ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erolizci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2007 13:39
Son Ziyaret:
01 Kasım 2008 11:33
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EROL İZCİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EROL İZCİ

SON 4 MESAJI

ikola ve duboisi'ye geçeceğim tavsiyeleriniz ;
Tavsiyeniz için teşekkürler.Bu arada kum olarak hangi renkler tavsiye olmaktadır.Ayrıca kumları koyu renk , kayaları da açık renk kullanmakta veya tam tersi; kumları açık renk, kayaları koyu renk kullanmakta bir mahsur varmıdır.Yoksa kayalar ile kumları koyuluğu aynı şekilde mi olması gerekmektedir.
 
ikola ve duboisi'ye geçeceğim tavsiyeleriniz ;
Merhaba, yaklaşık 4-5 yıldır karma chiclid akvaryumum var.380 litrelik tüm techizatı güzel bir tank.Bu karma tank içerisinde sarı prenses, ahli, yunus, mücevher besledim hepsini minicik bir yavru iken aldım.Ve bu süre içerisinde 15 balıktan , sadece 1 adet fire vermek sureti ile gayet sağlıklı bir şekilde büyüttüm.Yavru alma olayına girmedim ki sebeplerinden birisi çevremde sürekli yavru alıp onları yaşatamadıklarından dolayı.Şimdi tüm balıklarımı kardeşimin evine bir akvaryum kurduk tamamı ile oraya aktardık.Yaklaşık 1 aydır sağlıklı yaşamlarını orada sürdürüyorlar.
Benim şu andaki hedefim ikola ve dubosi olarak sadece iki tür yapıp, onları güzel koloni olarak beslemek.Bu arada sessiz sessiz 2 aydır araştırmalar yapıyorum.İkola ve duboisi türleri bir arada beslemek olayında bana tavsiyeleriniz nelerdirzellikle varsa bu iki türü bir arada besleyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar.
Bu arada tankım: 380 litre, markası üzerinde yazmayan almanyadan gelen uv cihazı olan bir dış flitrem var. 950 lt/h kapasiteli.O cihazı yaklaşık oalrak 1 yıldır kullanıyorum ve flitrasyonu çok mükemmel.
Yani 4-5 yıllık bir chiclid tecrübem olmasına rağmen yine de derin bilgisi olan arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanmak istiyorum.
Radinant2008-10-16 16:20:30
yunuslarımda hastalık belirtisi ?
Fotoğraf: ---

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt
 
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 ahli, 4 mücevher ciklet,2 sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ısı : 28 derece, ph : 7,5-8,0

Filitrasyon:eheim dış flitre+ hava flitresi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:düzenli olarak dezenfektan.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :her hafta %15-20 su çekimi ve ilavesi.
 
Canlıdaki Belirtiler:Akvaryumdaki diğer balıklarda hiç bir belirti görülmemesine ve gayet sağlıklı olmasına rağmen, sadece 2 adet yunusta baş aşağı durmalar, yem yememe, kuyruklarda çok hafif saçaklanma gibi bir durum mevcut.herhangi bakterial durum mu, yoksa parazit mi bu konuda tam emin olamadığım için herhangi extra bir ilaç kullanmadım.bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.Bu durum yaklaşık olarak 2 haftadır devam ediyor.. Akvaryumumun düzeni yaklaşık 2 yıldır aynı.Aylık düzenli olarak flitrelerin bakımını ve gerekli ekipmanların değişimlerini yapmaktayım.herhangi bir bakteriyal hastalık veya parazit olsa diğer balıklarda neden bu durumun hiç bir belirtisi yoktur.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 

Yeni Canlı Doğuran Türü?

çok güzel balıklar... ayrıca gerekse çeviri için gerekse fotolar için tebrikler ve teşekküler

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.