Hobiden Soğuma


ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 20:39
Yeni akvaryum yerine akvaryumu boşaltıp iyice kurutun 10 gün boş kalsın hava alsın balkonda filan silikonlar gazını iyice salsın sonra bol tuzlu suda akvaryumunuzu 3-5 gün tutun. Akvaryumdan kaynaklı sorunlar ortadan kalkacaktır. Ancak dediğim gibi sizin sorununuz filtre gibi geliyor bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 21:01
Filtreyi kapatmanız eksi puan ama akvaryumcunun taktiğide olabilir; alan ikş gün sonra gene gelsin diye yapıyordur belki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 21:45
Önce ilk kurulumu anlatalım, masrafsız yönden olandan, çeşmeden tankınıza suyu doldurun, 3 gün öyle akvaryumun kapağı tamamen açık dursun içindeki klor bu arada uçacak, sonra 3.gün iç filtrenizi takın akvaryuma çalıştırın, dersenizki ilk gün neden çalıştırmıyorum iç filtreyi, çünkü suyu çevirdiği için klorun uçması zorlaşır akvaryum suyunda daha fazla dolanır. Sonra içine akvaryumun bir kereye mahsus, faydalı bakterilerin oluşması için bir miktar yem atın ve böylece akvaryum, sanki içinde balık varmış gibi 3 hafta çalışsın, bu sürede su oturmaya başlayacaktır, atılan yem faydalı bakterilerin oluşmasına yardımcı olacak, oluşan faydalı bakteriler, iç filtrenizin süngerine yerleşmeye başlayacaktır. 3 hafta sonra balıkları alın akvaryumcudan seçin ekleyin. Büyük ihtimalle sorun yaşamayacaksınız ölümler olmayacak, çünkü japonlar çok dayanıklı balıklardır. Suya dayanıklı olduklarını bir kenara koyarsak, ikinci problem belirttiğiniz gibi aşırı akıntıdan olabilir, elinizde balıklar var bunları beslemek zorundasınız dersek, akvaryumunuz litresi 70 ise bunu 3 yada 4 ile çarpacaksınız çıkan sonuç neyse, o değerde debiye sahip olan iç filtre kullanacakınızki aşırı akıntıya maruz kalıp balıklarınız ölmesin. Diyelim akvaryumunuz 70 litre 70'i 3 ile çarparsak kullanacağınız filtrenin debisi 210 olmalı, debide filtrenin kafa motorunun üzerindeki etikette şu şekilde yazar Qmax:210 l/h bu demektirki bu filtre 1 saatte 70 litrelik akvaryumdaki suyu 3 kere filtreden geçirecektir demek, buda yeterli balıklar için. Sizin akvaryum 70 litrede kullandığınız filtrenin debisi ise örneğin 1500 debi ise, bu aynen çamaşır makinasına çamaşırları atmak gibi olacaktır, balıklarınız içinde çamaşır gibi dönmesede akıntıya karşı koymaya çalışıp zayıf düşüp ölecektir. İç filtereniniz debisi diyelim 210 değil 500 falansa, o zaman en azından aşırı akıntıyı önlemek için, iç filtreyi akvaryumun sağ yada sol tarafına arka cama yapıştıracaksınız, akıntı ön cama vurup dağılır ozaman, balıklarınızın direk üzerine üzerine üflemez. Balıklarınızda böylelikle akıntının fazla olmadığı sol tarafta barınmaya çalışırlar. Muhtemelen dediğiniz gibi, akıntı fazla ondan ölüyor balıklar, 15 litrelikte muhtemelen böyle aşırı akıntı yoktu, az akıntıyı severler ama abartılı olmadan, ne demek istediğimi anladınız. mesutok2011-03-04 21:58:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yckyazilimÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 97
yckyazilimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 11:56
Teşekkürler Mesut Bey. Debisine baktım 800 diyor.Yani gerçekten fazla.Yeni bir filtre alacağım(şelale filtre).Akvaryumu ise zaten pek beğenmemiştim bombeli olduğu için.Her şeye sıfırdan başlayacağım böylelikle riski az değil 0 olacaktır :).Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 12:37

Maliyet açısını düşünüyorsan filtreyide yenilemek yerine çıkışını bir boru ile akvaryumun yüzetine getir. Yüksek debi filtrezilasyon için önemli ancak akıntı en az olmalı bunun içinde böyl bir yöntem kullanabilirsin. 

Japon balıkları çok kirlettiğinden bazen normal debili motorlarla su kirli kalabiliyor. 

Maddi imkanın varsa akvaryumun yenisini alma onun yerine yüksek debili debisi ayarlanabilen bir şelale filtre al iç filtreden kat kat daha iyi temizlik yapacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir