High tech için kum...


Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 13:23
35x25x20(h) ölçülerinde high tech bitkili bir akvaryum kuracağım.  Taban bitkileri ağırlıklı olacak. Tahminenen elocharis parvula ve marsilya hirsuta kullanacağım. (Aslında gönül isterki cuba kullansam ancak forumda zor bir bitki olduğu söylenip durduğu için gözüm korkuyor.) Tabanda hagen siyah kumu kesinlikle kullnacağım ancak altında veya üstünde başka ne kullanmalıyım? Kullanmasam olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

averkinÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 89
averkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 20:06
[QUOTE=Bitkisel_Hayat] 35x25x20(h) ölçülerinde high tech bitkili bir akvaryum kuracağım.  Taban bitkileri ağırlıklı olacak. Tahminenen elocharis parvula ve marsilya hirsuta kullanacağım. (Aslında gönül isterki cuba kullansam ancak forumda zor bir bitki olduğu söylenip durduğu için gözüm korkuyor.) Tabanda hagen siyah kumu kesinlikle kullnacağım ancak altında veya üstünde başka ne kullanmalıyım? Kullanmasam olur mu? [/QUOTE]
Buğrahan Bey, belirttiğiniz ölçülerde bir nano kurulumda hele taban bitkileri yetiştirmek istiyorsanız size deneyip başarılı olduğum şu sıralamayı öneririm; 1-En altta Hindistan cevizi torfu yada prodac fertil peat 0,3 mm, 2-prodac fondo vivo 1 cm gibi(üstüne sineklik) , 3-Sinekliğin altında kalacak şekilde misket gübre (bahsettiğiniz hacam için 4-5 adet gübreyi parçalayarak dağıtabilirsiniz(Daha sonra bu bölümü hafifçe ıslatarak su koyduğunuzda birden dağılmasını önlersiniz), 4-En üste ise beş cm civarı arkaya doğru yükselecek şekilde hagen siyah kum koymanız sizi taban bitkileri konusunda başarıya götürecektir.
Size tavsiyem bu boyutta aydınlatma olarak tasarruflu ampül kullanmanızdır. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 11:44


Cevap geçte olsa geldi. İşin kötü yanı internetten siparişim vermiştim. 5 kg hagen kum 40 tane el yapımı misket gübre aldım. Aldığım yerde fondo vivo olsaydı onuda alacaktım fakat yoktu. Daha önce hindistan cevizi torfu kullanmıştım. Akvaryumu bozarken bana çok sorun olmuştu. Bitki olarak sadece elocharis parvula kullanacağım için misket gübre, hagen kum ve seachem marka sıvı gübrelerin yeterli olacağını düşünüyorum. Belki yükselti oluşturması için salıntı yapmayan bir kumu hagenin altında kullanırım. Umarım düşündüğüm gibi olur. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir