İmla kuralları.


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 01:29
Bazen ben de kızıyorum bana uyarı geldiğinde ama her ne kadar kızsak da bence çok güzel bir sistem. Bu sayede Türkçe'yi daha dikkatli kullanmamızı sağlıyor bu da forumun daha nitelikli olmasını sağlıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 01:41

Yazım kurallarına dikkat edilmesi hakkındaki uyarılar  bu tür konu başlıklarının açılmasına neden oluyor. Yukarıda sık sık tekrarlandığı gibi hiçbir üyeden tüm yazım kurallarına uyması ve uygulaması da beklenmiyor.

Böyle bir başlık açıldığında bu kuraldan rahatsız olan üyelerin ortak görüşü ise " Burası bir akvaryum forumu, burada yazım kuralları neden bu kadar önem kazanıyor ?" şeklinde kendini gösteriyor. Halbuki bizden istenen " KENDİ ÖZ DİLİMİZİN, BİZİ BİZ YAPAN O ÖNEMLİ DEĞERİN " temel kurallarına uyulması. Hiç bilmediğimiz bir dilin kuralları değil bizden istenen.
 
Artık insanlarımız "chat dili" denen o ucubeyle yazmaya başladı mesajlarını. Durum böyleyken cümleye büyük harfle başlamak, cümle sonuna nokta koymak,  " walla, slm, tşk." benzeri tuhaflıklardan   uzak durmak çok mu zor ? Confused
 
www.akvaryum.com a ben  çağrılmadım; kendim bu siteye geldim. Kurallarını okudum, kabul ettim ve üye oldum. Hal böyleyken herhangi bir üyenin bu forumun kuralları için " oldukça mantıksız ,Yinede kural kuraldır ve uyulacaktır.Mantıksız ve saçma olsa bile "  demeye hakkı olmadığına inanıyorum. Nasıl ki misafirliğe gittiğimiz evin kurallarına uymak zorundaysak aynı şey bu forum için de geçerlidir diye düşünüyorum.
 
Ben misafirliğe gittiğim bir evde rahat edemiyorsam, o evin kuralları bana ters geliyorsa bir daha oraya uğramazdım.ConfusedConfused
 Saygılar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 11:07
Erdal Bey foruma uğrayıp uğramamak kendi insiyatifimdedir.Sizin isteğiniz üzerine forumdan ayrılacak değilim.Zaten bana uyarı yapan yöneticide sizdiniz.Sanırım sizi bilmeden üzmüş veya rencide etmişim ya da benim bilmediğim  başka bir sorun var.

Kurallar konusunda bir öğretmen ve meslektaşınız olarak aynı görüşte olmama rağmen kendi hatamın tek bir harfi büyük yazmamak olduğunu tekrar belirtmek isterim.

Bundan sonraki yazılarımda bu hususa daha çok ehemniyet ve ciddiyet vereceğimide bilmenizi isterim.Türkçeye ve doğru konuşmaya verdiğiniz önemin farkındayım ve bu açıdan sizi tebrik ediyorum.

Umarım bu anlaşmazlık ve sorun kısa sürede sonuçlanır.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir