ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rhayader
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2014 16:26
Son Ziyaret:
03 Eylül 2016 16:05
Toplam Mesaj:
254 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Denktaş
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Denktaş
100 LT Bitkili akvaryum

SON 10 MESAJI

Bitki Floresan Rengi Hakkında
Hazır floresan derken neyi kastediyorsunuz? Çünkü grolüx ve aquastar da hazır floresan, kutusundan çıkarıp bağlıyorsun. Diğer floresanlardan farklı değil ki.

Sadece verdiği ışık değerleri, Kelvin'i, lümeni farklı, o da bu floresanları akvaryum ve bitkiler için daha uygun hale getiriyor.
Kiraz Karides Yanına Karides Türü Önerisi
İlk[QUOTE=Prayer][QUOTE=Rhayader]Benim sana tavsiyem kiraz karidesin yanına farklı bir tür karides alma. Her ne kadar kaplan karides gibi bazı türlerle çaprazlanma yaşanmıyor olsa da, kiraz karidesler o kadar hızlı çoğalıyor ve akvaryumda egemen tür haline geliyor ki, diğer karides türlerine pek yaşam alanı bırakmıyor.

5 kiraz karidesim vardı, yanlarına 3 adet mavi kaplan karides ilave ettim. Şu anda hiç bir kaplan karidesim yaşamıyor, ancak en az 50-60 tane irili ufaklı kiraz karidesim var, ki benim ayrı karides akvaryumum yok, karma bir akvaryumda canlı doğuran türleri ile yaşıyorlar, bitkili bir akvaryumum var eminim yumurtaları ve yavrularının bir kısmı yeniyordur, buna rağmen daha 1 yıl olmadan her yeri kapladılar. Çok hızlı çoğaldıklarından sıkıntı oluyor, şu andaki kafam olsa daha yavaş çoğalan bir karides türünü tercih ederdim.[/QUOTE]

Tecrübenize saygım var ama katılmıyorum. Su parametreleri sağlandığı ve canlı popülasyonuda tankın boyutuna göre kontrol altında tutulduğu sürece iki tür rahatlıkla çoğalıp yaşam alanlarını belirleyebilir. Genellikle bir türün üreyip diğer türün üreyememesi canlıların istediği su değerlerinin sağlanamamasından kaynaklanıyor.[/QUOTE]

İlkay Bey, söylediklerim de zaten bununla alakalı. Evet haklısınız su değerleri önemli ancak kiraz karides gibi türler daha geniş bir aralıktaki su değerlerine kolaylıkla adapte oluyor ve hızla üremeye geçiyorlar. Su değerlerini en başta, tam olarak iki tür için de en ideal değerlere getirip, uygun alan da sağlarsanız belki dediğiniz gibi iki farklı türü bir arada besleyebilirsiniz, zaten ben kesinlikle olmaz demiyorum, bunu başaran bir çok insan var, ama kiraz karidesler o kadar kısa sürede, su değerleriniz tam uygun olmadığında bile, uyum sağlıyor ve çoğalıyor ki yanına farklı bir tür konması mümkün olsa da yapılmasını pek tavsiye etmem.
Bitki Floresan Rengi Hakkında
Bitkiler için tek floresan alacaksan, Sylvania Grolüx'ten şaşma derim. Pembemsi bir renk veriyor, yoğun bir ışık değil. Hem bitkiler için daha yararlı, hem de özellikle kırmızı tonlarındaki balıklar bu ışık altında çok güzel görünüyor.

Ama tabii akvaryumun litresine göre tek floresan, özellikle ışık ihtiyacı çok olan bitkilerde yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden geçenlerde kapağı elektrikçiye götürdüm ve iki T5'lik yer yaptırdım. Şu anda Sylvania Grolüx + Sylvania Aquastar kombinasyonunu kullanıyorum. Daha bir ay olmadı, daha önce yaşatmayı başaramadığım, bir süre sonra dağılan Cabombalarım serpildi.
Kiraz Karides Yanına Karides Türü Önerisi
Benim sana tavsiyem kiraz karidesin yanına farklı bir tür karides alma. Her ne kadar kaplan karides gibi bazı türlerle çaprazlanma yaşanmıyor olsa da, kiraz karidesler o kadar hızlı çoğalıyor ve akvaryumda egemen tür haline geliyor ki, diğer karides türlerine pek yaşam alanı bırakmıyor.

5 kiraz karidesim vardı, yanlarına 3 adet mavi kaplan karides ilave ettim. Şu anda hiç bir kaplan karidesim yaşamıyor, ancak en az 50-60 tane irili ufaklı kiraz karidesim var, ki benim ayrı karides akvaryumum yok, karma bir akvaryumda canlı doğuran türleri ile yaşıyorlar, bitkili bir akvaryumum var eminim yumurtaları ve yavrularının bir kısmı yeniyordur, buna rağmen daha 1 yıl olmadan her yeri kapladılar. Çok hızlı çoğaldıklarından sıkıntı oluyor, şu andaki kafam olsa daha yavaş çoğalan bir karides türünü tercih ederdim.
Lepistesler Aniden Ölüyor
Kabızlık gibi bir sorun değildi, çünkü çok hızlı balığın davranışları değişti.

Şu an başka hasta veya durumu kötü balık görünmüyor, ilaç kullanmadım.

Yine de ne olur ne olmaz diye dün filtre temizliği yaptım, debi düşmüştü, şimdi o da gayet güzel durumda, su berrak, sıkıntı yok. En kötü durumda Terramycin merhemi yemlerine sürmeyi deneyeceğim, önlem olarak sürmek zararlı olmaz gibi görünse de düşününce mantıklı gelmedi. Sonuçta antibiyotik.

Bu Yavruluğu Nereden Temin Edebilirim ?
Geçen gün Kadıköy'deki Akvaryumist mağazasında gördüm. Ben de şimdiye kadar yavruluk kullanmak istemiyordum, ama ne kadar bitkili de olsa lepistes yavruları çok ufak olduğundan hiç biri kalmıyor, bu nedenle yavruluk almaya karar verdim.

Akvaryumist'tekiler bu modeli gösterdi, ancak hava motoru ile bağlantı yapmak gerekiyor, bende dış filtre olduğundan bu imkanım yoktu almadım. Bir de tam kapaklı akvaryumum var, bu yavruluğu akvaryumun camına asmak gerekiyor, kullanılan teli aradan inceltip sıkıştırırsanız da yavruluk öne doğru eğilebiliyormuş, aklınızda olsun.
Lepistesler Aniden Ölüyor
Gökhan Bey, o da aklıma geldi, daha önce de anubiasım vardı, gövdesinde kopma oldu ve parçalanmaya başladı, ben de atmıştım.

O zaman hiç bir balık zarar görmemişti, yine aynı durum olsa tek bir balığın zarar görmesi ancak bitkiyi ısırdıysa mümkün olur, ama bitki de böyle bir durum yok, ama tabii ihtimali sıfır da diyemem.

Bundan sonra diğer balıkları gözlemleyeceğim, eğer columnaris ise mutlaka onlarda da belirti ortaya çıkar, eğer değilse sebebi bulmak çok zor, stres nedeniyle de olabilir, dediğiniz gibi oksalit asit de, farkında olmadan darbe ya da aklımıza gelmeyen herhangi bir sebep de.
Lepistesler Aniden Ölüyor
Gönderdiğiniz linkteki yazıları okudum, çok teşekkür ederim.

Çok yararlı bir derleme olmuş, hatta keşke olsaydı da sayfayı kaybetmemek için favori yazılara ekleme gibi bir seçenek olsaydı diye düşündüm. Evde terramycin vardı, diğer balıklarda belirtiler ortaya çıkmadan önlem amaçlı versem zararı olur mu acaba?

Bir de akvaryuma hiç tuz atmıyorum, bundan önceki akvaryumlarımda canlı bitki kullanmazdım ve tuz atardım mutlaka, ama bu akvaryumumda canlı bitki de var, karides de, cüce vatoz da. O yüzden pek cesaret edemiyorum açıkçası. Bu konuda bir fikriniz varsa onu da duymak isterim.
Lepistesler Aniden Ölüyor
Mesut Bey, bu benim de aklıma geldi, acaba bitkileri yerleştirirken acaba kumun altından çıkan bir madde mi sebep oldu diye, ancak o zaman daha çok balık etkilenirdi, hatta dün akvaryumda molim doğum yapmış, etrafta kalan 4-5 yavru vardı, sabah onlar da dahil hiç bir balığımda anormallik yoktu.

Bir de hiç bir bakteri bu kadar kısa sürede öldürmez diye düşünüyorum, hem de tek bir balığı, kimyasal madde desem kısa sürede öldürebilir fakat tek bir balıkta olması enteresan. Murat Bey'in dediği gibi acaba bitkileri ekerken farketmeden balığıma elim mi çarptı diyorum, ama o da düşük bir ihtimal.

Bilmiyorum belki kalp krizi geçirmiş olabilir balık strese girdiğinden ötürü.
Lepistesler Aniden Ölüyor
Maalesef balığı attım, zaten fotoğraftan anlaşılacak bir şey yoktu dediğim gibi.
Bu kadar hızlı ölen bir balık görmemiştim, ki çocukluğumdan beri aralıklarla balık beslemişimdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.