Hikari Yem Fiyatları


K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 22:10
Değerli arkadaşlar,
 
Bir konu hakkında fikrinizi almak isterim. Amerika'da bir firmadan Hikari marka yem konusunda fiyat aldım. Toplamda 128$ yemler tutuyor. Kargo ücreti olarakta 2 parça halinde toplamda 59$ istedi. 2 parça istememdeki sebep 70$ kotası altında kalıp birde gümrük derdine düşmek istemiyorum. 1 paketi benim diğerini kardeşim adına göndermesini rica ettim.
 
Beslediğim balıklar ise +24 cm Oscar'lar, 2 tane 25cm, 2 tane yaklaşık 30cm, 1 tanesi 35 cm leopar görünümlü vatoz. Ayrıca Karides ve kerevit besliyorum. Ürünleri ise küçük paketlerde orta boy yemlerden seçtim. Bazı ürünleride nasıl olsa kargo ödeyeceğim bulunsun mantığında listeye ekledim.  Bunları deneme için alacağım balıklardaki verime göre devam ederim.   
 

Product List
Hikari Cichlid Bio-Gold Plus 8.8 oz (Medium Pellet)                    
Hikari Cichlid Gold 8.8 oz. (Medium Pellet)                                 
Hikari Cichlid Staple 8.8 oz. (Medium Pellet)                              
Hikari FOOD STICKS 8.8 Oz                                                     
Hikari Cichlid Gold Sinking 12 oz (Medium Pellet)                       
Hikari Shrimp Cuisine Stick 0.35oz                                            
Hikari Crab Cuisine 1.76 Oz                                                       
Hikari ALGAE WAFERS 2.89 Oz                                    
Hikari SINKING WAFERS 3.88 Oz                                              

Hikari Freeze Dried Tubifex Worms .78 oz.                                 
Hikari Freeze Dried Blood Worms .42 oz.                                   
Hikari Freeze Dried Brine Shrimp .42 oz                                     
Hikari Freeze Dried Spirulina Brine Shrimp .42oz.                       
Hikari Freeze Dried Daphnia .42 oz                                            
Hikari Freeze Dried Ocean Plankton .42 oz.                                

 
 
Not: Yabancı kaynaklı bir sitede yemlere 6 yıldıza kadar puan vermişler. Tetra ve sera gibi markaların bazı ürünleri, boyar madde, katkı maddeleri gibi kıstaslardan  tek yıldızda kalmış. Genelde de 2 yıldız verilmş. Listede JBL yoktu. Hikari ise 5 yıldız almış. 6 yıldızlı ürün yoktu. Siteyi tekrar bulursam buradan paylaşırım. Güvenilirliği hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
 
Herkese keyifli hobiler,
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 22:25
Hikari Algea Wafers kullaniyorum cuce vatozlarim icin almanyadan getirtmistim, ben cok memnunum. Kalitesi harika bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 09:50
Tayfun Bey Merhaba,
 
Bilgi için teşekkür ederim.  2.89 oz. (Yaklaşık 80 gr) fiyatı 8$ dendi. Ürün başına kargo ücretide 4$ gibi oluyor. Sonuç olarak 12$ bana maliyeti olacak. Türk lirası olarak 22 lira gibi diyelim. 
 
JBL Pleco XL (250ml=230gr) için 18 TL ödemiştim.
Tetra Pleco tablet (66ml=36gr) 12-16 Lira arası satılıyor.
Sera Wels-Chip (100ml) 11-16 Lira arası satılıyor.
 
Ama en önemli nokta http://www.oscarfish.com/1-star-foods.html adresinde genelde tetra ve sera marka yemler 1-2 yıldızda kalmış. Ama hikari 4-5 yıldız ağırlıklı, benim düşüncem bu fiyat farkına değer. Tabi bu sitenin güvenilirliği de önemli.
 
Bu arada, Tayfun Bey, siz vatozardan örnek verdiğiniz için bende oradan devam ettim. Ama site ağırlıklı olarak Oscar yemleri üzerine kıyaslama yapmış. Nedense JBL burada yer almıyor. Amerika'da fazla bilinen bir yem olmayabilir.
 
Keyifli Hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaMeBaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 334
FaMeBaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 10:17
Hangi türlere kullanılıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 11:09
[QUOTE=FaMeBa]Hangi türlere kullanılıyor...[/QUOTE]
 
 
Hangi türlere derken tam anlayamadım ama http://www.hikariusa.com/ bu adres üzerinden ürünlerin detayını görebilirsin. Türkiye'de pek tanınmayan bir marka, bende yeni öğrendim ama bilenler biliyormuş.  
K_CanSAHIN2013-06-16 11:09:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 16:54
Ben Hikari Algea Wafers'ı 8.8oz. 9,50euro dan almıştım. Jbl Pleco XL Bursa'da 250ml 22TL ödemiştim geçen gün. Fiyatlarınız kaliteye oranla kulağa güzel geliyor. Sera'nın yemlerini ben balıklarıma yediremiyorum bilmiyorum ama sanki zordan yiyor gibi geliyorlar :) JBL'nin yemlerinide ben çok beğeniyorum ama sera'ya ısınamadım hala. Plakaonalti2013-06-16 16:55:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 19:09
Tayfun Bey tekrar merhaba,
 
Size katılıyorum. Sera yemlerini bende pek beğenmiyorum. Ama ilaç ve özellikle bitki gübreleri veya sübsratları konusunda haklarını yememek lazım. Artık piyasada fazla bulunmuyor. O nedenle son zamanlarda her ne kadar sera yerine JBL tercih etmeye başlamış olsamda, eskiden gübre konusunda tek aradığım markaydı. 
 
Tetra konusunda hep kararsız kalmışımdır. Genelde sera bulamazsam tercih ettiğim markaydı. Ama filtre, ısıtıcı v.s. konusunda ne Sera nede Tetra'ya para veririm. Büyük tiplerinde Fluval hoşuma gidiyor. JBL teknolojisi ise ilgimi çekti (1501). Ehiem classic serisi dışındaki ürünler ise  ne kadar güzelde olsa o kadar para vermeye değmez. Yurtdışından getirtebiliyorsan başka tabi.  Aslına bir ürün almadan önce Amerikan piyasasını yoklamak adına forum sitelerinde dolaşıyorum. 300 Milyar Dolarlık sektörü ile  baya ciddi pazar. Tüketicilerde bilinçli yararlı oluyor. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 14:18
Yorumlarinizi cok begeniyorum, arastirmaci kisiliginizden dolayi sizi tebrik ederim. Ehiem urunlerine bende o kadar para vermeyi dogru bulmuyorum, herkesin butcesi kendine ozeldir, kimseyi yargilamiyorum yanlis anlasilmasin. Dediginiz gibi bende birsey almadan once yurt disi piyasasini arastiriyorum. Genelde kargo+urun buradakiyle ayni fiyata geliyor dusuncesiyle ekstra paralar harcaniyor bosuna; fakat detayli arastirmalar sonucu ucretsiz kargolu urunler bulunuyor. Bu arada bilgilendirmeniz icin ayrica tesekkur etmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 21:09

Merhaba Tayfun bey,

 
İltifatınız için teşekkür ederim. Bilmukabele bende sizin yazdıklarınızı okumaktan keyif alıyorum. Konu biraz dağıldı ama, izninizle söylediklerinize nacizane ilaveler yapmak isterim.
 
Dediğiniz gibi Kargo+ nakliye aynı paralara geliyor mantığı ile almak akıl karı değil. Belli bir döviz rakamı üzeri alışverişte gümrük vergiside ödemek zorundasınız. Misal Eheim Professionel 3e Thermo 600T  almaya kalksanız; en pahalı model olduğu için seçtim. Türkiye satış fiyatı 1.400 TL, Almanya satış fiyatı (internet üzerinden sitelere baktım.) 429 Euro (1089TL), İngiltere'den baktım 420 Sterlin (1270TL). Uzun lafın kısası buna kargo, gümrük eklediğinde hiç mantıklı gelmiyor.
 
Ama Almanya'da yaşayan tanıdığınız varsa yada uzun yol söförü bir tanıdık bulabiliyorsanız. Çok ucuza alırsınız. Özellikle Ehiem kendi mağzalarından.  İnternette verilen fiyatlar genelde birbirine yakın ve internete özel fırsatçılık fiyatlarıdır. Hele bu sıralar fırsatınız varsa Yunanistan'dan alabildiğinizi alın. Çok hesaplıya geliyor. Krizden dolayı fazla pazarlık yapma dirençleri yok sizi sağlam ve ciddi alıcı olarak gördüklerinde gerisi kolay. 
 
Türkiye pazarında ise şöyle bir sıkıntı var. Mümessil firma dışında bazen kaçak bazende farklı yollarla ürünler getiriliyor. Ucuza alıp kar elde ettiğimizi düşünürken, başımıza türlü sorunlar çıkıyor. Misal Tetra Marka dış filtrelerde bir ara contadan dolayı sızdırma sorunu vardı. Bu nedenle mağdur olanlar azımsanmıyacak kadar çoktu. Aldığın yere gittiğinde ise, eğer mülaim isen montaj hatası nedeniyle conta zarar görmüş der birde fazladan conta satmaya kalkarlar. Direk iş kullanıcı hatasına bağlanır. Dişli isen ürünü alır başkası ile değiştirir. Yada başka marka alırsın. Bu seferde yanında açıp gösterir. Bak bir daha getirme demenin dolaylı anlatımı misali... ;)
 
Ama düşük bütçeli ve bu hobiye gönül vermiş arkadaşlar, filtrede atman gibi markaları gönül rahatlığı ile kullanabilir. Gayet sessiz çalışıyor. Ama LifeTech dersen durup düşünürüm. Debisi iyi ama nedense genelde sesli çalışıyor.  Sonuçta hangi marka olursa olsun hepsinin altında Made in PRC yazıyor. ;) 
 
Sonuç olarak 90'lı yıllarda hem ürün azdı, hemde o ürünlere ulaşmak için fazla seçenek yoktu. Şimdi ise çok ürün ve seçenek var. Biraz dikkatli olmak lazım. Allah'tan kendimi ifade edecek ve okuduğumu anlayacak kadar yabancı dilim var. Bazen ilaç yada sıvı bitki gübresi alıyorum. Direk İngilize prospektüsünü okuyorum. Satıcının dediği ile yazan arasındaki fark beni önceleri hayrete düşürüken şimdi sadece güldürüyor. Satıcıya uyup gaza gelsek kelliğe iyi geliyor diye millet bu ilaçları kafasına sürmeye başlar. Örnek istersen Sera'nın hızlı su hazırlayıcısı vardır. (Toxivec) Üzerinde narin yapraklı bitkilere zarar verebilir diye ifade vardır. (Tam çevirisi değil.) Bu ürünü genelde hayvan sevkiyatında veya çok acil hazır su temin etmek için öneriyorlar. Dikkat bitki akvaryumlarında önerilmiyor. Aquatan olan türü ise suyu uygun değerlere 12 saat gibi bir sürede getiriyor. Ama çeşme suyunu akvaryuma koyup uygun değerlere getirmek için öneriliyor. Bu güne kadar bana, bunu doğru anlatan bir akvaryumcuya denk gelmedim. :(  Elbet bilgili satıcı arkadaşlar vardır. Onları yılmadan arayışım da devam etmektedir... 
 
Keyifli hobiler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 23:51
Kurtuluş Bey dediklerinize bire bir katılıyorum, bu konuda belli ki epey tecrübe ve birikim sahibisiniz. Daha ne denirki...Gönülden tebrik ediyorum ve kutluyorum sizi...Kim bilir belki bi gün birlikte yem vs ihtiyaçlarımızı yurt dışından getiririz :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 00:00
OMEGA  one organıx dünyanın en iyileriden olarak görülüyor.
Ocean Nutrıtıon'da iyi diyorlar.
Bunlar hakkında degerlendirme var mıydı?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 00:10
Ocean Nutrition'dan bahsediyorsanız eğer; Ocean Nutrition Algae Sinking Wafers kullanıyorum,  150gramını 17 dolardan almıştım(amerikadan ücretsiz kargo). Vatozlar üstünden ayrılmıyor :) Kalitesine güveniyorum. Omega hakkında bi bilgim yok malesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 09:17
Ocean Nutrıtıon'ın bazı yemleri Türkiye'de satılmaya başlandı.
Hikari'nin Japon yemi olanı sınkıng food dünyanın en iyilerinden olarak gösteriliyor.
Amerika-Japonya çok iyi bu konularda. Yabancı sitelerdeki bilgiler,araştırmalar çok çok iyi.
Özellikle Amerika dikkat çekici. Zaten İngilizce bilenlerin yabancı forumlarda gezmesi gerekir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 11:17
Arkadaşlar Merhaba,
 
Sizlerle sohbet etmekten aldığım keyifi belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Tolga Bey dediğiniz gibi özellikle Japon'lar bir konuda mükelleşme adına farklı çalışmalara imza atıyorlar. Misal Koi üreten biri sadece bu alanda uzmanlaşır. Yem üreten, fazladan akvaryum malzemesi üretmeye yeltenmez, v.s.  Tabi istisnalarıda muhakkak vardır. Amerika ise garip bir memleket, halkı şuursuz olsada yasaları dolayısıyla sistemli bir ülkedir. Yaptırımlar nedeniyle, bizdeki gibi uyanıklık fazla olmaz. Misal haşlanmış bezelyeyi kurutup, bir miktar fıstıkla harmanlayıp, fıstıklı baklava yapmazlar. Şimdi adamlarda baklava kültürü de yok diyebilirsiniz. Ne denir haklısınız. :)
 
Espri bir yana başka bir örnekten konuyu izah edeyim. Her ne kadar konu biraz mecrasından sapsada, temelde neden yabancı menşeyli ürünlere yöneldiğimizi izah noktasında yararlı oacaktır: Aslında çok tehlikeli olmayan ama yanlış tedavi ve doz uygulamalarından ölümcül sonuçlara sebep olan bir hastalıktır Beyaz Benek.  Devam edelim; piyasada yerli üretim ilaç var. İlk bakışta bende dahil olmak üzere birçok insan yerli üretimi teşfik etmek isteyecektir. Ama ne bedel karşılığı, 1 ürün  ( Contro .... ) tezgah altndan ruhsatsız satılır. Akvaryumcu alış fiyatı 1lira iken satış fiyatı 5 liradır. Bazıları 10 TL gibi rakamlara da satar. Bu ilacın içinde formaldehyde mevcuttur. Oranını bilmiyorum.
 
Diğer ilaç ise ruhsatlı satılır. Raflarda görürsünüz, İçeriğini paylaşayım:
Her 100 ml ilaç içeriğinde, Crystal Violet, 6,4 mg, Methylene Blue:32,0 mg ihtiva eder. Toplamda 38,4mg diyelim.
 
Şimdi normalde, Methylene Blue ile hazırlanan  ve tedavi edici oranı hesaplayalım. 1000 ml dehidrasyonu su içerisine 50gr (Çinko  içermeyen) Methylene Blue konur. 100 ml'de olması gereken oran 5 gr'dır.  Dikkat edilmesi gereken suyun saf olmasıdır. Peki nasıl temin edilir. Ters Ozmoz ile filtre edilmiş su yada eczanlerde satılan saf su (Dehidrasyonlu) ihtiyacınızı görecektir. Bu ilaç 1-2 gün içinde tüketilmelidir.  Umarım şimdi neden beyaz benek hastalığına yakalanan balıkların kurtulmadığını anlamışsınızdır. Forumlarda da ileri evrede tedavi edilemez ibaresi bu nedenle dolaşmaktadır. Tam tersi bu hastalık grip, nezle gibidir. Tedavisi kolaydır sadece uğraştırır. Hastalığı yapan Cryptocaryon irritans isimli tek hücreli bir canlıdır. Hemen hemen her akvaryumda vardır. Sağlıklı balıkların koruyucu mukoza yapısı bozulduğunda başınıza bela olur.    
 
Umarım bizim ülkemizde de yakın bir zamanda bu sektöre bir sistem gelir. İnsanlar ya harçlıklarından yada gelirlerinden bütçesine göre bir miktarı ayırıp bu hobiye gönül veriyorlar. Ama buna karşılık, fırsatçılardan geçilmeyen bir sektörde, başladığınız güne pişman oluyorsunuz. Ölü balığa uyuyor diyen akvaryumcuları gördükten sonra daha beni ne şaşırtır bilemiyorum....
 
Herkese keyifli hobiler,
 
 
Ek Bilgi:  kristal viyole, malaşit yeşili, brillant yeşili, fuksin, metilen mavisi ve akridindir. Bu boyalar nükleik asitlerle bileşikler yaparak, onların aktivitelerini bozmak suretiyle dezenfektan etki gösterirler. Metilen mavisi, akridin boyaları mukozalar üzerine dezenfektan olarak kullanılır. Diğer değişle, hücre kendisini çevreleyen ortamın Nötr pH'a sahip olduğu genellikle negatif yüklüdür. Böylece bazik boya ile boyanan hücre, negatif ve pozitif iyonların birleşmesi sonucu boyanır. Metilen mavisi, safranin ve kristal violet bazik boyalara örnektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir