ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gcb1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2015 17:15
Son Ziyaret:
11 Aralık 2023 17:35
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan bedir
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Iceman Sersemlik Ve Nefes Alamama
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Sersemlik, yeme ilgi azlığı, göz şişmesi, nefes alamam
Akvaryum Kapasitesi (litre): 120
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: minare salyangoz, vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece, ph 7.5
Filitrasyon: Tetra Ex700, 2 iç filtre, 1 biolife
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftada % 20 düzenli su değişimi

Arkadaşlar geçen yaz annelerinin sıcaktan öldüğü iceman yavrularım elbette artık kocaman oldular. 3 tane gayet iri ve capcanlı erkek ve 10 tane civarı dişi şeklinde bakıyorum. İnanın artık doğum yaptırmıyorum o kadar çok yavru aldım, binlerce dağıttım ve artık uğraşamıyorum ayda 3 4 yavru aldığım oluyordu. Artık akvaryuma kusuyor kendiler ve tabi yiyorlar 6 7 tane kadarı kurtulmuş, saklanmış büyümüş içerde 2 cm kadarlar. O kadar canlı, o kadar sağlıklılardı ki anlatamam. Sadece 15 gün önceye kadar deli gibi akvaryumda oynarlar, yüzerler, doymak bilmezlerdi. Tetra Pro Algea ana yemleri, spirulina destekli, 6 çeşit yemle de besliyordum. Deli gibi yerler ve hiç doymazlardı.

Arkadaşlar, abiler, kardeşler, ustalar, bilenler bu balıklarıma bir şey oldu. 15 gün önce ilk başladı. akvaryumun en büyük olanı abaza adlı balığımın gözü şişti, iki gözü de. Baya teleskop gibi oldu. Ve zaten sonra öldü. Henüz 15 ay oldu bu balıklarım doğalı yaşlanmış olamazlar herhalde. Sonra 3 tane dişim 1 tane erkeğim daha gözleri şişti, nefes alamadılar sanki, hep en üstte durdular, yem yemediler, hayalete dönüp öldüler. Şimdi akvaryumdaki bütün balıklarım aynı durumda. Öyle asılı gibi duruyorlar, yem ne verdiysem yemiyorlar, hayalet gibi, ruh gibi geziyorlar, dik duran var ters duran var, normalde bırakın elimle yakalamayı kepçeyle bile yakalayamazdım, öyle hızlıydılar. Şimdi elimle çok rahat alıyorum sanki ölü balık alır gibi, tepkiler çok azaldı. 6 7 tane yavru var onları bile yakalıyorum düşünün. 5 gün peş peşe % 20 su değişimi yaptım, akvaryuma 6 7 tane tuz attım, bütün filtreleri çıkarıp temizledim, ekstra hava taktım ama yok. Öyle nefes alamaz gibi, ruh gibiler. Az önce dip çekimi yaptım mecburen tekrar. Zira her zaman kapıştıkları Pro Algea yemi, spirulinayı yemediler ve dipte kaldı yem. Onları çektim.

Lütfen ben ellerimle doğurduğum, analarından yadigar kolonimi kaybetmek istemiyorum. 4 tane anaç balığım şu an bütün koloninin verdiği tepkileri verdi ve sonunda öldü. Bir tek göz şişmesi yok bunlarda. Ne yapmalıyım. Su değişimi, filtre temizliği, tuz, hava her şeyi denedim bildiğim. 1 tanesini yavru akvaryuma alıp melitan verdim 25 lt 1 ml şekilde o da öldü. Artık bunlar ölürse ben bu işi de bırakırım herhalde. Bıktım bunlara üzülmekten. Kendimden daha çok bunlara emek, para, zaman harcadım. Hep en kaliteli yemlerden aldım. Tropical % 36 spirulina süper forte bile ağızlarına sürmediler. Normalde hafta da 2 ödül yemleriydi ve akvaryumdan sıçrayan suyun haddi olmazdı, öyle severlerdi. Hep en iyisini aldığım, elimden gelen en iyisiyle besledeğim balıklarım. Ben kendim köşede dürümcüden yerim fazla para gitmesin diye ayda 50 lira bunlara sadece yem parası verdim. Bunlar benim çocuğum gibi oldu. Ölürlerse bir daha da balık almam. Salyangoz falan beslerim.
Yavru Bakımı
Merhaba arkadaşlar. Elimdeki icemanlardan biri haftaya yine yavru verecek. Geçen ayın 23 gibi 60 küsü yavru vermişti. Onlar 1 aylık olacaklar aşağı yukarı. 1 aylık yavru ile yeni doğan kesesiz aynı yavru akvaryumunda bakılır mı? Araştırdım baya ama hep 2 aylık yavru ile yeni doğan bakılmaz denmiş. Ya da 15 günlük ile yeni doğan bakılır. Benimki ikisine de uymuyor. Bunları kusturunca 1 aylık olacak şimdikiler. Mevcut yavrular henüz 20 günlük 11 12 mm falan boyları. Şayet yeni yavruları yer derseniz bunları ana tanka alabilir miyim? Son çare yavru akvaryumu ikiye bölücem sineklikle. Yardımlarınızı bekliyorum.
Vatoz Oneri
8 iceman ile 2 cüce 1 leopar vatoz bakıyorum. Cüce vatozlardan ikisi bir iki ay önce öldü. Ve şuan yaşayan cüce vatozlarım 7 8 cm. Evet iceman etobur olmasa bile görüyorum kuyruğunu falan ısırıyorlar arada. Ama leopar vatoz 13 14 cm falan oldu. Cücelerle almıştım kakalamış aldığım pet. Akvaryumun kralı şuan. İcemanlar yanına yanaşmaz bile. Arada icemanları kovalarken görüyorum. 10 cm ciklet 13 cm leopara bişe yapamadığına göre tahminim cikletten büyük alırsanız sıkıntı çıkmaz.
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları
Yine bulunmayan bir kültür. Ulvi beyin bana kattığı diğer canlı yem olacak. Mikro kurt halilazırda mühitimde bedava dağıtıyorum. Ama maalesef grindal kurt kültürü satan yok. En son olmadı bazı sitelerden alıp üretime geçmeyi düşünüyorum. Ve mikro kurt kültüründeki verimi yakalarsam yine hasat durumuna göre şehrimde ücretsiz dağıtımını gerçekleştireceğim. Toprağı ve kabı hazırladık kültürü bulduğum an üretime geçiyorum.
İceman Yavru Hakkında
[QUOTE=Kınayu]Selamlar yeni yavrularınız hayırlı olsun güle güle büyütün [:nazar:] [:iyi:] Her iki anneden yavruları aldınızmı kaçar adet doğurdular acaba ? Yavrular şuan nerde duruyor ? Saygılar.[/QUOTE]

Teşekkürler. Bir anneden alabildim diğeri ana tanka kustu yavruları kurtaramadım maalesef. Tek dişiden 63 yavru aldım. 6 7 aylık genç anne. Yavruları yavru tankına aldım 30 40 litre bişe. Hiç kayıp yok şimdilik.
İceman Yavru Hakkında
Teşekkürler arkadaşlar. Yavrular bu gün mikrokurt yemeye başladılar sevindim. Yavru yemi aldım toz gibi. Bir de Tetra Pro Algea var ezip veriyorum. Çok şükür hiç kayıp olmadı. Baya hareketlendiler artık. Yardımlarınız ve görüşleriniz için çok teşekkürler.
İceman Yavru Hakkında
[QUOTE=Afcng]Merhaba abi,benimde iceman beyaz kuyruk çiftim var öncelikle onu belirteyim :) balıklarınız ilk defa ağzına yavru aldığından dolayı balığınızı kusturmanız yanlış olacaktır çünkü annenin kuluçka yapmayı öğrenmesi lazım dediğiniz gibi ayrı bir akvaryumda kendisi kusmalı yavruları bundan ziyade balığın ilk yavru tutuşu olması sebebi ile yumurtaları veya keseli hale gelen yavruları yutabilir akvaryumda kayalık alan varmı ? çünkü kayalık alanda balık saklanır buda diğer balıkların kovalamaması yani stres olmaması demektir eğer çok fazla kayalık alan varsa,delikli taşlar varsa(anaçların giremiyeceği boyutta)balığınız yavrularını kusabilir akvaryumda tabiki ölenler olcaktır ama en azından tecrübe edinmiş olacak balık ve bidahaki kuluçka döneminde siz kusturup yavruluğa alacaksınız eğer kayalık değilse yada ben bu şekilde yapmam diyorsan diğer tankdaki balıkları emanet edebileceğin birine verebilirsin balıklar 1-1.5 ay sonra anaçların olduğu akvaryuma atılacak boya aldığında geri alırsın ama benim tavsiyem yavru molileri falan saiplendirip yada birine verip elinizden çıkarmanız çünkü balıklar çiftleşcek 1-2 ay ara ile en fazla,zaten diğer tank boş kalmıyacak. Anne yi kaldığı akvaryumun suyu ile doldurduğun diğer tankına alalım 15-17 gününde orda yavruları kussun sonraki zamanlarda ağzına yavru aldığında sezeryan(kusturma) yöntemi ile alırsınız yavruları ve kaybınız olmaz diyeceğim bu kadar umarım sağlıklı yavrular büyütürsün. Sağlıklı balıklar iyi hobiler [:)][/QUOTE]

Kendi kussun öğrensin diye iki anneyi de alayım yavru akvaryumuna dedim. Molileri falan yeni bulduğum 30 litreye aldım şimdilik. Akvaryumu komple boşalttım temizliği falan kolay olsun diye hiç dekor yok. İlk anneyi attığım gibi ağzında ne varsa kustu. Kesesiz yavrular. Kimi annenin ağzına geri girdi ama baya çıktı. Bende bir kürdanla ağzını aralayıp hepsini boşalttım. 63 tane yavru kustu. Sonra diğerini alayım dedim ama ne mümkün. Zaten 1 saate anca yakalıyorum çok hızlılar dekorlarda çok olunca iyice zor. Ben yakalayamadan ağzını boşalttı ana tanka. Kesesiz yavrular bi sürü. Ama maalesef toplamam imkansız. Çoğunu yediler. 63 yavruya sevinemedim kursağımda kaldı.

Şimdi bu 63 yavru tek yüzüyor sadece elma salyangoz attım yanlarına bir kaç tane. Umarım salyangozlar yemez yavrularımı. Şimdi işin diğer tarafı geldi. Microkurt attım ben bunlara bu akşam ama yemediler. Zaten nasıl iceman yavrusu anlamadım. Eski moli yavruları bunun 2 katı doğuyordu. Ne ile beslicez ki ölmesin bunlar. Moli yavrularım microkurtu afiyetle yerdi. Un kurdu parçalasam versem yerler mi?
Akvaryum 38 Derece
1 tane ile ana tankı 32 dereceye kadar indirmeyi başardım. Sanırım dediğiniz gibi 3 tane ile 30 derece altına indirebileceğim. Teşekkürler görüşleriniz için.
Akvaryum 38 Derece
İnanır mısınız sahura kadar gözümü kırpmadım elimden geldiğince dolaba su koyup soğutmaya çalıştım paso soğuk su attım. Şuan da kalktım sıcaktan bakıyım diye 31 32 dereceler. Sabah oldu hala sıcak.

Bilgisayar fanını tam olarak nasıl takmalıyım. Kaç tane kaçlık fan işe yarar. Ve daha doğrusu 38 derece kesinlikle zerre güneş görmeyen odama ( evin en dibinde yaz kış güneş girmeyen bir oda ) nasıl bir sistem lazım. Soğutucu falan araştırdım bin lira falan fiyatlar çok uçuk. Fan işi en mantıklısı. Elimde pc fanı zaten var da nasıl takıp, kaç tanesini takıp yaparım onu bilemedim.
Akvaryum 38 Derece
Arkadaşlar lütfen acil çözüm gerekli. Bu gün işten geç döndüm. Yarım saat kadar önce. Akvaryumuma bir baktım moli yavrularından 6 7 tanesi ölmüş. Anlam veremedim ama ufak tank olduğu içindir dedim. ( 40 50 litre bişe )
Suya elimi daldırıp alıyım dedim su yanıyor. Dereceye bir baktım 38 derece. Hemen buzluktan buzları döktüm biraz su değiştim 31 dereceye indi. Sonra büyük malawi tankıma baktım ölü bişe yok. Ama su 38 derece. Buz bile yok elimde artık biraz su değişimi yaptım 1 damacana vardı yedek 35 dereceye indirdim dolaptaki soğuk sularla falan.

İzmir burası yanıyor ve korkuyorum yazık 2 tanesinin ağzı da dolu hani. Buna bir çare bulmalıyım. Ölen canlı olduğu zaman ben kafayı yiyorum. Hele birde haşlanarak ölmelerine asla dayanamam. Bırakırım bu hobiyi o derece. Hobi değil benim için çünkü. Onların canına çok değer veriyorum. Lütfen bana yardım edin. Ölmesinler lütfen. [:((]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.