insanca yaşamak için buraya


believeÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 80
believeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 20:17
 Arkadaşlar herkese merhaba; 

 Bu konuya nasıl girilir bilemiyorum.Daha derinden nasıl anlatılır bilemiyorum.Konuya biraz ortadan girmiş gibi olabilirim ama sonda toparlayacağım,şimdi lütfen arkanıza yaslanın ve beni dinleyin.

  Bu forumu yıllardır takip ederim. ve 10 yılı aşkındır ciddi bir şekilde balık hobisiyle ilgileniyorum.Canlılarıma yapmış olduğum bakımlar masraflar,ciddi boyutlarda.helali hoş olsun fakat bizler bunlara yaptığımız harcamaların yanında çevremize ne kadar duyarlı olabiliyoruz.Ben kendimi vijdanen bir muhasebeye çektim ve sınıfta kaldım dostlar.Bizler elimizdekilerin ne kadar kıymetini bilmekteyiz.Burda akvaryumları kötülemiyorum yaptığımız hobiye çamur atmıyorum fakat ben burda bir harekete geçme hareketi başlatmak istiyorum.Buna da nasıl başlayacağımı birazdan söyleyeceğim.
  Önümüz kış; bizler sıcacık yuvalarımızda eşimizle çocuğumuzla missler gibi otururken açlıktan uyuyamayan soğuktan titreyen vücutlarla ısınacak bir köşe arayan insanlar gördüm biliyorum tanıyorum.. Ve eminim ki sizlerde görmüş duymuşsunuzdur. Bizler insanız insan gibi yaşamasını bildiğimiz kadar yaşatmalıyız. Herkes eşit koşulda gelmiyor dünyaya,bizler insanlara omuz olmalıyız. 
  Şimdi açacağım meseleyi.Benim 2 buçuk yıldır gözüm gibi baktığım frontoza kalolo blue larım var.Ekte fotoğraflarını koyacağım. Bunları cüz-i fiyatlara buradan satıp toplanan bütün paraları siz forum üyeleriyle uygun gördüğümüz bir aile olur veya bir kurum veyahut başka bir yardıma muhtaç yer olur,maksat insan olduğumuzu göstermek hissettirmek.Sizde istemez misiniz birisinin gülen yüzüne sebep olabilmek.. Ben burada hareketi başlatıyorum.Bütün akvaryum setimi komple satıyorum. Daha doğrusu bağışlıyorum. Ve buradan forum yönetiminden rica ediyorum Foruma ait bir hesapta para toplansın.Yani ben ürünü teslim etmeden önce para forum yönetimine yatmış olacak ve burada toplanan para gerekli yere ulaştırılacak. Kendi hesabıma veyahut elden ödeme kabul olmayacak. Buda aklında soru işareti olan var ise onlara cevap olacak.
  Eğer ki gönüllü olarak "bende de bu bu var ve satıyorum insanlık onuruna" diyen var ise altta ürünü tutarı ve bilgileri yazabilir.Eminim ki bu konuda benim kadar hassas sayısız hobici vardır.Konu herkese açık.Kimin ne düşüncesi fikri varsa lütfen paylaşsın. 







Fotoları tam atamadım.4 ay önce çektiğim foto bu.fakat isteyene mail olarak atarım.Veya telefona da yollarım.30 adet var elimde erkekler kocaman oldular.Dişilerse tam kıvama geldiler,damızlık altı aşamasındalar.Arkadaşlar tanesine 30 lira diyorum.5 erkek 25 dişi gibi duruyor. Fiyatı çok makul tuttum.' buçuk sene önce 3 cmken aldığım yavrularım bunlar.Lütfen sakın pazarlık konusu olmasın.Ticaret için yapılmıyor.Balıklardan sonra daha paraya çevirebileceğim birçok ürün var.Onlarıda yazacağım.

Dediğim gibi,forum yönetiminden ciddi destek bekliyorum. Sizinle birlikte bu fikir yürür.Kartopu gibi büyür gider.Konu eğer daha uygun bir başlık varsa lütfen oraya taşıyın.
believe2013-11-05 20:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 08:40
Düşünceleriniz çok güzel ve de duyarlı bir insan olduğunuz her halinizden belli oluyor. Benim size tavsiyem ise yanlış anlaşılmasın çevrenizde gördüğünüz , sokaktaki insalara bizzat kendiniz yardım ediniz.Mahalle muhtarlarında yoksul ailerin listeleri mevcut adreslerini alıp bizzat gene kendiniz yapabilirsiniz.Muhtarlara da bu tür yardımlaşma için başvuru talebi açabilirsiniz.
Balıklarınızı burada bulunan balık almak isteyen arkadaşlara satabilirsiniz,herkesinde buna canı gönülden katılacağını düşünürüm.Hem hayır olur hem de frontoza akvaryumu kuracak arkadaşlara katkınız olur.
Yardım sadece parayla olmaz.Ben de evde sağlam olup giymediğim elbiselerimizi,kullanmadığımız bazı araç gereçleri yardıma muhtaçlara bağışlıyorum.Geçenlerde 300 watt ısıtıcı bir lise öğrencisine hediye ettim, akvaryumunu beraber almıştık. 10 tl çıkmamıştı ben verdim.Babası maaş alınca vermek istedi almadım.Daha öncesinde de derece,dalgıç florasan verdim.Gönlüm rahat bu konuda. Şimdilerde giymediğim bir montum var.Çevremde üstüne kıyafet alamayan biri var.Gördüğüm vakit çağırıp onu da ona vereceğim.
Bu tür yardımları eksik etmesin.Allah bizlere verdiği takdirde bizde yoksullara vermeliyiz.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

believeÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 80
believeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 09:12
Dediğine canı gönülden katılıyorum Yalçın kardeşim.Yaptıkların içinde seni takdir ediyorum. Fakat benim burdaki amacım küçük bir hareketden başlayıp büyük bir olaya dönüşmek.Kartopu olmak.Ben bireysel olarak zaten bu görevi yapmaktayım.Burdaki amaç hem frontoza ihtiyacı olanlara bunu makul fiyata vermek hemde toplanan her kuruşu yardıma muhtaçlara toplamak.Burda kimseden yardım istenmeyecek yani yanlış anlaşılmasın,toplanan paralar bir ticaret karşılığı olacak ve kim elinde vermek istediği birşey var ise bunu piyasadan daha makul fiyatlara vermesi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 09:30
Güzel düşünceleriniz var insani anlamda, ama bu elinizdeki balıklarda bir şekilde sizin evladınız gibi saymalısınız, bir insana iyilik yapayım diyerek onları bence yuvalarından etmeyiniz. Onların sorumluluğunu üstlenip onlara iyi bakmaklada zaten bir canlıya yardım ediyorsunuz, bu canlı insan olur hayvan olur, ve o canlılarda sizin ailenizden sayılır artık. Siz mutlaka bir iş güç sahibi insansınızdır, bence insanlara yapacağınız iyiliği kazancınızdan artırarak bundan sonra yapın. Çünkü siz bu balığı satarsınız iyi niyetinizi suistimal edecek insanlar çok ihtiyacım var deyip alabilirler, iyi niyetiniz amacına ulaşmamış olur, balıklarınızı alanlar bakamaz perişan olurlar insan denen canlıya iyilik etmiş olayım derken, balık olan bir canlıya kötülük etmiş olursunuz yuvalarından ederek. Birde illa iyililik yapmak istiyorsanız, öncelikle dinende bu geçerlidir önce kendi çevrendekilerinize yapınki en uygun yere gitsin, Onun haricinde dini kitaplarda hayvanlara iyilikte vardır. Bence siz elinizdeki balıklarınızı çıkarmayın, insani iyilikleride üstte tavsiye ettiğim gibi yapmayı düşünün derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir