İç parazit


USL@NM@ZÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2014
İl: Kirikkale
Mesaj: 21
USL@NM@ZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2015 14:05
Arkadaşlar sarı prenses akvaryumuna nası bir tedavi uygulayabilirim iç parazit için


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2015 14:13
İç parazit oduğunu nasıl anladınız ? Dışkısı krem renginde beyazmı çıkıyor hepsi, balığın iştahı kapalımı, günlerdir yem yemiyormu, iyice zayıfladımı, pullarında kabarmamı oldu. Sürüden kaçıp karanlık köşelerdemi takılıyor ? Dışkısı jöle gibi bir kıvamdamı sümüksümü? Yem attığınzda yeme hiçmi yaklaşmıyor iştahla yeme saldırıyormu?
Yoksa dışkısının bir kısmı beyaz geri kalan dışkısının yarısı normal dışkı renginde koyumu çıkıyor?

Dışkının çoğu koyu kıvamda,bazı yerlerde beyazlıklar varsa filtre bakımı ve bu aralar ana tanktan sık sık su teğişimyle hatta bir kereye mahsus normalden fzala su değişimi ile balıkları kurtarabilirsiniz. 
Öteki iç parazit belirtileri varsada  başlangıç seviyesinde Sera bakto tabs yemiyle tedavi edebilirsiniz 22 TL falan yem 

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

İleri seviye ve daha ucuz maliyetli bir tedavide etkili bir tedavi aşağıdaki linkteki Dropy, bloat konularını inceleyebilirsiniz uygulayabilirsiniz.

mesutok2015-01-16 14:18:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir