ikola ve duboisi'ye geçeceğim tavsiyeleriniz ;


erolizciÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 5
erolizciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 23:46
Merhaba, yaklaşık 4-5 yıldır karma chiclid akvaryumum var.380 litrelik tüm techizatı güzel bir tank.Bu karma tank içerisinde sarı prenses, ahli, yunus, mücevher besledim hepsini minicik bir yavru iken aldım.Ve bu süre içerisinde 15 balıktan , sadece 1 adet fire vermek sureti ile gayet sağlıklı bir şekilde büyüttüm.Yavru alma olayına girmedim ki sebeplerinden birisi çevremde sürekli yavru alıp onları yaşatamadıklarından dolayı.Şimdi tüm balıklarımı kardeşimin evine bir akvaryum kurduk tamamı ile oraya aktardık.Yaklaşık 1 aydır sağlıklı yaşamlarını orada sürdürüyorlar.
Benim şu andaki hedefim ikola ve dubosi olarak sadece iki tür yapıp, onları güzel koloni olarak beslemek.Bu arada sessiz sessiz 2 aydır araştırmalar yapıyorum.İkola ve duboisi türleri bir arada beslemek olayında bana tavsiyeleriniz nelerdirzellikle varsa bu iki türü bir arada besleyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar.
Bu arada tankım: 380 litre, markası üzerinde yazmayan almanyadan gelen uv cihazı olan bir dış flitrem var. 950 lt/h kapasiteli.O cihazı yaklaşık oalrak 1 yıldır kullanıyorum ve flitrasyonu çok mükemmel.
Yani 4-5 yıllık bir chiclid tecrübem olmasına rağmen yine de derin bilgisi olan arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanmak istiyorum.
Radinant2008-10-16 16:20:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Leontheprof.Çevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 534
Leontheprof.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 08:15

Erol Bey,tankınız tropheus türlerini barındırmak için yeterli.Bana kalırsa,zaten tavsiye edilende budur tek tür beslemek daha sağlıklı olacaktır.Ama ikola ve duboisiler birbirleriyle çaprazlanmadığı için birarada bakılabilir.Yapmanız gereken tankınızda kayalarla bol miktarda saklanma alanı oluşturarak,otçul besleyerek 1 e 4-5 d duboisi ve yine 1 e 4-5 d ikolayı besleyebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erolizciÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 5
erolizciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2008 20:38
Tavsiyeniz için teşekkürler.Bu arada kum olarak hangi renkler tavsiye olmaktadır.Ayrıca kumları koyu renk , kayaları da açık renk kullanmakta veya tam tersi; kumları açık renk, kayaları koyu renk kullanmakta bir mahsur varmıdır.Yoksa kayalar ile kumları koyuluğu aynı şekilde mi olması gerekmektedir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2008 21:19
2 türüde aynı akvaryumda besledim.Ve kesinlikle o botuta 2 tür tavsiye etmiyorum.Eğer ben razıyım diyorsanız 1erkeklik koloniler haline bakabilirsiniz.
Nelerde mahrum kalırsınız onu söyleyim.Balıklardan bir tür tahmine diyorum ki ikolalar olacaktır renklerini tam olarak vermiyecektir.Tam derken gövdesinin tam siyaha yakın olmaısndan bahsediyorum.Bende duboisiler kaldığı sürede duboisiler sürekli yumurtluyorlardı.Ama ikolar sürekli çiftleşme hareketleri yapmalarına rağmen bir türlü yavru alamadım.İkolaları çıkardım bir abime sattım geldiklerinin 2.haftası 3 dişi yavru almış.Ve sonuna kadar tutmuşlar.Duboisiler çiftleşirkende ikola erkeğinin bir yumurtayı çaldığını gözlemledim.
Kum olarak beyaza yakın yada beyaz 0 numara kuvarz veya argonit kum kullanabilirsniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir