High Tech Bitkili Akvaryumda Moli Plati?


ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2018 15:11
Merhaba,

Yüksek destekli yerine high tech yazdım evet, balığın da latince ismini değil moli şeklinde yalan yanlış yazdım, topluca özür dilerim umarım bu kısımla ilgili mesaj yazmaz kimse. Benim danışmak istediğim bir konu var. yüksek destekli bitkili tanklarda genellikle pH seviyesi 7 ve altında seyreder. kH desen o da 2-3-4 gibi olmasına çalışılır. Hal böyleyken bu şartlarda plati ve moli balığı besleyebilen var mıdır? Ben gereksiz yere ısrarcı mı oluyorum hayvanlara eziyet mi yapıyorum yoksa?

Halihazırda 8-10 tane kadar kendi yetiştirdiğim plati balığım var, bir de çok sevdiğim için dayanamayıp aldığım 5 tane moli balığım var. Yıllar içinde moli daha önce de denedim ve belli bir süre sonunda kaybettim. Platiler daha dayanıklı çıktı bu süreçte. Nedeni neydi derseniz beyaz benek veya mantar, columnaris vs değildi. Balıklar genellikle sağlıksız bir görünüm alıp, yüzgeçleri kısıp veya kıvrılıp öldüler sonunda. Ama aslında her ikisi de asidik su sevmiyorlar orası kesin. Bitkili akvaryumlarda hep neon, rasbora, tetra türleri olmasının sebebi sadece küçük oldukları için perspektife uygun, İwagumi tarzı tasarımlara uyumlu oldukları ve dayanıklı balıklar olmalarına bağlamıştım sebebini ama aslında asidik (7 nin altında pH) sulara uygun olmaları mıdır sebep acaba?

Yeni bir kurulum için hazırlık aşamasındayım ve yeni tankta eski alışkanlıkları unutup hiç canlı doğuran beslemesem mi diye düşünüyorum. Yavru almayı da seviyorum ama bir yandan... Aynı mantıkla acaba CO2 destekli (yosun ve bitki sağlığı açısından) ama yüksek pH lı bir sistem kurulabilir mi? Akıntıya karşı kürek mi çekmiş olurum? Bu yollardan geçmiş benim gibi kalın kafalı birileri var mıdır acaba forumda? Yorumlarınızı rica ediyorum, zaman ayırıp yazarsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir