Hobime Nasil Devam Etmeliyim?


berk4141Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2016
İl: Kocaeli
Mesaj: 356
berk4141Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2017 23:00
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187211/100720172249561.jpg[/IMG]
Bu akvaryumdan iki beta gecti ikiside 7 8 ay yasadi olum sebebleri tabiki kuyruk erimesi.
Beceremiyorum herhalde su degisimini birinin suyunu ayda bir %30 +dip cekimi yapiyordum kuyrugu erimeye basladi
Bu sefer diger betamin suyunu haftada bir %30+dip cekimi yaptim bu daha cabuk kuyrugu eridi.Nerde hata yaptim bilmiyorum.
Akvaryumum bos hobime nasil devam ediyim sizce betamı yoksa baska bi balikmi gerci bu akvaryumda en kotu betta beslenir.Her malzemem var. 700 800 gr hagen kum 1 kilo silis kumda var bunlari karistirip koysam sıkinti olurmu.
Ne yapayim sizce? basit ve ucuz dekarasyon fikirleride verirseniz sevinirim[:)]
Cevap verenlere tesekkur ederim[EDIT]berk4141,2017-07-10 23:00:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 01:44
Benim tavsiyem akvaryumu tuzla ova ova yıkadıktan sonra yeni delikli bir gübresiz bitki yetiştirme zemini serip ya da hiç zemin sermeden musluk suyu doldurup, salyangozla akvaryumu boş olarak bir süre çevir. Gübre, yem koyma. Su kokusuz ya da hafif ve güzel kokulu olduğu zaman , suyun yaşamaya başladığını hissedeceksin. Suda canlılar gezecek, dipte bakteriler toplaşacak. Bir salatalık dilimi al, 3 gün dursun sonra geri çıkart arada. Terliksi hayvan ürer suda. Kötü bakterilere üstün gelir, daha büyük organizmalara yem olur. dengeyi sağlar.
Betta zaten öyle su değişimi isteyen bir canlı değil. Yeni koyduğunuz su dengeyi bozuyor olabilir. Klordan arındığına emin olduğunuz, ağzı geniş kovada açık havada beklemiş suyu kullanın.
Betta öyle çok yiyen pisleyen bir balık değil. Tabanda yosun ve bakteriler birleşip yosun topu gibi oluyorlar. Eğer kum uygun değilse ve bir de o bakteri yosun toplarını atıyosanız denge hiç kurulmuyor olabilir.
Canlı bitki bir anda zor gelse bile ucuza tilki kuyruğu alıp vantuzla bir yere yapıştırırsanız hem balık rahat eder hem dengeye yardımcı olur.
Tüm gün filtreyi açık tutmayın, filte kapanınca filtre bakterileri ölüyor deniyor ama sık su değişimi olmayan akvaryumlarda bakteri yatağı suyun kendisi, kum ve tortular.
Zaten betta gürültü titreşim ışık sevmez.

Bence oturmuş bir suyla denerseniz olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 01:57
Muhtemelen balıklar kahrından ölüyorlar (Arka Plana binaen).

Şaka bir yana, akvaryum ufak ancak pipo filtre uzun vadede tek başına yetmiyor. İç filtre doğrudan kullanıldığında da betta'yı yorar. Tavsiyem hacmi biraz daha ufaltmayı göze alarak hamburg filtre kurmanız. Kendi tecrübemle anlatmam gerekirse: Boşta duran 27lt akvaryumu 14'e düşürüp hamburg kurdum denemek için bitki gelişimi ve canlı üremesi açısından çok başarılı sonuçlar elde ettim. Daha detaylı bilgi için çokca konu ve yorum mevcut hamburg filtre için.

Diğer ön hazırlık ve temizlik gibi şeyler için de yine konulara göz atabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir