İlk Bitkili Akvaryum Deneyimi


DontWorryForMeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 14
DontWorryForMeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 20:19

  Öncelikle herkese selamlar.20 gün kadar önce Neon Tetra akvaryumu kurdum.Öyle boş boş sadece kaya ve kum dan ibaret olmamalı diye düşündüm.Bugün gidip akvaryumcumdan Parvula ve Saz bitkileri aldım.Ekimlerini araştırdım ve dikimi yaptım zaten yukarıda resimde görebiliyorsunuz.Şu an neon tetralarım biraz korkmuş durumdalar zaman geçtikçe alışacakları kanaatindeyim yavaş yavaş zaten bu yazıyı yazarken o korkularını yendiklerini görebiliyorum.
  Gelelim malzemelerimize 1 Adet Dophin FB 1000F iç filtre ,Roxin 100 w Isıtıcı,Philips snow white extreme cool daylight 18w aydınlatma,Mercan kırığı kumu,10 Adet Neon Tetra,2 Adet Çöpçü,3 adet saz,2 saksı palvura,3 adet kaya.
45 Litre Tank : 
Haftada 2 Defa 5 litre Su değişimi
Haftada 1 Defa Dip Çekimi
İlaç şu ana kadar kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum.
Tablet Gübre tavsiye ettiler.Yakında temin edeceğim.
Sera Vipan,Sera Vipagran,Decapsulated Artemia Yem kullanıyorum.

Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi konu altına belirtirseniz eksiklerimi görmüş ve gidermeye çalışmış olurum.Teşekkürler İyi forumlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meraklımÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 101
meraklımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 21:40
Öncelikle hayırlı olsun kardeşim. ama parvulaları co2 olmadan sağlıklı birşekilde istedigin formda yetiştiremezsin. ya balık sayın fazla olacak yada co2 sistemi kuracaksın bunu formda araştırıp öyle yapman daha iyi bir sonuç verir sana. gelelim benim takıldıgım noktaya neon tetra ve bitkili bir akvaryum düşünüyorsun ama tabanında midye kırıgı kullanıyorsun midye kırıgı suyun ph seviyesini yükseltir bundan dolayı balıkların istedigin göz zevkini sana yansıtmayabilir. hem bitkili akvaryumlarda genelde salınım yapmayan subratlar kullanılır yani suyun ph sine etkietmeyen yada ph sini düşüren mango vb. malzemeler kullanılır. hem biraz daha akvaryuma görsellik olarak bir iki kaya yada mango kökleri kullanırsan görsellik açısından daha zengin bir tank elde etmiş olursun... BAŞARILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DontWorryForMeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 14
DontWorryForMeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 23:16
[QUOTE=meraklım]Öncelikle hayırlı olsun kardeşim. ama parvulaları co2 olmadan sağlıklı birşekilde istedigin formda yetiştiremezsin. ya balık sayın fazla olacak yada co2 sistemi kuracaksın bunu formda araştırıp öyle yapman daha iyi bir sonuç verir sana. gelelim benim takıldıgım noktaya neon tetra ve bitkili bir akvaryum düşünüyorsun ama tabanında midye kırıgı kullanıyorsun midye kırıgı suyun ph seviyesini yükseltir bundan dolayı balıkların istedigin göz zevkini sana yansıtmayabilir. hem bitkili akvaryumlarda genelde salınım yapmayan subratlar kullanılır yani suyun ph sine etkietmeyen yada ph sini düşüren mango vb. malzemeler kullanılır. hem biraz daha akvaryuma görsellik olarak bir iki kaya yada mango kökleri kullanırsan görsellik açısından daha zengin bir tank elde etmiş olursun... BAŞARILAR[/QUOTE]

Mercan kırığı kullanmamın sebebi elimde olmasıydı zaten başka bi amacı yok yerli üretimler dediğin kadarda ph yönünden pek sıkıntı vermiyorlar emin olabilirsin.Fakat Parvulalar konusunda haklı olabilirsin tablet gübre işini görür dediler bende onu kullanacağım.Şu anlık co2 sistemi düşünmüyorum elimde olanlarla yapabildiğimin en iyisini yapmak istiyorum sadece o kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir