ikola yavru alabilmek için soru


Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 00:56
Arkadaşımda 11 tane bemba 2 ikola ve sarı mavi prenses çöpçü piranha vs.. bir sürü balık vardı ve bemba ve ikolalar yetişkin 10 cm civarında fakat akvaryumda ki uyumsuz ve kalabalık balık çeşitliliği yüzünden yavru alamıyor. Geçen akvaryumu temizlemeye yardım ettim ve sonunda ikna ederek akvaryumunda yanlızca bembaları bırakarak tüm balıkları kendi akvaryumuma aldım.
Şimdi benim akvaryumum karıştı fakat önümüzdeki hafta gereksiz tüm balıkları satıp yerlerine ikola almayı düşünüyorum ve yanlızca ikola besleyeceğim.
Bana verdiği 2 ikola eş çıktı ve çiftleşiyorlar ama akvaryumda ki canlı çeşitliliği sanırım yumurta tutmasını engelliyor olarak sürekli yumurta atıyor dişi. Sorun şu şimdilik boşta çalışan 50 lt lik tankıma 2 ikolayı geçirsem sorun çıkarmı sizce? boyut küçük olduğu için stres falan olabirmi? yada yanlızca ikisi akvaryumda olacağı için yumurta tutma olasıluğu varmı? geçici bir süre için ayırmak istiyorum ve bilgilerinize ihtiyacım var. Tüm balıkları satıp ikola kolonisi kurmak bir iki haftamı alabilir o yüzden şimdilik ayırmak gerekiyor zaten ikola erkek çok baskın bişi  arkadaşın bembalara bile nefes aldırmıyordu şuan benim akvaryumda terör estiriyor :) teşekkürler..
Eray592012-05-04 02:43:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 09:23
50 Lt çok küçük olur.Blıklar yetişkin boyda olmasalardı sorun olmazdı.Akvaryumun kalabalık olması etken olabilir fakat bazen troplar yumurtaları tutmayı 10,12 denemeden sonra başarrabiliyorlar.Ben afrikadan 5,6 cm lik 6Adet ikola aldım yaklaşık 5 ay sonra ilk yumurtaları aldı ve 9 adet yavruyu başarıyla cıkardı.Bu değişebiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 10:21
Eray bey öncelile troplar eş tutmaz, koloni halinde yaşarlar nasıl oluyor bu diyosanız 2 erkek 11 dişi gibi bir sayıya biz koloni deriz yada 2 erkek 7 dişi. Burada erkeklerden biri alfa erkektir diğerine beta erkek denir beta erkek daha çok alfa erkekten dayak yemesi için vardır ( her ne kadar insanlar ne olur olmaz diye düşünse de alfa erkek bu beta erkeği döverek kendini daha iyi hissederek dişilere daha çok kur yapmaya başlar ) şimdi bu sayılarda balığınız yoksa yani aynı boylarda işiniz zor. Öncelik sayı sonrada bunların rahat yaşaması için en az 250 lt akvaryum yapmanız şart. Yoksa elinizdeki 1 erkek 1 dişi tropeustan yavru almanız neredeyse imkansızdır. Çünkü kalabalıktan olmasa bile erkek tropeus dişi ile çiftleşmek isteyecek ve dişinin yumurtalarını bırakmasını sağlayacaktır. Oyüzden dişi sayısı erkeğin en az 2-3 katı tutulur ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir