Her şey İlangi Yellow için :)


turguttanirÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
turguttanirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 01:43
Hepinize merhabalar ve bol keyifli hobiler dilerim öncelikle. Uzun zamandır hem forumdan hem dost tavsiyelerinden faydalanarak uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucunda başladık 3D backround yapmaya ve bitti. Şimdi aşama aşama fotoğrafladığımız tüm detayları sizlerle paylaşıyorum ve tabiki yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Fotoğraflardan ilk etaptaki strafor halinin yapıştırmaları silinmiş maalesef ama büyük bir bölümü mevcut.
5cm strafor alıp, önce fuga hakkında pek bilgi sahibi olmadığımızdan kalekim diye yazılınca, gidip normal 30 serisi normal fayans yapıştırıcısı kullanmıştık.



Baktık ki dökülmeler olacak, zamanla salınım yapacak, araştırmalar sonucu fuga derz kullanmamız gerektiğini öğrendik :) herkes gibi bizde 2900 bulamadığımızdan 2300 fugaflex ile elimizden geldiği kadarıyla hayal gücümüz oranında bir tasarım yapmaya çalıştık.



Bazı bölümlerinde poliüretan köpükte kullandık, kabartmalar ve doğal kaya görünümü elde edebilmek için.



Üstteki iki kuşak nedeniyle tek parça yapamayacağımızı anlayınca önce iki parça , sonra üç ve en son 4 parça da :) yapmayı düşündüm.



Sağ ve soldaki ana parçaların ortasına zemine yakın bölgede küçük bir mağara tünel hazırlayıp, sonra bunun da bize yetmeyeceği ve zemine hava taşını saklamak için bir başka uzun parça daha gerekeceği için bir de zemine yarısı kuma gömülecek bir uzun parça daha yaptık.





Sağ soldaki parçaları, toplamda 3 kat aşama ile kalekim ve fugaflex ile kaplayıp, son katında polisan su bazlı renklendirme tüplerini kullanarak farklı kaya tonları elde etmeye çalıştık.

En büyük dezavantajımız bunu yapmaya başlarken, dış filtre için veya iç filtre için bir hazne yapmayı hem unuttuk hemde sonradan üşendik diyebilirim. Maalesef filtre görünürde olacak :( Reeflowers 0,1 beyaz kum, 1200 Lt/s bir iç filtrem var, dış motorumda muhtemelen minjiang 1600 Lt/s ya da tetra 1200 olacak henüz kararsızım, belki dolphin de olabilir. Bir adet 300w ısıtıcı ile ısınmayıda halledicez inşallah. Besleyeceğimiz balıklar tabii ki İlangi Yellow :) takıntı da denebilir, ille de bunu istiyorum ben diyen çocuklar gibi de görüyorum bazen kendimi bu konuda. :) Ama uzun bir süre başka bir tropheus türüne geçmeden ilangi besleyeceğime eminim. ilk etapta 20 adet f0 yavrumuz gelecek bu akvaryumumuza. Bu arada unutmadan Akvaryumumuz 130*60*50 ebatlarında ve arkafon sonrasında 320 lt. Diğer fotoğraflar aşağıda,Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum, ve önümüzdeki hafta itibariyle daha yeni fotoğraflar ile görüşmek üzere, herkese keyifli hobiler.
Turgut TANIR/İstanbul


































Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 10:19
Balıkların saklanabilecekleri alanları bol tutsaydın daha güzel olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turguttanirÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
turguttanirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 02:28
Muslim bey yorumunuz için çok teşekkür ederim, ilk kez denemiş olmamız bir çok eksiği beraberinde getirdi. .
belki sonraki tankta daha özel bir tasarım denerim. Birazda acaba becerebilecekmiyiz endişesi vardı başladığımda. Kumun üzerine koyacağım yatay taşlarla bahsettiğiniz eksiği bir nebze olsun kapatirim diye düşünüyorum
Herkesin yorumlarını, eleştiri ve tavsiyelerini bekliyorum hayırlı günler dilerim

Tecrübeli arkadaşlara bir de sorum olacak, bugün fonu cama silikonla yapistiricam son boya katmanini derz ile karistirip sürmüştüm, boya icin bazı noktalara rutus yapmak istiyorum. . Renk değişikliği icin . Aynı tur boya ile rutus yapmamda bir sakinca olurmu sizce ve henuz su koymadan mi yapsam tereddüt ediyorum, yardımcı olursanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turguttanirÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
turguttanirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 21:36
İlangi yellowlar gelmeden önce bir haftalık doldur boşalt ve temizleme işlerinden sonra bunlar son hali... 1 haftalık deneme ve su kontrollerinden sonra en azından içi boş kalmasın diye küçük tanktaki sarı prensesleri attım içine, şimdilik hoş görünüyor, sizce gelecek balıklardan önce tropheuslar için bu suyu tekrar değiştirmem gerekir mi? şu an içindeki balıkların bu tankta 10 gün kalmaları bir problem oluştururmu ? Yorumlarınızı ve dekor hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler herkese bol keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir