ilaç kullanımı


merciless02Çevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2015
İl: Diyarbakir
Mesaj: 112
merciless02Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 20:48
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):
40
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yunus ve sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:sıcaklık iç filtre sürekli açık hava taşıda aynı şekilde sıcaklık 24

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:mikofish 10 cc

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
2 günde bir dip çekimi yüzde 30

sormak istediğim mikofish kullandım arkadaşlar 3 saat iç filtreyi çalıştırmadım daha sonra çalıştırdım 8 saat geçti su halen sarı renkte suyu değiştirmeme gerek var mı yoksa kendiliğinden düzelirmi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 09:32
40 litreye aslında bu balıklar hiç uygun değil bunları en azından birçok arkadaş 200-400 Litre arası akvrayumlarda besliyorlar sürü halinde. Bu akvrayumda birtane japo balığı yahut minik büyümeyen tetra türü balıklar beslemenizi tavsiye ederim, örneğin, skirt (etekli) tetra, rasbora, daino rerio, belki tetrazon 4 tane, böyle 3-5 cmden fzala büyümeyecek canlılar seçin, Canlı doğuranlarda olur lepistes gibi ama olmazıda var nedir canlı doğruanlarıda dişili erkekli alınca onlarda ilerde yavrular zamanla nüfus artınca sığmazlar böyle bir durumda var.

2 günde bir dip çekimi direk çeşmeden klorlu su ekleniyorsa , çeşme suyu kapaksız bir kapta 2 gün dinlendirilmeden kullanılıyorsa hem soğuk olur kışın hem içinde klor ve ağır metalle rolur bunu aniden katınca akvaryuma balıkları öldürebilir bile. Yahut yüzgeç erimeleri gibi hastalıklar yapabilir.

Mikofish ilacını neden kullandınız? sorun nedir?.
O sarı renk zamanla su değişim yaptıkça azalacaktır. Acelesi yok.

40  litrelik akvaryumda ancak en fazla Qmax: 300 L/H bir iç filtre kulanabilirsiniz. Bu rakam iç filtrenin üzerinde etiket olur onun zerinde yazar. Bundan fazla yüksekse balıkları rahatsız eder. aşağıdaki resimdeki gibi kullanabilirsiniz iç flitreyi en sola arka cama yapıştırırsın, akıntısı ön cama vurur, dağılır, balıkların üzerine üzerine vurmaz. Aşağıdaki resimdeki balıklardan besleyebilirsiniz. oda 50 litre bir akvaryum. Üstte ismini saydığım balık türleri onlar.


mesutok2015-04-25 09:35:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir