ışıklandırma ve yosunlanma


acemi balıkseverÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Van
Mesaj: 154
acemi balıkseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 20:38
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 108
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 sarı prenses, 1 iceman ve 1 kömürcü vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi, sera aquatan
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftada bir % 30 su değişimi

Arkadaşlar akvaryumum 80x45x30 boyutlarında, bitkisiz bi akvaryum. ışıklandırma ise beyaz renk. az ışıklandırma kahverengi, çok ışıklandırma ise yeşil yosun oluştururmuş. günde kaç saat ışıklandırma yapmalıyım , saat kaç ile kaç arasında yapmalıyım ve akvaryumum daha yeni bu yüzden yosun oluşmadı ama yosunlanmasını istemiyorum, yosunların oluşumunu nasıl veya hangi ilaçlarla engellerim ? 
not: elma salyangozu çikletlerle geçinemediği için başka türde tavsiyeler bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 09:24
Işıklandırma önemli, iyi bir filtreleme sistemi varsa, dediğiniz gibi o kahverengimsi yosun türleri daha az olabilir, diğer yeşil ışıklarını ise bazı arkadaşlar cam sileceğile camları içten silerek oluşmasını baştan engelliyorlar bir sopaya bir bez bağlayıp bile bunu yapanlar var sizin yaratıcılığınıza kalmış. Onun haricinde Sae balığı iyi bir yosun yiyici olarak biliyor. Sae balığının ağzından sağdan soldan aşağı doğru bıyık gibi iki tane sarkıntısı olur onu tercih edersiniz. 
Konunuzu hastalıklar bölümüne değilde bitkili akvaryumları olan arkadaşların bulunduğu bölüme taşırsanız orada çok tecrübeli arkadaşlar var, Mesajınızda Hata var bölümüne tıklayın konumu bitkili akvaryumlar bölümüne taşırmışınız yazarsanız yönetim ilgili yer yollar.
Bitkili akvaryumda kimsayal kullanmamak lazım o üstteki kimsalayar bitkilere zararlı metilen mavisi, özellikle sera aqutan. Zaten bu ilaçlara gerek yok metilen mavisi balıklarınız beyaz benek paraziti olursa balığı ayırıp hasta balığı yada balıkları ayrı akvaryumda tedavi edesiniz. Sera aqutanda balıkarın sudan beslendikleri elementleri bağlayıp balıkların beslenmesini olumsuz yönde etkilediği söylenmekteri buda zamanla bitkilerin yapraklarını sarartıp ölmeye baladığını gösterir. Çeşme suyunu üzeri açık kapaksız bir kapta 2-5 gün dinlendirmeniz yeterli aqutana gerek yok.
Akvaryumunuz bitkisizmiş şimdi baktım bitkisiz akvaryumda sorun olmaz metilen ve aqutan 2 haftada bir metileni su değişiminden sonar birkaç damla damlatabilirsiniz önlem amaçlı. aqutanda şart olmasada kulanabilirsiniz. Balıklarınız Sae balığını yiyebilir türlere baktımda o türlerle sae bir arada beslemedim bilen birilerinize danışmanızda iyi olur o türleri besleyen bölümdeki arkadaşlara.
mesutok2014-08-22 09:26:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemi balıkseverÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Van
Mesaj: 154
acemi balıkseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 20:04
Sae balığı barışçıl olmasının yanısıra şıçraması sorun. İkide bir akvaryumdan sıçraması ve onu her seferinde akvaryuma koyması büyük dert diye biliyorum. Hele ki odada yoksan sıçradıktan sonra yerde can verecektir. Bir de bu balık benim akvaryumumda rahat edemez bitki seviyor. Cam temizliğini ise haftada bir cam çekpasıyla yapıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir