu yaşanıyor.Satıcıya güvenme , dezenfekte , tuz, filtre yetersizliği , uygun türlerin birarada bulunmaması .İyi niyetle akvaryumcuya güvenmek , aynı gün tank , balık , kum satın alma,Direk kurulum aşaması .En acısıda '' abi bak benim akvaryumda birarada 40 balık yaşıyorlar '' sloganı.Sabah attıkları ölü balıkları kimse görmüyor nasıl olsa.Bütün balıkları , her şeyi iade edin.En az 40-50 lt arası bir tank alın. Besleyeceğiniz türe uygun kum alın.Dezenfekte etmenize falan gerek yok .Sadece yıkayın.Suyu doldurun sistemi hızlı kurmak istiyorsanız .Su hazırlayıcısı kullanın.Vaktiniz varsa 2-3 gün çalışsın az yem atın , bakteri üresin.1 hafta sonra vatoz atın , balığı inceleyin sorun yoksa 4-5 gün sonra balık koyabilirsiniz.Aynı boyutlarda birbirine uygun türleri edinin. Sağlıklı hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yvzakbltÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2013
İl: Erzurum
Mesaj: 135
yvzakbltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 00:43
Cevaplarınız için sağolun. Önerilerinizi dikkate alarak 130 litrelik bir akvaryuma geçiş yaptım bugün. Şöyle de bir başlık açtım yardımcı olursanız sevinirim. Yarın fotoğraf koyacağım umarım beğenirsiniz. 

baluko2013-03-23 12:00:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gfb_zorbaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 254
gfb_zorbaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 16:44
Öncelikle akvaryum dünyasına hoş geldin. Site anasayfasına bakarsanız kaç cm balığn kaç litrede yaşyabileceğini sana gösterebilecek bi hesaplama aracı mevcut. onu kullanabilirsiniz. Akvaryumunuz gerçekten küçük. Beta akvaryumu yapabilirsiniz. Yada ilerde yavru akvaryumu olarakta kullanabilirsiniz. Eğer şu an durumum yok ve ben balık beslemek istiyorum diyorsanız 1e 3d lepistes bakabilirsiniz ki onlar için bile küçük olan bu akvaryumu mümkün olduğunca hızlı değiştirmeniz gerekecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 17:11
Arkadaşlar ters tepki vermeyelim arkadaşımıza demekki balıkları çok seviyor ve bilgisi bu konuda az. Merhaba arkadaşım ilk olarak sanırım canlı doğuranları seviyorsun. Köpek balıklarını sen o akvaryumcuya geri ver paranı geri al bazıları ayak basma demiş bu şekilde saten hep biz mağdur oluyoruz hakkını her yerde arıyacaksın. Bunların yanında melekleri geri iade et.Kısacası böyle olmayacak ben sana o akvaryuma göre neler yapmalısın yazayım.
1- Akvaryumda canlı doğuran çok istiyorsan 1e3d lepistes sayısı artmamak şartıyla.
2-Başka birşey bakabilirim diyorsan karidesde besleyebilirsin akvaryumun oldukça uygun.
3-1. veya 2. şıkdan hangisini seçerden ona göre bitki.
4-Karides için pipo , canlı doğuran için iç filtre.
5-Karidesi bilmiyorum ama canlı doğuran için muhakkak ısıtıcı.
6-Karidesi 10 tane alıp 50 ye kadar arttırabilirsin çok çabuk ürerler.
7-Bunlara uygun yem.
8-Olmazsa olmaz bitki kumu.
9-Lepistese göre akvaryuma su doldur 1 hafta dinlensin. Daha sonra bitkilerini dik ve son olarak 1.5 hafta akvaryumun herşeyini çalıştırarak beklet içine biraz yemlemede yap.
10-Karides içinde aynılarını yap.
11-Bana göre karides beslemen çok daha iyi olur ben yeni akvaryum alırsam kesinlikle karideste besleyeceğim.
12-Hepsinin keyfini sür :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiztopelÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2013
Mesaj: 12
cengiztopelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 21:17
Adam akvaryumu tıkış pıkış yapmış ölmeleri normal. Betta splendens balığı cok dayanıklı ve renklidir ama sakin olduğundan canınızı sıkar sizde yanına bir çöpü balığı alın.Onur Nergiz2013-03-27 14:59:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir