İlk Akvaryum Önerileri


doqudanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 1
doqudanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2020 13:28
Merhabalar boy 97 cm en 36 cm genişlik 47 cm olan bir akvaryum mevcut elimde daha önce hiç akvaryum kurmadım motor,ısıtıcı,ışık,kum,taş,tahta,canlı ot ve en önemlisi nasıl bir balık bakmam uygun olur yardımcı olabilecek var mı(bütçe çok yüksek olmamalı)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2020 21:08
Merhabalar.
İlk önce akvaryumun hacmi 164 litreye denk geliyor. Koyacağınız kum, kullanacağınız dekorlar vb. şeyler hacimi biraz daha azaltacaktır. Ama yine de birçok tür için çok uygun bir akvaryum. Ama yeni olduğunuz için fazla narin türler uygun olmaz, bu yüzden ilk başta sizin hoşunuza gidecek bir görsellik oluşturabilen, dayanıklı türlere bakmalısınız. Ben biraz klasik bile olsa ilk başta japon balığı öneririm. Birçok çeşidi olan, renkli ve hareketli bir türdür. Akvaryumu fazla doldurmazsanız gayet dayanıklı bir türdür, biraz değişik bir dekorasyon ile de istediğiniz görselliği elde edebilirsiniz.

Balık sayısı olarak size en fazla 5-6 tane öneririm. Sazansıgillere girer ve soğuk su balığı diye anılır. Ryukin yada oranda gibi insanlar tarafından üretilmiş türler değil de, vahşi forma sahip olanlar 4 derece ile 30 derece arası yaşayabilirler. Diğerleri ise 18 derece ile 24 derecede yaşarlar. Başka balıklar ile bakılması önerilmez. Ağızlarına sığan tüm canlıları yutma eğilimleri vardır. Japonlara özle olarak üretilmiş yemler ile, canlı yemler ile, bazı sebzeler ile bekleyebilirsiniz, en az üç çeşit yem gerekir.

Japon balığı hakkında bilgiler aşağıdaki linkte var. Ayrıca dekorasyon olarak size birkaç tane tavsiyem var, linkteki de bunlardan biri.
[URL]https://sutopya.com/akvaryum/akvaryum-baliklari/japon-baligi/[/URL]
Yanlış olduğunu düşündüğüm bir şey var, su değişimi ki su değişimi haftada bir, ortalama %30 miktarında yapılması yeterli olacaktır. Yani sık yapmanıza gerek yok.
Bir link daha verdim. Orada daha çok akvaryum dekorasyonu ile ilgili fikir alabilirsiniz, diğerlerini uygularsanız da olur. Şahsen ben bu dekorasyonu çok seviyor.[:iyi:]
[URL]https://www.jbl.de/tr/tema-dunyasi-akvaryum-kirmizi-balik-akvaryum-tipi-goldfish-paradise/section/42[/URL]
Ayrıca japon şemsiyesi yada bambu gibi değişik bitkileri de kullanabilirsiniz. Eğer sade bir tasarım isterseniz fotoğrafımı gibi bir akvaryum kurabilirsiniz. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208569/230120201651141.jpg[/IMG]

Ekipman olarak bir adet ısıtıcı, filtre olarak dış filtre yada en iyisi sump ve bitkiler için ışık lazım. Isıtıcı suyun ısısını sabit tutmaya yarar. Madem 4 dereceye kadar dayanan bir balık ısıtıcı almasam da olur, diye düşünmeyin. Çünkü ısıtıcı daha çok ani ısı değişimlerini önler. Su değişimi esnasında bile ısı hemen değişir ve buda beyaz benek başta olacak şekilde birçok hastalığa neden olur.
Sump tavsiye etmemin nedeni ise filtresyonun daha iyi yapılması açısından. Yandan sumpu biraz araştırın. Ayrıca azot döngüsü, yeni tank sendromu yada bakteri kültürü tarzı önemli konulara dayanır filtre. Bu yüzden bu sandıklarım hakkında olabildiğince çok bilgi toplamanız lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir