İSAK(istanbul akvaryum kulübü) internet sitesi kapandımı?


bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 09:11

Dil konusunda aşırı tepkiler gelmesini bir yana bırakıp, işin ilginç yanı websitesinin adı uzun bir süre akvaryumklubu olarak kullanıldı, yani kulubu yazılması gereken kelime sanki İngilizce ile karışık hale gelmişti ve bunu bir kaç yıl içerisinde düzelttiler...

Yani dil konusunda hassas olmak ne kadar doğru ise, bu konuda o kadar da sizin hatalara açık olabileceğinizi bilmeniz bir erdemdir.
 
(Not: Dikkatli yazmama rağmen yukarıda yazdığım cümleler de bile bir sürü hata çıkacağına eminim.)
 
Hepinize saygı ve sevgiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoaeÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Kayıt: 06/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1666
FoaeÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 01:56
 Her ne kadar son zamanlarında çok ilgilenemesem de kulübün ve forumun kurucu üyelerinden biri olarak 2 satır yazmam gerektiğini düşünüyorum.

 Öncelikle İSAK tamamen gönüllülerin kurup yönettiği bir oluşumdu.Hepimiz özel hayatlarından vakit ayırıp sitenin içerik,moderatörlük,güvenlik,üyelik benzeri birçok işini görev paylaşımı içerisinde yapmaktaydık. 

Belli bir süre sonra Forum, yönetimde bulunan,işinde gücünde olan insanların özel hayatlarında gereğinden fazla yer kaplamaya , daha da önemlisi HERGÜN insanların ego savaşları, seviyesizlikleri, birbirine ve bizlere hakaretleri ile uğraşmak , hobiye ayırdığımız vakitten daha fazla zaman almaya başladı. Yazmaktan,yaşatmaktan zevk almayıp üstüne maddi manevi külfet olan bir ortamı ayakta tutmak yerine siteyi kapatmak noktasına gelindi. Son yönetim kurulunda ben bulunmadığım için en ince detaylar hakkında fazla bilgim bulunmamakta.

 İmla konusunda hassas olunmasının tek nedeni internet ortamında yazı yoluyla anlaşıldığı içindir. Bir virgülün nelere kadir olduğunu benim kadar biliyorsunuzdur.Kaldı ki bir virgül koymadı diye de bırakın atılmayı, uyarı bile almanız söz konusu değildi.Çok daha ciddi imla yanlışlarını ısrarla yapmaya devam edenler forumdan uzaklaştırılmıştır.Çünkü bu tip üyelerin yazdıklarını okumak,anlaşabilmek mümkün değildir. Hepsini geçtim, üye olurken büyük ihtimalle okumadan kabul edilen kuralları sorgulamak ve yok saymak da atılma nedenleri arasındadır.Bu hassasiyet hemen her forumda bulunur.  

 İmla hassasiyetinden şikayet eden kişilerin burada gayet düzgün bir imla ile yazmasını da tebessümle okuyorum.Ancak "Moderatörlerin psikolojisi bozuktu" ifadesini iade ediyorum. Hakkında bu kadar konuştuğu kulübün adını hala "ishak" olarak yazılması da ne kadar dikkatli olunduğunun ufak bir göstergesi. Buyrun bu forumda noktasız virgülsüz düz yazı halinde birkaç mesaj atmayı deneyebilirsiniz.

 Şahsen üyelik işlemleri ile ilgilenmediğim için kimin ne nedenle atıldığının detayını bilemem, katkıda bulunan herkese de kendi adıma teşekkür ederim.Can,sana da teşekkür ederim, ne kadar özverili yazdığını hatırlıyorum ama bir forumun veya yöneticilerinin ardından "beddua" etmek ve bunu gururla ifade etmek yukarıda bahsettiklerimin ufak bir göstergesi.Bu detayları tartışmanın yeri burası değil diye düşünüyorum, ama bu kadar sert eleştirilince de sessiz kalmak mümkün değil.

 İSAK, hobinin bilinçli yapılması ve kaliteli paylaşım olan misyonunu tamamladı ve kapandı işin özü budur. 

Reklam almadı, imla kurallarında,konu içeriklerinde hassas davrandı,3 tane resim ve 15 sayfa maşallah içeriğine karşı durdu,küçük hesaplar yapmadı,belli türlerin zorla ön plana çıkarılıp "piyasa yapılmasına", balıkların canlı yem yapılıp bunların resim-video paylaşımlarına izin vermedi, kendini "üstad" olarak gören ancak bahsettiği konu hakkında 1-2 kilit soru sorulunca olayı kişiselleştirip işi hakaret boyutuna vardıran karakterleri ve bu kişilerden ticari çıkar sağlayan kişileri uzaklaştırdı,ticari kaygıdan o kadar uzaktı ki ilanların kaldırılması bile konuşuluyordu.

Tamamen bir "gönül işi" olduğu için, gönlümüzün rahatsız olduğu,keyif almadığımız bir ortamı da devam ettirmek istemedik.Ve bunun bugün ne kadar yerinde bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.

Bu mesajın üstüne İSAK'ın sözcüsü gibi bir pozisyonda olmak veya "psikolojisi bozuk" gibi ifadeler,hakaretler görüp işleri tatsız noktalara götürmek istemem,mecbur kalmadıkça da konuyu uzatmayacağım.Arşiv konusunu da ilgili arkadaşlarıma ulaşabilirsem danışıp ne yapılabileceğine bakarım.
 

  
   

Foai2013-12-20 14:21:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerevitÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 49
kerevitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 17:47
Aslında site içeriğinden ansiklopedi tarzı bir şey de çıkabilir; hani o kadar makaleler vs. olduğu için?

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baco52Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 22
baco52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 21:51
Şimdi gördüm ki isak kapanmış , site de arşivlediğimiz birçok konu vardı bunları geri alabilmek için bir çalışma yapıldı mı ? isak yetkilileriden  öğrenmek isterim. herkes için çok önemli konular vardı , şahsım adına birçok bilgi arşivlemiştim yılların emeği heba oldu , umarım bu konuda bir çalışma başlatılır. kısa süreliğine site tekrar açılır herkes arşivini bilgisiyarına kayıt eder. inşallah isak yetkilileri bu konuda duyarlı davranırlar. saygılarımla. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 12:29
İSAK'taki birkaç kişi ile bazen yazışıyorum. Celal abi (Celal Kızılkan), Mert (Mert Arslan), Tufan Tuna gibi...

Sanırım İSAK artık yok. Eğer düzeltilecek olsaydı çoktan düzeltilmiş olurdu. Kaç sene geçti. O kadar arşiv güme gitti.

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 13:14
İSAK efsaneydi. Günümüzde olsa da böyle bir ticari olmayan oluşum katılsak teşke..


+1: [T]11617,Hitit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ConteÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
ConteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 00:59
Yaklasık 10 sene once isakın 4. Leventteki toplantısına[:((] katılmıstım cok yazık olmus.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*sirius*Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
*sirius*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2019 02:50
İSAK sayesinde bu hobide çok şey öğrenmiştim. Çok güzel arkadaşlar edinmiştim. Hatta bir petshopta çok değerli bir abimizin yanında çalışma fırsatı bile bulmuştum. Zaman çok çabuk geçiyor. Yıl 2019 oldu...

+1: [T]11617,Hitit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir