hızlı pislik artışı


yildizÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 23
yildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 14:40
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Ara ara beyazlıklar (nokta değil soluklaşma) ve suda sallanmalar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 90

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :



Yukarıdaki bilgiler neden girilmedi diye soracaksınız belki ama yaklasık 2 aydır herşey düzgün bir şekilde gidiyordu.2 demasoni 6 iceman ve  10 yavru vatoz var-dı bu hafta sonu hastane gelen giden derken demasoni ve icemanlerden de sadece 1 tane kaldı. aynı durumdan 6 ay önce kardeşimde baya bi telef vermişti. 
gelelim konuya: herşey yolunda düzenli dip çekimi su değişimi vs tamam, ama bir anda sudaki pislikler bir günde oluşmaya ve sanki bir araya gelip kahverengi yosun halini alıveriyor. aralarına da da sanki uzun tüyler karışmış gibi. (her an dip çektim) o arada ölümler de başlamıştı. sadece bu olay başlamadan önce demasoni ağzı dolu  gibiydi ve bir ara bir yere kusmuş ki 2 yavru gördüm tam o yavruları aldığım günlerde yosunlanma vardı.

işin özü bu durum balığın attığı yumurtalardan olabilir mi veya neden olabilir çözüm nedir?
yildiz2011-05-02 14:44:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 15:32
Yıldız Hanım,
 
Öncelikle geçmiş olsun.
500 litre hacimli dengeli bir akvaryumda koca bir yunusun ölümü ve tankta kalması bile sistem tarafından kaldırılabilir, farketmezsiniz bile, aksi durumda 90 litrelik bir tankta genç bir iceman'in ölümü ve yarım gün tankta kalması bile dengeleri altüst edebilir. Ani amonyak patlamaları yaşanabilir.
 
Büyük ihtimalle sizin de bildiğiniz gibi akvaryum hacminiz beslediğiniz balık türü için uygun değil. Belki balıklarınız henüz yavrudur (ki en azından yavru alacak yaşa gelmişler), fakat büyüdüklerinde zaten daha büyük bir tanka ihtiyaç duyacaksınız. Mümkünse ya tank hacminizi, ya da beslediğiniz türleri değiştiriniz.
 
Yaşadığınız durumun en büyük sebebinin tank hacmi olduğunu düşünüyorum. En uygun ortamda bile balık ölebilir. Bir balığın aynı boydaki diğerine yaptığı tek bir vuruşla bile nadiren de olsa ölüm gerçekleşebilir. Asıl önemli nokta sistemin düzgün çalışmasıdır. Sizin o koşuşturmacanız sırasında ölmüş bir balık, siz farketmeden uzun bir süre suda kaldıysa çürümeye başlamış ve küçük tank hacmindeki sistemin dengeleyemeyeceği düzeyde amonyak salınımı yapmış olabilir. Çok kısa sürede ölümlerin devamının gelmesi kaçınılmaz olur. Ani yosun patlamaları da yine bu sebeptendir.
 
Demasoni dişisi kusmuş, 2 yavru gördüm demişsiniz, eğer gördüğünüz yumurta değil de yavruysa zaten bir problem yok. Yumurtaysa da böyle büyük bir çöküş yaratacak kadar düzeni değiştirmez. Kaldı ki yumurta bayılarak tükettikleri besinlerdendir. Anne attığı anda yere düşmeden kapışırlar.
 
Su şartlarının bozulmuş olduğu aşikar. En kısa sürede dinlendirilmiş ve tank ısısıyla aynı düzeye getirilmiş su ile 50% civarında su değişimi yapınız.
 
Yeni balıklar almadan önce de akvaryum boyutunu tekrar değerlendiriniz.
 
Tekrar geçmiş olsun.
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildizÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 23
yildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 15:59

Maalesef genel bir salgına geldim sanırım diğer tarafta da yunuslarda beyaz benek çıktı :(


Bakalım ilk gün 160 lt 1 adet flagyl kullandım. Şimdilik bir değişiklik yok.
Bu akşam tekrar bir tane daha yapıcam ve bemiks vitamin.
Şöyle düşünüyorum önce contra ıchthyo karıştırdığım suda balıkları 1 saat beklettikten sonra tanka da flagyl ve bimeks uygulasam nasıl olur?


Ayrıca hem flagyl+ bimeks hem de contra ıchthyo mavi su tanka eklense anormal bir durum oluşturur mu?

Özkoçak2011-05-06 10:25:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 16:24
Keşke tankınızda ilaç uygulaması yapmasaydınız. Özellikle Flagyl tankın biyolojik yapısını sıfırlayacaktır. Contra Itchyo her ne kadar ana tankta kullanılabilir dense de bu tür antibakteriyel ilaçların tank içinde değil karantina tankında uygulanması en doğrusu olur. Kullandıklarınız içinden sadece Bemiks'in ana tanka uygulanmasında sakınca yoktur. Onu da akşam tank ışığını kapatmadan hemen önce uygun miktarda kullanırsanız ve sonrasında karanlıkta bırakırsanız fayda sağlarsınız.
 
Benim önerim ayrı bir kapta ana tanktan alacağınız suya uygun oranda Contra Itchyo eklemeniz ve hasta balıklarınızı orada banyo yaptırmanız olur. Ana tankınızda da ısılara çok dikkat ederek su değişimi yapmanız yararlı olur. Tankın bolca havalandırılmasına özen gösterin. Tercihen ana tankta ilaç kullanmayınız, Bemiks gibi vitamin desteği kullanabilirsiniz. Az miktarda kaya tuzu da kullanabilirsiniz, bu bir miktar rahatlatacaktır. Şahsen Bemiks'den daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Vitaminleri kaliteli yemlerle zaten alıyorlar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildizÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 23
yildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 16:19
Bu bir hafta sonunda hastalıktan tamamen arındım diyebilirim ama sonucu 5 iceman 3 de yunus mevta oldu.
Bu arada ana tanka bemiks-flagyl eklenip contra ıchthyo ile de küvet yapıldı 1 demasoni 1 iceman ve 1de yunus atlatmış olarak görünüyor.

Kısacası ilaçlar sonuç verdi fakat hastalık derecesine göre etki etti. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir