Iceman Sersemlik Ve Nefes Alamama


gcb1903Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 35
gcb1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2017 00:49
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Sersemlik, yeme ilgi azlığı, göz şişmesi, nefes alamam
Akvaryum Kapasitesi (litre): 120
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: minare salyangoz, vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece, ph 7.5
Filitrasyon: Tetra Ex700, 2 iç filtre, 1 biolife
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftada % 20 düzenli su değişimi

Arkadaşlar geçen yaz annelerinin sıcaktan öldüğü iceman yavrularım elbette artık kocaman oldular. 3 tane gayet iri ve capcanlı erkek ve 10 tane civarı dişi şeklinde bakıyorum. İnanın artık doğum yaptırmıyorum o kadar çok yavru aldım, binlerce dağıttım ve artık uğraşamıyorum ayda 3 4 yavru aldığım oluyordu. Artık akvaryuma kusuyor kendiler ve tabi yiyorlar 6 7 tane kadarı kurtulmuş, saklanmış büyümüş içerde 2 cm kadarlar. O kadar canlı, o kadar sağlıklılardı ki anlatamam. Sadece 15 gün önceye kadar deli gibi akvaryumda oynarlar, yüzerler, doymak bilmezlerdi. Tetra Pro Algea ana yemleri, spirulina destekli, 6 çeşit yemle de besliyordum. Deli gibi yerler ve hiç doymazlardı.

Arkadaşlar, abiler, kardeşler, ustalar, bilenler bu balıklarıma bir şey oldu. 15 gün önce ilk başladı. akvaryumun en büyük olanı abaza adlı balığımın gözü şişti, iki gözü de. Baya teleskop gibi oldu. Ve zaten sonra öldü. Henüz 15 ay oldu bu balıklarım doğalı yaşlanmış olamazlar herhalde. Sonra 3 tane dişim 1 tane erkeğim daha gözleri şişti, nefes alamadılar sanki, hep en üstte durdular, yem yemediler, hayalete dönüp öldüler. Şimdi akvaryumdaki bütün balıklarım aynı durumda. Öyle asılı gibi duruyorlar, yem ne verdiysem yemiyorlar, hayalet gibi, ruh gibi geziyorlar, dik duran var ters duran var, normalde bırakın elimle yakalamayı kepçeyle bile yakalayamazdım, öyle hızlıydılar. Şimdi elimle çok rahat alıyorum sanki ölü balık alır gibi, tepkiler çok azaldı. 6 7 tane yavru var onları bile yakalıyorum düşünün. 5 gün peş peşe % 20 su değişimi yaptım, akvaryuma 6 7 tane tuz attım, bütün filtreleri çıkarıp temizledim, ekstra hava taktım ama yok. Öyle nefes alamaz gibi, ruh gibiler. Az önce dip çekimi yaptım mecburen tekrar. Zira her zaman kapıştıkları Pro Algea yemi, spirulinayı yemediler ve dipte kaldı yem. Onları çektim.

Lütfen ben ellerimle doğurduğum, analarından yadigar kolonimi kaybetmek istemiyorum. 4 tane anaç balığım şu an bütün koloninin verdiği tepkileri verdi ve sonunda öldü. Bir tek göz şişmesi yok bunlarda. Ne yapmalıyım. Su değişimi, filtre temizliği, tuz, hava her şeyi denedim bildiğim. 1 tanesini yavru akvaryuma alıp melitan verdim 25 lt 1 ml şekilde o da öldü. Artık bunlar ölürse ben bu işi de bırakırım herhalde. Bıktım bunlara üzülmekten. Kendimden daha çok bunlara emek, para, zaman harcadım. Hep en kaliteli yemlerden aldım. Tropical % 36 spirulina süper forte bile ağızlarına sürmediler. Normalde hafta da 2 ödül yemleriydi ve akvaryumdan sıçrayan suyun haddi olmazdı, öyle severlerdi. Hep en iyisini aldığım, elimden gelen en iyisiyle besledeğim balıklarım. Ben kendim köşede dürümcüden yerim fazla para gitmesin diye ayda 50 lira bunlara sadece yem parası verdim. Bunlar benim çocuğum gibi oldu. Ölürlerse bir daha da balık almam. Salyangoz falan beslerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir