Herkese Selamlar


ShilaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ShilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 23:17
Bu forum daki daha doğrusu akvaryum ile ilgili bir konuda ki ilk yazımı buraya yazmış bulunmaktayım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Gün itibari ile 50 litre lik bir tatlı su akvaryumu kurmaya başladım. Güneşi direk almayan ısı ve rüzgar sorunu olmayacak bir yere nkonuşlandırdım. Kafamdaki planlar içerisinde akvaryumda canlı bitki bulunmasıda mevcuttu ve sonuç olarak canlı bitkiye uygun kum. 2 Tür bitki mango kökü,şelale filtre ısıtıcı(26 derecede tutuyorum), kayalık ve yavrulama için uygun bir malzeme vb.  içeren bir akvaryum oluşturdum. Suda gerekli bakteri kültürünü arttıracak bir ilaç tavsiye etti petshop gorevlisi onuda suya litre başına bir tane olacak şekilde damlattım.

%100 emin olmamak ile beraber cüce vatoz yetiştirmek ve üretmek istiyorum. Ekosistemin tam olarak uygun hale gelmesini ve planlarımdan emin olmak istediğim için balıkları daha almadım. Daha hızlı bir şekilde biolojik ortam oluşssun diye sadece bir çift lepistes koydum.

Sizlere bir kaç sorum olacak;

1- Cüce vatoz a karar vermem sizce benim gibi konuyu yeni öğrenmeye çalışan biri için uygun mu?

2-Cüce vatoz dışında şu balığı denemen daha doğru diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı?

3- Cüce vatoz yetiştirip üretirken sadece vatos kolonisimi suda bulunmalı yoksa başka yüzen türler ekleyebilirmiyim?

Bana tavsiyeleirnizi ve düzeltmem yada eklemem gereken durumları anlatmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 03:57
        Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Akvaryum hobisine yeni başladıysanız öncelikle üretim değil canlıyı hayatta tutma, canlıyı rahat ettirme( Biyolojik ortam, beslenme, hijyen vb.) konusuna yoğunlaşmanız gerekir.Basit türlerden başlayarak -özellikle bu konuda canlı doğuranlar tam başlangıç türleridir- yeterli tecrübeyi edindiğinizde vatoz üretme fikrini tekrar gözden geçirirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShilaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ShilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 13:10
Anlıyorum fakat yeterlimidir siz daha bilirsiniz ama yazılı olarak uzun süredir araştırma yapıyorum. Ekosistemin oluşması için gereken birleşeni ve malzemeleri kullanıyorum.1 haftalık bir sürenin sonunda tahminimce su vatozlar için uygun duruma gelecektir. Bir yanlışım varsa düzeltin lütfen?

Vatoz üretiminde okudugum yazılar gayet kolay olduğu üzerineydi herzaman. Kısa bir süre sonra evde olacağım ve akvaryumun fotoğrafınıda ekleyeceğim.

Teşekkür edeirm.


Fotoğraflarını eklemek istedim eksiklerimi daha iyi görebilmeniz için. :)

Biolojik ortamın daha hızlı hazırlanması için bir tane lepistes bıraktım akvaryuma. Onceden de yazdığım gibi planım emin olmamak ile beraber cüce vatoz üretmek , ama hala düşünce aşamasındayım. Diyelim ki cüce vatoza karar verdim bunun yanında lepistes vb. canlı doğuran ya da benim gibi bir amatörün kolay yaşatabileceği neler önerirsiniz. Birbirleirnin yavrularına zarar vermeyecek olan cinsler onemli .



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir