Hobiciliğe yakışmayan hareketler


hdrtrÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2013
İl: Denizli
Mesaj: 156
hdrtrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 22:32
Sırf ilanlarındaki saçma sapan abartılar yüzünden tropheus gibi bi türden soğudum inanın
balık alcaksam benimde bakacağım son yer malesef hobici ilanları. Sebebi gayet net şu aralar sazansıgiller türünden balık bakıyorum akvaryumcuda 25 - 30 tl olan balığa inanın 300 ile 1500 tl arasında fiyatlar yazan hobiciler var. Kim kime dumduma durumu söz konusu sanki.

Keşke bu hobide fiyatlar bu kadar dalgalı olmasa bi şekilde sabitlense her balık türü için cm/tl gibi buda mümkün değil malesef 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 22:59
Bende 1 tane Ryukın var. Birine versem güvenip veremiyorum evde balık öyle duruyor.
İnsanlar Japon beslemiyor artık. Cichled,Dıscus,Karides,bitki o kadar çok çeşit var ki..

Çinliler bizim   Ranchulara 1,5-2 TL ancak eder diyor. Sizi kazıklıyorlar diyorlar galiba.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theolymposÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 308
theolymposÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 14:32
Birde işin ilginci surda arkadaslar savunmalarıda su emek verdım getırttım sıze hıc emeğe saygıları yok denıyor. Benim anlamadıgım bu emek noluyor parasını verıyosun toptancıya resımden secıyosun veya adamın ınsafına bırakıyosun o secıp yolluyor kargodan gıdıp alıyosun sonrada yuzde 100 veya yuzde 150 ıle satıyosun. Bu nasıl bır emektır kı boyle kar etmenın pesine dusuyosun. EE zaten bu emegı bız satıcıdan alırkende verıyoruz  aynı sekılde :) Bide forumda bız konularımızla uyarınca bı kufur etmedıkleri kalıyor bıze be kardesım mılletı nıye uyandırıyosun yonlendırıyosun dıye. Ama cınlılerde cok zekı adamlar ilk buraya a kalıte raunchu orandaları bedavaya soktular sonrada 1 2 sene bı kestıler balık vermeyı aranıp duruldu şimdide a kalıte dıye orta kalıte balıkları bı ton fıyata toptancıya satıyorlar ee halıyle toptancıda kar edecem dıye kar koyuyo bızde super balık dıye aslında bı ton paraya orta kalıte balık alıyoruz mecburen. Sonucta çinlilerde piyasayı bu şekilde turkıyede oturtmus oldu zekı adamlar.theolympos2014-11-26 14:37:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 12:02
Ben sadece satış için balık yetiştirilmesine karşıyım, hobicilik bu olmamalı. Senin yetiştirdiğin balığın vardır, fazladır, takas edersin, hediye edersin, hadi bilemedin sembolik bir ücret koyarsın anlarım.

Ancak arkadaşlarını yazdıklarına katılıyorum, kimse emek demesin, lepistesler cins diye inanılmaz fiyatlara satılıyor, ki lepistes kadar hızlı üreyen bir balık da yoktur, akvaryumu kuralı 1 ay oldu, bütün dişiler yavruladı, şimdi ilk yavrulayan dişim bir hafta içinde yeniden doğuracak. Ayrıca emek kelimesi bu şekilde küçültülecek bir kelime değil, ev geçindiren arkadaşlar anlayacaktır beni, haftanın 5-6 günü işe gidip gelen, trafikte cebelleşen, kazandığı para ne olursa olsun yaşadığımız tüketim toplumu ve mahkum edildiğimiz fatura ve bankalar nedeniyle ay sonunda kenara atacak parası kalmayan, bir de üstüne işte mutlaka karşılaşacağı dingo insanlar yüzünden yorulan insanlarız. Bunun üstüne kimse tek kuruş vergi vermediği, işin çoğunu balıkların yaptığı, sadece gerekli ortamı hazırlamak görevi olan, ki hobici dediğin zaten bunu yapar, bir kazanç için herkesin emek lafını kullanarak, laçkalaştırmasının alemi yok bence. Hobici maskesi altında akvaryumcular olacaklarsa, o zaman herkesin forumda akvaryumcular işte, güvenilmez, bilmiyorlar sadece satmak için her türlü dalavereyi çeviriyorlar diye eleştirdiği tiplerden farkları kalmıyor, ki bu akvaryumcuların bilgisi çok olmasa da, bu adamlar canlı hayvan satımı için lisans alıyorlar, şirket kuruyorlar, vergi ödüyorlar, yeri geliyor denetleniyorlar (gerçi ülkemizde ne kadar denetleniyorlar bilmiyorum).

Biraz uzattım, ancak dediğim gibi hobinin bu kadar ticarete dönmesine, bu ticaretin de canlı hayvan satışının internet üzerinden normalde yasak olduğu bir ülkede, hobicileri bir araya getiren, yeni başlayanlara yardımcı olan, ortaya çıkan sorunlar hakkında insanların tecrübelerini paylaştığı, herkesin bu tarz fikir alışverişlerinden kendi bilgisine bir şeyler kattığı bir ortamda ticaretin bu kadar öne çıkmasını ben de yanlış buluyorum, ama elden gelen de bir şey yok, herkes yedirebildiği fiyatı yazmaya devam edecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurkoooÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 958
gurkoooÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 13:39
Birde herkesin rakamsal olarak  % 99 u kapsadığına eminim ki ,hobiye yeni başlayan bazı tiplerin sırf balıklar sürekli yavruluyor diye eskiciden aldıkları 10 tl lik buzdolaplarını üretimhane diye kullanmaları gerçekten sinir bozucu durum.Hele bunu foruma konu açıp sormaları.
İş üretime girecek olursa evinde boş yeri olan çoğu hobici Arkadaş vardır.Dubleks ev olmasına rağmen odaların fazla olması ve bahçe olmasına rağmen 1 akvaryumu zar zor ikna ettim zamanında :)
Kısaca Amaç üretim ise her hobici kendi çapında üretir.
gurkooo2014-11-27 13:40:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dekulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
dekulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2014 21:19
Aynen katılıyorum. Benzer bir mesaj yazdım. sizin mesajınızı görmeden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir