ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turguttanir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2014 03:55
Son Ziyaret:
05 Mart 2014 01:43
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TURGUT TANIR
Doğum Tarihi:
03 Mart 1971
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Torna- tesviye-Kalıp
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Tanganyika 3D ve İlangi Yellow aşkı
Selamlar arkadaşlar, 
 İlk geldikleri günden sonra bir yavruyu kendi etrafında sürekli dönerken farkettim ve akvaryumdan ayrıdım, 3 gün daha yaşamasına rağmen sonra öldü ve hareketler hiç değişmeden kendi etrafında sürekli döndü 3 gün boyunca. Hem bunun nedenini merak ettim hemde şimdi bir balık daha kaybettim malesef. 
 Diğerlerinden ayrı olarak geziyordu, dün akvaryumda ölü olarak buldum. İçlerinden bir tanesi şimdi yine diğer gruptan ayrı bir şekilde akvaryumun akıntı olmayan köşesinde yalnız olarak yaşıyor ama hareketler yine de biraz tuhaf. Fazla yüzmüyor, iki gündür toplam 5-6 kere yem attığımda hiç birinde yem yemediğini farkettim. 
 Akvaryumdaki pas şeklindeki nokta nokta lekelerden korktum ilk önce, normal bir yosunlaşma gibi görünüyor ama tecrübesi olan arkadaşlar bu konuda da fikir belirtirse sevinirim. Yosunu engellemek gibi bir niyetim yada isteğim yok, fakat camdaki nokta nokta pas lekesi gibi olanlarda vatozla halledilir diye okuyorum. Cüce vatoz almalımıyım, yoksa başka bir tavsiyeniz varmı bununla ilgili. Herkese keyifli hobiler
Tanganyika 3D ve İlangi Yellow aşkı
Sevgili Hakan yorum ve tavsiyelerin için çok teşekkürler,  ihtiyaç anında aranacaklar listesine ekledim :) inşallah sorun da yaşamayız renk şikayetimizde olmaz, ama tabii dediğin gibi çok dikkatli olmak gerek, tekrar teşekkürler hocam
Tanganyika 3D ve İlangi Yellow aşkı
Boyut (cm): 130x50x60 cm.
Kapasite (litre): 390 lt.
Canlılar: İlangi Yellow
Malzemeler: Minjiang Dış Filtre (memnuniyet yok değişecek)+ Atman İç filtre
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler: Sera Flora tavsiye edildi yavruların boylarını da göze alarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Reeflowers su düzenleyici, ph arttırıcı ( bu malzemelerden de tavsiyelerinizi bekliyorum, malum tecrübe sadece buradan izlediklerimizden ibaret.)

   Merhaba arkadaşlar, daha önce 3D arka fon yapım aşamasındayken birçok fotoğraf ve edindiğimiz kötü tecrübeleri detaylıca anlatmıştım... Akvaryum tamamen hazır olmadan tanıtım bölümüne yazmak istemedim. Dün balıklarımızı da temin ettikten sonra bugün fotoğrafları paylaşıyorum, akvaryumun gerek arka fonu, gerek filtreleme seçeneği hakkında yorumlarınız ve tavsiyelerinizden faydalanmak isterim. Balıklarımın kullanması gereken yemleri sağolsun Lale Akvaryum Ayhan bey yardımcı oldu, ilk haftalarda yetecek kadar yem temin ettik kendisinden. Tabi bundan sonra hangi yemleri kullanmam tavsiye olunur, katkı olarak kullanmamız gereken ürünler nelerdir, araştırmalar yapmaya devam edicem ancak sizlerin de mutlaka olmazsa olmaz diyeceğiniz noktalar vardır. 
 Ben tekrar şimdiden herkese bol keyifli hobiler ve sağlıklı balıklar diliyorum. Ben yine sizler için bu ufak maceranın en başından itibaren fotoğraflarını ve bir de videosunu yayınlıyorum.
 











Kusura bakmayın arkadaşlar. 

Videoyu eklemeyi beceremedim sanırım linki burada arkadaşlar.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=JbBOLv8_MDI[/VID]
Bülent ÖNER2014-02-09 15:34:57
Her şey İlangi Yellow için :)
İlangi yellowlar gelmeden önce bir haftalık doldur boşalt ve temizleme işlerinden sonra bunlar son hali... 1 haftalık deneme ve su kontrollerinden sonra en azından içi boş kalmasın diye küçük tanktaki sarı prensesleri attım içine, şimdilik hoş görünüyor, sizce gelecek balıklardan önce tropheuslar için bu suyu tekrar değiştirmem gerekir mi? şu an içindeki balıkların bu tankta 10 gün kalmaları bir problem oluştururmu ? Yorumlarınızı ve dekor hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler herkese bol keyifli hobiler
Her şey İlangi Yellow için :)
Muslim bey yorumunuz için çok teşekkür ederim, ilk kez denemiş olmamız bir çok eksiği beraberinde getirdi. .
belki sonraki tankta daha özel bir tasarım denerim. Birazda acaba becerebilecekmiyiz endişesi vardı başladığımda. Kumun üzerine koyacağım yatay taşlarla bahsettiğiniz eksiği bir nebze olsun kapatirim diye düşünüyorum
Herkesin yorumlarını, eleştiri ve tavsiyelerini bekliyorum hayırlı günler dilerim

Tecrübeli arkadaşlara bir de sorum olacak, bugün fonu cama silikonla yapistiricam son boya katmanini derz ile karistirip sürmüştüm, boya icin bazı noktalara rutus yapmak istiyorum. . Renk değişikliği icin . Aynı tur boya ile rutus yapmamda bir sakinca olurmu sizce ve henuz su koymadan mi yapsam tereddüt ediyorum, yardımcı olursanız sevinirim
Her şey İlangi Yellow için :)
Hepinize merhabalar ve bol keyifli hobiler dilerim öncelikle. Uzun zamandır hem forumdan hem dost tavsiyelerinden faydalanarak uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucunda başladık 3D backround yapmaya ve bitti. Şimdi aşama aşama fotoğrafladığımız tüm detayları sizlerle paylaşıyorum ve tabiki yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Fotoğraflardan ilk etaptaki strafor halinin yapıştırmaları silinmiş maalesef ama büyük bir bölümü mevcut.
5cm strafor alıp, önce fuga hakkında pek bilgi sahibi olmadığımızdan kalekim diye yazılınca, gidip normal 30 serisi normal fayans yapıştırıcısı kullanmıştık.



Baktık ki dökülmeler olacak, zamanla salınım yapacak, araştırmalar sonucu fuga derz kullanmamız gerektiğini öğrendik :) herkes gibi bizde 2900 bulamadığımızdan 2300 fugaflex ile elimizden geldiği kadarıyla hayal gücümüz oranında bir tasarım yapmaya çalıştık.



Bazı bölümlerinde poliüretan köpükte kullandık, kabartmalar ve doğal kaya görünümü elde edebilmek için.



Üstteki iki kuşak nedeniyle tek parça yapamayacağımızı anlayınca önce iki parça , sonra üç ve en son 4 parça da :) yapmayı düşündüm.



Sağ ve soldaki ana parçaların ortasına zemine yakın bölgede küçük bir mağara tünel hazırlayıp, sonra bunun da bize yetmeyeceği ve zemine hava taşını saklamak için bir başka uzun parça daha gerekeceği için bir de zemine yarısı kuma gömülecek bir uzun parça daha yaptık.





Sağ soldaki parçaları, toplamda 3 kat aşama ile kalekim ve fugaflex ile kaplayıp, son katında polisan su bazlı renklendirme tüplerini kullanarak farklı kaya tonları elde etmeye çalıştık.

En büyük dezavantajımız bunu yapmaya başlarken, dış filtre için veya iç filtre için bir hazne yapmayı hem unuttuk hemde sonradan üşendik diyebilirim. Maalesef filtre görünürde olacak :( Reeflowers 0,1 beyaz kum, 1200 Lt/s bir iç filtrem var, dış motorumda muhtemelen minjiang 1600 Lt/s ya da tetra 1200 olacak henüz kararsızım, belki dolphin de olabilir. Bir adet 300w ısıtıcı ile ısınmayıda halledicez inşallah. Besleyeceğimiz balıklar tabii ki İlangi Yellow :) takıntı da denebilir, ille de bunu istiyorum ben diyen çocuklar gibi de görüyorum bazen kendimi bu konuda. :) Ama uzun bir süre başka bir tropheus türüne geçmeden ilangi besleyeceğime eminim. ilk etapta 20 adet f0 yavrumuz gelecek bu akvaryumumuza. Bu arada unutmadan Akvaryumumuz 130*60*50 ebatlarında ve arkafon sonrasında 320 lt. Diğer fotoğraflar aşağıda,Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum, ve önümüzdeki hafta itibariyle daha yeni fotoğraflar ile görüşmek üzere, herkese keyifli hobiler.
Turgut TANIR/İstanbul

































Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese keyifli hobiler dilerim. Turgut Tanır, uzun bir müddet sarı prenses, yunus, calvus ve canlı doğuranlar lepistes albine benzeri balıklar besledikten sonra tropheus ilangi yellowa karar verip yeni-büyük-arka fonlu daha güzel bir akvaryumla hobime devam ediyorum. İstanbul-Hasköy den 43 yaşında bir akvarist dostunuzum. Kendin yap sistemler konularından oldukça faydalanarak yeni bir fon yaptım ve resimlerini de az sonra ilgili bölümde bir başlıkta aşamaları ile paylaşacağım,, tekrar bol keyifler olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.