İç Filtre mi Şelale Filtre mi?


sheidaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 10
sheidaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 03:47
Merhaba,
Eski kaplumbağamı uzun süre şehir dışında olmak zorunda olduğum için petshopa geri vermiştim. Şimdi şartlarım müsait yeniden kaplumbağa beslemek istiyorum. Eski filtremden pek memnun değildim yeni bir filtre almak istiyorum. Akvaryumum en dolu haliyle 25-27 lt. İç filtre olarak aklımda bu var: Hydor kullanan var mı hiç?
http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=239&urn=6344 Ama iç filtrede su çok buharlaştığı için yatay da koysam bir süre sonra filtre açığa çıkmaya başlıyor, sürekli su eklemek istemiyorum. Bir de çok sık temizlemek istemiyorum. Şelale filtrelerde iç filtreden daha iyi temizler diye okumuştum.

Ama suyun hepsini doldurmadığımız için şelale filtrede su sesi fazla olacaktır. Çok rahatsız edici olabilir mi diye de düşünüyorum. Gerçi pet shopta şelale filteli bir akvaryumdaydı kapluşlar çok hoşuma gitti akan suyun altında duş alıyorlardı :)) Aklımdaki şelale filtre de bu:Atman HF0300 http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5801

Bir de şelale filtrede akvaryum çerçevesinin çok kalın olmaması gerektiği söyleniyor tutması için. Benim akvaryumun yanları 2,5 cm, arka çerçeve 1,2 cm fln. Acaba şelale filtre tutmaz mı?

Yorum yazan herkese teşekkürler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ChallengeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2013
İl: Adana
Mesaj: 25
ChallengeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 14:14
Bence iç filtre şelale filtrelerin çoğu kare olduğu için yer kapliyor yinede siz yanılgıya düşmeyin bi araştırın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dbasolÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
dbasolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 10:59
Kesinlikle şelale filtre. Sus sesini çeşitli şekillerde, örneğin ucuna elyaf takmakla da kesebilirsiniz ancak akan suyun altında durmak çok keyif verir kaplumbağalara. İkinci olarak da iç filtre çok fazla akıntı yapıyor ve rahatsız ediyor hayvanları. Üçüncü olarak en azından daha başarılı bir biyolojik filtreleme sağlayabilirsiniz şelale filtre ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir