İş , maaş , araba


kubilay-28Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/02/2011
İl: Giresun
Mesaj: 886
kubilay-28Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 23:37
1 gün bizim bahçede fındık toplasan kaçarsın :)araba yoluna 1 çuval tıkabasa dolu cuvalı 10 dk yola sırtında taşı birde her sabah 6 da bahceye 7-8 gibi eve gel üstelik seni çalıştıranların  seni  5  dk oturtmazlar bunları da düşün :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 08:35
Abilerim Tamam vazgeçtim  Çalışırım yine ama paramı başka yerlere harcarım . İleride universiteden sonra mesela Atıyorum 1500 TL maaş lı bir işe başladım . Mesela evlendim ettim o sırada 1500 Liralık ta giderim olacak . Yani araba almaya para ayıramayabilirim . Ama şu anda Ekmek elden su gölden baba parasıyla yaşıyorum . Yani şu an çalıştığım parayla eve hiçbir masraf yapmak zorunda olmuyorum faturadır alış veriştir cart curtdur . Yani Şu anda çalıştığım elimde kalıyor ama ileri çalıştığım giderlerime gidecek ve araba parasını nasıl toplıycam  Erken de olsa ben bunları düşünüp bazen kendime bayağı sıkıntı yapıyorum . Kendinizi çok açıklayıcı anlatmışsınız Hepinize teşekkür ederim . Hayat tecrübesi olan ile olmayan bir olmuyor tabi . İlk önce bu konuyu açmasam mı rezil mi olurum falan diye düşünüyordum ama iyiki açmışım şimdi bir sürü fikir var aklımda inşallah en sonunda doğru bir karara ulaşabilirim . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 09:37
[QUOTE=ka2n]Geçen sene üniye başlamam ile beraber özel ders vermeye başladım. Çokça da ders verdim. 
Kendime bir bütçe çıkardım. Bu arada kyk dan kredi de alıyordum aylık 280 lira. Ortalama aylık elimde 500-600 lira para kalacaktı. Çok çok para harcadığım zaman bile.Okul bitti ilk sene, yaz oldu dersler bitti. Bir de baktım ki 400-500 lira eksideyim. Sözde elimde en kötü 5bin lira para olacaktı :) Günde 40 lira kazanmaya başla, günde ortalama 30 lira yiyeceğinden emin olabilirsin.
6 gün çalışacaksın, pazar vs tatil günü gelecek, ulan eşek gibi çalıştık tabi yiyeceğiz diyeceksin. Değişen birşey olmayacak. Ailenden aldığın destek sana yetiyorsa hiç yorulma. Bu arada daha liseye yeni başlıyorsun. Vücudun gelişme evresinde. Tamam iş koymuyor vs diyorsundur ama 5 sene sonra görürsün. Babamlar inşaat işi yapıyor. Ben de tam anlamıyla amelelik yapıyordum lisenin başından itibaren yazları. O zaman birşey olmuyordu 2şer 2şer taşıyordum çuvalları. Henüz 20 yaşında olmama rağmen şuan ciddi sıkıntılarım var. Kendimi biraz çok zorlasam gece yatak batıyor, uyku haram oluyor. bunlar önemli şeyler. Benden tavsiye :)
[/QUOTE]
 
Kaanı tanıdığım için her harfine katılıyorum ,sağlık sorunları için Allah acil şifalar versin bir o kadar babasının yanında devamlı çalıştır hatta abisi tüydü Kaan devamlı ordaydı erken yaşta hayata atıldı üstelik Odtü gibi üniversiteyi de kazandı çok iyi puanla ,Kaanın yaptığını her cocuk yapamaz çok üstün performans ister , bence de şuan sizin işiniz ders çalışmak eminim ailende senden sadece onu istiyordur ilerde iyi işin olsun 24-25 yaşında en güzel arabaya binersin üniversiten ve bölümün çok iyi olsun . Yaşam uzun yaşının tadını çıkar..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 13:19
Ben 14 yaşındayım çok iyi motor bisiklet sürüyorum. Kendime ait bir motor bisikletim var. Ne kadar küçük olduğumu düşünseniz de. Size temin ederim bir çok ehliyetliden daha iyi sürüp daha çok konsantre oluyorum. Benzin parası oturduğum yerde 5.15 Tl yani resmen babam olmasa işin altından kalkamam. Şu anda çoğu abinin dediği gibi derslerimize çalışmamız gerek. Motorla haftada 1 yada 2 kere geziyorum diğer türlü sadece işlerimi gördüğüm halde. Haftada 4 litre benzin gidiyor ortalama bu da 20 tl demek gerçekten motorsiklet de bile bu şekildeyse şu anda arabanın yakıtını bile düşünmek istemiyorum. Benze henüz erken. Fakat motor bisiklet alabilir siniz. Ben ehliyetsiz sürüyorum elbette yaptığım doğru bir şey değil fakat bu sıcaklarda bir de bizim gibi ilçenin çıkışında oturuyorsanız gerçekten çok gerekiyor. Genellikle dağlara çıkıp akvaryum için taş arıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 16:58
Ali Emre LPG li araçlar benzinli motorsikletten daha ucuza denk geliyordur bence :D 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 08:48
Aracın sürekli sabit giderleri var. Hİçbir kusur olmaz ise; Sigortası, Vergisi, Vizesi var.
Ki sen 2000 model civarı bir araç alacaksın ve mutlaka arızaları çıkacak.
Örneğin Triger seti, alt takım, akü, radyatör, elektrik sistemleri gibi masraflar çıkarabilir.
Bu tip tamiratlar 100-1500 TL arası masraf açar ve bunları da karşılayacak bir gelirin olmadığı için Baban bu duruma kızabilir.
Sadece arabayı alıp maksat okul çıkışı takılmak olsaydı LPG parasını her türlü bulurdun.
Ancak düz yolda giderken tak dedi durdu, Sanayiye girdiğin zaman çıkan faturayı ne ile ödeyeceksin?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut81Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1178
Umut81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 21:54
[QUOTE=kubilay-28]1 gün bizim bahçede fındık toplasan kaçarsın :)araba yoluna 1 çuval tıkabasa dolu cuvalı 10 dk yola sırtında taşı birde her sabah 6 da bahceye 7-8 gibi eve gel üstelik seni çalıştıranların  seni  5  dk oturtmazlar bunları da düşün :)
[/QUOTE]

Giresunda Fındık Toplamak Akıl İşi Değil :D Özelliklede Görelede Dedemin Fındıklığında Ayağım kaydı Rahat 1.5 Dakika Yuvarlandım en Son Derede Buldum Kendimi Hiç Unutmam :D .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

c.cakirÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2013
İl: Konya
Mesaj: 199
c.cakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 18:25
O araba senden çok para yer kardeşim. Sana tavsiyem liseni bitir üniversiteye geçtiğinde part olarak çalış. Kenara atabildiğini atar sonra ailenin desteği ile menzun olduğunda çekersin altına bir araba işe de girdiğinde yatırımın olur. Sen şimdi çalışırsan o paranı hazır altında hala çok yükselmemişken altın yap annene ver o biriktirsin senin adına.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir