Herkese Selam ve Bir Soru


grandeurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6
grandeurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 12:42
Özgür çok teşekkür ederim vaktini ayırıp yazdığınız için.

Buradaki gibi bir iç filtrem var. Ofiste olduğum için hava motoru çok ses yaptı o yüzden çıkardım onu. Sanırım iç filtre yeter bir süre.. Isıtıcı da var arkasında tabi. Bir arkadaşım 26 ya ayarladı bıraktı onu. Gece de ofiste açık bırakıyorum ama çok garip bir durum.. Düşünsenize aylarca çalışacak bir küçük iç filtre demek ki bozulmuyor bunlar.. Yani o kadar 7/24 çalışacak bir şey bana sanki bozulur da ara sıra kapatmamız gerekir gibi geliyor ama tabiki doğru değil bu. Belki sizin yıllarca çalışanı vardır evinizde vs..

Su değişimini dediğiniz gibi yapacağım 3 günde bir.. Zaten normalde de titiz bir insan olduğum için sanırım 3 günde bir su değişimi yaparım ilerde anlattığınız gibi.. Yem de bu şekilde ama emin değilim iyi midir kötü müdür iyi vermek isterim tabi.

Bu arada keşke 4 japonun yanına bir iki farklı balık daha koysaydım. 60 LT için maksimum balık miktarı kaç olmalı acaba?

Çok teşekkür ederim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 13:05
İç filtre havayı sprey gibi veriyorsa sorun yok yeterli gelecektir. Vermiyorsa sorun olabilir. Bunu sağlamak için de dediğim gibi 10cm'lik bir hava hortumu kesip iç filtre su çıkışının üzerindeki hava girişine bağlayıp diğer ucunu dışarıda bırakmanız yeterli. Hava vanası varsa onu bağlayarak hava miktarını ayarlarsınız.

İç filtre ve dış filtreler oldukça uzun süreler çalışabilecek şekilde üretiliyor. Dediğiniz gibi senelerce çalışabilirler. Bir bir buçuk ay kadar sonra iç filtreyi temizlemeniz gerekecek. Temizlerken akvaryumdan alacağınız bir maşrapa kadar suyun içinde iç filtre süngerini üç dört kere sıkıp bırakın, hafifçe ovuşturabilirsiniz. Su kahverengi bir hal alacaktır. Süngeri kesinlikle çeşme suyunda dupduru olana kadar yıkamayın. Bu sayede sünger içerisinde üreyen çürükçül ve amonyak parçalayan bakterileri kaybetmemiş olursunuz. Bir kaç ayda bir tekrarlarsınız bu işlemi. 

Su değişimini bir ay kadar sonra haftada bir 15 litre olarak yapabilirsiniz. Dinlenmiş su şart. Aslında dinlenmiş sudan kasıt klor içermeyen sudur. Damacana ya da artezyen suyu varsa direkt olarak kullanabilirsiniz. 

Yem için bir yorum yapamayacağım. Japon beslemeyeli uzun süre oldu. Ancak en az iki tür, mümkünse üç değişik yem ile beslemeniz balıklarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bence bir adet pul yem de edinin. Doğru yemi bulmak için türünüze göre Sazansıgiller konularını ve Yemler konularını inceleyin derim. Şu adresteki yemleri inceleyin isterseniz. 

Tür olarak ilave Corydoras ekleyebilirsiniz. Ayrıca değişik vatoz türleri de olabilir, vatozlar zamanla camlarda oluşabilecek yosunları da tüketecektir.

Japonlarınız büyüdüğünde 60lt bile az gelecektir. O yüzden çok fazla sayıda eklemeyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grandeurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6
grandeurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 13:13
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu hepsini not ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir