İkola Yavrularım için diyet tavsiyesi


SiyaqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 124
SiyaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2014 15:13
Konu ile ilgili bir çok yazı var biraz kararsız kaldığım için buraya yazıyorum. Şimdi elimde olan yemler şunlar. Tetra Rovegetable, Dainichi Cichlid Veggie Deluxe Baby 1mm, Dainichi Cichlid Veggie Fx Baby 1mm, Tropical Super Spirulina Forte Pul, Sera Flora Bitkisel Pul Yem, Gemma Micro Baby 10gr., New Life Spectrum Cichlid Formula, Tropical 3-Algae Flakes, JBL Novo Fect Tablet, JBL Novo Tab Tablet. Son iki tablet yem konusunda şüpheliyim verebilir miyim. Ayrıca haşlanmış ıspanak, bezelyeyi hangi aralıkta vermeliyim. Yavrularım 2,5 cm civarı 15 adet. Bana deneyimi olan bir arkadaş eğer bir diyet programı hazırlayabilirse çok minnettar kalırım. Sağlıklı balıklar dilerim herkese.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2014 17:40
Elinizdeki yem çeşitliliği gayet iyi fakat önemli konulardan birisi de balıkların boyutları. Yavru balıklar günde 4 öğün kadar beslenebilir. Ben damızlıkları 2 kez besliyorum. Sizin balıklarınızı günde 2 kez beslenecek şekilde düşünüp bir program çizmeye çalışalım (iki yemleme arası en az 6 saat beklemenizi öneririm)
1_p.tesi:1. öğün= dainichi veggie fx( veggie deluxe un yeni çıkan versiyonudur. Çok büyük farklılık yok sadece fx de ekstra bir kaplama vardır iki yemi de edinmenize gerek yok ikisinden birini alsanız yeter.)
             2. öğün=sera flora
2_salı   :1.öğün= tetra pro algea
            :2.öğün=tropical super suprilinna
3_çarş  :1.öğün=dainichi veggie deluxe(dainichi color fx güzel çok daha iyi bir seçim olurdu )
            :2.öğün=tropical algea flakes
            perş=p.tesi     cuma=salı     c.tesi=çarşamba
şeklinde baştan yemlemeyi tekrar edip pazar günü sadece haşlanmış bezelye,ıspanak gibi sebzelerle beslerseniz balıklarınız sağlıklı ve mutlu yaşayacaklardır.
jbl novo fact,jbl novo tab kullanmanızı önermem. novo fact in bir zararı olmaz . akvaryumda vatoz varsa (sayısına göre) geceleri atabilirsiniz. balıklar eğer çok küçükse gemmamicrobaby yeminden haftada 1-2 gün birer öğün verin (3 cm veya daha küçükse). bunlar dışında önerebileceğim yemler
              1._tetra phyll             :hem balıklar çok severek yer hem fiyatı oldukça uygundur, içeriği de çok iyidir. fiyat/performans adına bildiğim en iyi yemlerden birisi
              2. gemma granugreen: protein oranı bitkisel yemlerde görülmemiş bir yükseklikte böyle olunca ben yavru troplarda sıkça kullanıyorum.
              3. tropical sipuritabin A eğer tablet yem kullanmak hoşunuza gidiyorsa önerebileceğim en iyi tablet yem bu. fakat damızlık balık için tropical super forte granulat çok daha mantıklı içerik değişmiyor fakat tablet gram hesabında 3-4 kat daha pahalıya geliyor.
              4.nls cichlid formula yerine bu diyete nls thera a eklemek adha doğru olur. içeriğindeki sarımsak balıkların direncini arttıracaktır. olası bir hastalıkla baş etmeyi kolaylaştıracaktır.
              umarım yazdıklarımın faydası dokunmuştur. farkettiğiniz üzere gün içinde çeşitliliği olabildiğince arttırmaya çalıştım program hazırlarken. elinizdeki yem miktarı son derece yeterli ben alttakileri aklınızda bulunsun öneri olsun diye yazdım. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SiyaqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 124
SiyaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2014 23:37
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Gemma baby 10gr var elimde onuda kullanacağım. 4-6 ögün olarak beslenmesi gerektigi tarzında yazılar okuyunca nasıl bir düzen yapabilirim diye düşünmüştüm. Cevabınız aydınlatıcı oldu benim için. Yani yavrular için 3-4 saat arayla bir diyet belirlemek lazim. Yavrularım 15 adet ve 2-2,5 cm civarındalar. Bezelyeyi nasıl vermeliyim. Mesela rendelemek yeterli midir?Siyaq2014-11-12 23:39:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 15:07
     Anladım ,balıkların küçük olduğunu belirtmediğiniz için ilk mesajda ben ona göre bir şey yazmıştım.
Bezelyeyi 2-3 tane küçük bir cezvede suda haşlayın, sonra haşlanan bezelyelerin kabuklarını soyun. Bir bıçak vasıtasıyla ezin soğuduktan sonra yavrulara verebilirsiniz.
     4-6 öğün 3-4 saatte bir beslemeniz cok zor zaten akvaryumların ışıkları bir gün içinde en fazla 10 saat açık kalmalı 3.5 saatte bir yem verseniz yeter. Günde 3 öğün olur. Daha fazlasına zaten gerek yok. Yem çeşitliliği de mevcut olduğu için normal gelişimi gözlemleyebilirsiniz balıklarda. Az yem vermekten sıkıntıya düşen balık görmedim ama aşırı yemleme her zaman balığa ve akvaryuma büyük zarar verir dikkat etmenizi öneririm. Saygılar.
Cagdas OZDOGAN2014-11-13 16:24:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SiyaqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 124
SiyaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 16:07
Önerilerinizi dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın. Çok teşekkür ederim. Bu bezelye ve ıspanak çok değerli inşallah güzel bir periyotla alıştırabilirim balıkları. Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir