İlk Akvaryumum


Eren1225Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2022
İl: Konya
Mesaj: 4
Eren1225Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2022 21:00
Ben önceden pek balık bakmadım hep cam fanustu şimdi ise 50 ye 20 bi akvaryumum var akvaryumumda hava motoru var renkli taşları var ama düz renkli taşların daha iyi olacağını düşünüyorum cansız bitkiler var pilastik bu cansız bitkileri yerleştirmek balıklarıma zarar verirmi henüz balık almadım alırken dikkat etmem gereken ve aldıktan sonra akvaryuma transfer ederken dikkat etmem gereken nedir ve hangi balık türlerini bu malzemelerle besleyebileceğimi belirtirseniz sevinirim şimdiden yardım ettiğiniz için teşekkür ederim saygılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sNkÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2022
İl: Kocaeli
Mesaj: 117
sNkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2022 21:05
Merhaba,
Hobiye başlamana sevindim şimdiden hayırlı olsun. İlk tavsiyem şu olacak şuan yaptığın gibi araştırmayı bırakmayın ve canlılar için en iyi olanı bulmaya çalışın.
Renkli taşları kullanmanı şahsen tavsiye etmem. Plastik dekorlar konusunda emin değilim.Ben olsam koymazdım. Ama boyalı hiç bir materyali bulundurmamalısın.
Hava taşı tek başına yeterli olmaz bir de filtre lazım. Ama hava motorundan bir DIY pipo filtre yapabilirsen ekstra para harcamak zorunda kalmazsın. İnternetten araştırabilirsin yapılışını.
Balık eklerken dikkat etmen gerekenlere [VID]https://www.youtube.com/watch?v=TvI_KzWuMyM[/VID] buradan bakabilirsin.
Başlangıç olarak yerli lepistesler besleyebilirsin. Ama dikkat et lütfen, deneme tahtası olarak değil ilk göz ağrın olarak görmeni diliyorum.[EDIT]ssddrr,2022-03-01 21:06:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8672
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2022 21:25
Merhaba,
İlk akvaryumun verdiği heyecanla canlı almak aceleye gelir genelde, sizin aceleye getirmemeniz lazım şu anda. İlk önce bolca araştırma ve bütçenizi ayarlama aşaması.

Akvaryumunuz muhtemelen 30 litrelik. Balık alırken, eklerken, beslerken akvaryumun boyutuna değil hacmine göre hareket edin.
Aslında 30 litre biraz ufak bir hacim. Akvaryumun dengesini kurmak sor olabilir, balık seçeneğiniz de kısıtlı. Her balığın ihtiyaç duyduğu minimum hacim vardır. Karakterleri, davranışları, boyutları ile ilişkili olarak değişir. Örneğin melek balığı 10 cm büyüyebilen agresif bir tür. 200 litreden küçük akvaryumlarda huzurlu olamaz. Ama cüce gurami en fazla 5 cm büyür ve 50-60 litrelik akvaryumlarda beslenebilir.

Akvaryumun hacmi arttıkça seçenek da artar kısaca. 30 litre bu durumda çok seçenek vermiyor size. Bu seçenekler arasından ben beta balığını öneririm. Bir tane beta besleyebilirsiniz. Tek balık ilk başta az sorumluluk gerektirir. Çok hassas bir tür de değil. Deneyim kazanırken zevk alarak beslerseniz.
Yine de ilk başta daha kalabalık bir akvaryum hayal ettiyseniz rasbora olabilir. Sürü balığı olduklarından ufak bir grup halinde beslemeniz lazım. En az 6 tane gibi. Hacim daha fazlası için küçük zaten. 6 tane rasbora için yeterli bir hacim. Ama sayıyı az tutmanızda şimdilik sizin için fayda var. Bu nedenle betaya yönelebilirsiniz.

Saydığınız malzemelerde eksik var ama. Herhangi bir tür yalnızca hava motoru ile yapay malzemelerde dekore edilmiş akvaryumda beslenemez. Hava motoru varsa ona bağlayabileceğiniz bir pipo filtre filtrasyon için uygun olacaktır. Ek olarak ısıtıcı ve termometreye de ihtiyacınız var.
Dekorasyon konusunda yapay bitki veya boyalı objeler kullanmaktan kaçının. Olabildiğince balığın doğasını taklit edin. Doğal kum, taş, ağaç dalları ve kökleri, canlı bitkiler gibi. Besleyeceğiniz balık bitkili akvaryum istiyorsa birkaç basit bitki ile onlara yetecek bir aydınlatma almanız gerekir. Balığın diyetine uygun üç dört çeşit kaliteli yeme ihtiyacınız olur. Şu anda yapabileceğiniz en mantıklı şey forumun bilgi ağacı kısmını açarak oradaki makaleleri okumanız.

Beğenenler: [T]234147,ssddrr[/T]
+1: [T]234147,ssddrr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eren1225Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2022
İl: Konya
Mesaj: 4
Eren1225Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2022 21:54
Bilgileriniz için Teşekkür ederim araştırmaya devam edeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir