İguana Bakımı - Yemek Menüsü


joe-krÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 118
joe-krÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 15:09
Merhaba arkadaşlar...
Bu başlığı açmamdaki sebep özellikle kış aylarında iken iguanamızın bakımı ve yemek menüsü hakkındaki bilgileri paylaşmaktır.

Niçin böyle bir konu açtın, ne var vardı dediğinizi duyar gibiyim ve hemen anlatayım.
Ben bursada yaşıyorum.Geçen akşam bi haber programında Bursada iguana besleyen bir kızı gösterdiler.O gün hava soğukluğu 6-10 derece arasındaydı ve Altıparmak caddesinde igoş adını verdiği iguanasını bilinçsizce gezdiriyordu.
Ben bu noktada çok sinirlendim.Çünkü iguanayı görüntü için almış düşüncesine kapıldım.Bırakın o havada dışarı çıkarmayı ben gofretime 2 tane par30 ampul yakıyorum gece gündüz ve patlayıncaya kadarda çıkarmıyorum.Bu nasıl bir zihniyettir böyle o hayvanı o soğukta nasıl gezdirebilir bi insan !!!
Şiddetle kınıyorum.... Eminim ki sizde bana hak vereceksiniz.

İsterseniz benim en çok sevdiğim yemek hazırlamaya geçelim.

--Günde 2 kez yemek veriyorum.

İlk öğünde marul,dere otu,biraz havuç,yarım salatalık,yarım domates,biraz lahana,varsa kırmızı lahana veriyorum.Size çok gelebilir ama ben hafta başı hepsini hazırlayıp bir kaba koyuyorum hafta boyunca sadece yemliğine koyuyorum o kadar.

İkinci öğünde ise mandalina,5 taneyi geçmemek şartıyla nar,küçük elma parçaları ve var ise diğer meyvelerden oluşan bir tabak koyuyorum kendisine açıkcası çokta hoşuna gidiyo.

--Bakımı

Kış mevisimi sebebi ile haftada bir tırnak kesimi ve banyo muhakkak yaptırıyorum.Ve kafesinin her yerine bakteri önleyici sprey sıkıyorum ve maddi imkanım oldukça kumunu 1 ayda 1 değiştiyorum.
Biliyosunuz ki iguanalar sıcak ortamı sever.Ben şu anda 2 adet par30 ampul yakıyorum gece gündüz ve hiç kaparmıyorum ayrıca ısıtma taşıda mevcut.Kısacası keyfine diyecek yok.

Zaten bunları biliyoruz diyenleriniz vardır mukakkak benim amacım hayvana İŞKENCE çektirmek değil hayvana MUTLU ve SAĞLIKLI bi hayat sunmak zaten bunun için almadıkmı biz bu hayvanları, ona bunları sağlayamadıktan sonra bakmanın ne anlamı var.


Evet arkadaşlar benden bu kadar ekleyecekleriniz var ise buyrun meydan sizin....

Not : Mod arkadaşlardan isteğim sabit bir konu oluştursunlar.Bilgi ve tecrübelerimizi oraya aktaralım.Diyeceksiniz ki araştırıp bulsunlar.Bence yanlış fikir bu çünkü iguanalar ile ilgili sayfa sayfa yazılar zaten var.Bence önemli olan bunları bilen ve tecrübelerine güvendiğim kişilerden duymaktır.


Saygılarımla
Ali İbrahim

joe-kr2011-01-20 20:17:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalcanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 22
celalcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 21:10
Konu geçmiş ama cevriye yüzünden 6 tane 50 voltluk ampul patlattım sürekli ısınmaları gerkiyor:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagdasavciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 266
cagdasavciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 23:07
Eklemek istediğim 2 şey var
1. Yemek menüsüne bezelyeyide ekleyebilrsin. Her hayvanın damak tadı farklı fakat benim iguanam bezelyeye bayılıyor.
2. İguanana tuvalet eğitimi verebilrsin. Ben yaklaşık 6 aydır  teraryumun içerisinde kullandığım taban malzemesini değiştirmedim. İguanam 6 aydır 1 kere bile teraryumun içerisine pislemedi. 1 hafta bile teraryumdan çıkarmasam teraryumun içerisine pislemiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir