İÇ PARAZİT SONRASI YENİ KURULUM


ahdevefaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Konya
Mesaj: 22
ahdevefaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 01:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İÇ PRAZİT

Akvaryum Kapasitesi (litre):240

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:JAPON BALIKLARI

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25 C


Filitrasyon: DOLPHIN DIŞ FİLTRE, RESUN İÇ FİLTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: BACTOPUR TABLET 70 LT YE 1 ADET 

Arkadaşlar uzun süredir Japon balığı beslerim. Ama nasıl olduysa iç parazit illetini akvaryuma getirmişim. Belki bir balıkla ya da bitkiyle. Bildiğim bütün tedavileri uyguladım ama balıklarımın 1 tanesi hariç tamamını kaybettim. Akvaryumu sadece su ile temizleyip aynı malzemelerimle tekrardan kurdum. Şimdi tecrübe sahibi arkadaşlara sorum: kumda ya da filtrelerde bu parazitin kalıntısı olma ihtimali var mı varsa ne yapabilirim. Temizliği sadece musluk suyuyla yaptım ve şu anda boş vaziyette çalıştırıyorum. Hazır olunca direkt olarak balık eklesem bir sürpriz olabilir mi? Bir de eski akvaryumda olan bitkilerim şu an başka bir akvaryumda bekliyorlar. Onları yeni akvaryuma tekrar koymamın bir sakıncası olur mu. Olursa bitkilerde nasıl bir dezenfekte işlemi yapabilirim. Teşekkürler.


ahdevefa2015-03-02 01:11:50

Neredeyse tam bir goldfish koleksiyonum olmuştu. Ama şimdi yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 09:07
Balıklar kötü su şartlarında yüzmekten ve kirli bakımsız filtrele uzun süre maruz kalmaktan iç hastalık olurlar, filtre bakımlarına ve su değişimine dikkat ederseniz pek sorun olmaz birde bilemiyorum gerçekten iç parazittenmi öldü. Balıkları iç parazitten korumak için her zaman dışkılarını kakalarını gözlemleyin eğerki içinde kahverengi dışkının içinde bayaz dışkı görüyorsanız dışkı gün ve gün beyazlamaya başlıyorsa daha bu çoğalma haline gelmeden hemen filtre bakımlarını yapın, su değişimini biraz fazlaca yapın iç zehirlenmeler başlamadan düzelecektir, balıkları zevkle izlediğiniz gibi dışkılarınıda izleyinki dışkı size her zaman olumlu olumsuz işaret verecektir. Japon akvaryumunda mutlaka hava taşı çalıştırın akvrayumun 1/3 ünü kapsayacak uzunluka bir hava taşını orta kuvvetle çalıştırmanız oksijen açısnıdan sularını çok zenginleştirecektir. Ekleyeceğiniz su su değişimlerinde, klorsuz enaz üzeri açık kapta 3 gün kadar beklemiş ve akvaryumla ayını ısıya yakın bir su olsun. Akvaryumu boşaltmışken kumları yıkayıp yeniden zemine serebilirdiniz sermeden hatta balkona falan serip kurutabilirdiniz mikroplar kırılırdı varsa. Size link ekleyeceğim yeni kurulumla ilgili diğer düşüncelerine yardımcı olabilir.



mesutok2015-03-02 09:09:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahdevefaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Konya
Mesaj: 22
ahdevefaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 14:41
Akvaryum da filtre ve su temizliğine kesinlikle dikkat ederim. Ama yukarıda da dediğim gibi sonradan karantinaya almadan eklediğim bir bitki veya bir balıktan bir hastalık kapmış olduklarını sanıyorum. Balıkları da dediğiniz gibi sürekli gözlemlerim. Dışkıda iç parazit belirtisi vardı.Zaten japon balıklarının en sık rastlanan hastalığı sindirim sistemi bozuklukları olduğunu da biliyorum ama sizin söylediğiniz şekilde ayrıca bir havalandırma tertibatına gerek duymamıştım, bunu değerlendireceğim.İlginize teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 14:51
Su değişimi ve flitre bakımından korkmayın. Sağlıklı dönemde dışkıda en ufak bir beyazlama gördünüzmü kirlilik belirtisi hemen bir filtre bakımı ve biraz fazla su değişimi yapmanızda fayda var. Tek dikkat etmeniz gereken, akvaryum ısısına çok yakın bir su ekleme ve direk çeşme suyunu kullanmamak 3 gün dinlenmiş su kullanmak. Geçmiş olsun. mesutok2015-03-02 14:52:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir