Her gün yapılan su değişiminin zararı olurmu?


BertonedÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 7
BertonedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 03:06
Değerli akvaristler,
Ben her gün 25-30 Lt civarında su değişimi yapıyorum, balıklarımın maşallah'ı var iştahları yerinde kayalıklara pek saklanmıyorlar genelde faal haldeler ve ben odaya ne zaman girsem hepsi üst tarafa toplanıp yem bekliyorlar. :)
Geçenlerde bi akvaryumcuda Sarı prenseslerin suyunun sapsarı olduğunu gördüm ve su değişimi yapmıyormusunuz dedim. Bana verdiği cevap 3 ayda bir su değişimi yapıyoruz aslında o bile fazla dedi, neden dedim balıklarda çok su değişimi iyi olmaz suyun biraz oturması lazım dedi. Ayrıca cok su değişimine alışırlarsa sürekli o şekil bir bakım isterler ve bu kadar akvaryumla başa cıkamam dedi.
Acaba ben simdi alıstırdımmı? Bir kaç günlük tatile cıktığımda (1 hafta) otomatik yemleme yapılmasına rağmen su değiştirilmediği için ölürlermi ya da hastalanırlarmı?
Tavsiyeleriniz bekliyorum... Bu arada o akvaryumcudan alışveriş yapmama kararı aldım sadece maddiyatı düşündüğü kanaatindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 08:09
Verdiğiniz bilgiler çok net değil. Kaç litrede 25-30 litre değişiyorsunuz?
Akvaryumcunun zihiniyeti zaten zihniyet değil... Sadece ticari kaygılarla bakıyor. O yüzden bakım ve şartlar farklı olunca eve getirilip yeni suya konan balık şoka girip ölebiliyor.
Genellikle uzun süre değiştirilmeyen sularda PH düşer. Sürekli değişende ise yüksek kalır. Doğal olarak ciddi PH farkı da şoka sebep olur. Oradan balık alırsanız bile alıştırmadan akvaryumunuza eklemeyin.
Su değişimini biraz daha aralı yapabilirsiniz. Yani her gün değil 2-3 günde bir de olabilir. Ancak bu sizin filtrelemenize de bağlıdır. Kaliteli filtrelemede su değişimi biraz daha az yapılabilir.
Balık sayınız da önemli... Tatilde yemi  fazla vermeyecek şekilde ayarlarsanız sorun olmaz. Aksi takdirde yenmeyen fazla yem suyu gerçekten bozabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 20:34
Balık boylandırmada hergün su değişimi faydalılır ama 25-30 litre su ancak 250-300 litre hacimde olmalıdır. Otomatik yemlemede de yem miktarını iyi ayarlarsanız bir problem olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir