İştahsız Discuslara Ne Yapmam Lazım?(RESİMLİ)


dashboyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2007
İl: Bursa
Mesaj: 196
dashboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 09:37
Tuğrul Bey öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.Bu tip durumlarda kesinlikle ve kesinlik dış filtre temizliği yapmayın.Bütün bakteri dengesini çökerttiğinizi düşünüyorum.İlk müdahele olarak ısı tedavisi balık buna yanıt vermiyosa ilaç kullanılmalıdır.Biliniyo ki Discuslar eşleşme yada yer edinme üstünlük kurmada bile 1 ay süre içerisinde yem yeme olmadığını kendi balıklarımda gördüm.Söylemlerine göre balıklarda hastalık teşhisi koyamadım.Umarım en kısa sürede problem ortadan kalkar.SAYGILAR...

Beğenenler: [T]232582,Guzcum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turquazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 179
turquazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 11:16
Dış filitremi temizlerken bir grup eski süngeri atmadım.Akvaryum suyu ile temizleyip tekrar filitreye koydum ki biyolojik döngüde sorun olmasın diye.Ama hala ne yapacağımı bilemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eski-fishmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
eski-fishmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 16:34
Balıklarda hastalık başlangıcı olabilir. Eğer hastalarsa önümüzdeki günlerde belirtiler çıkacaktır. Siz şimdiden önleminizi alın.Azda olsa yem yiyorlarmış. Yemlerine sarımsak suyu emdirin. İştahları kabaracaktır.  Birkaç gün tüm öğünlerde bunu yapın. Hergün düzenli olarak su değişimi yapın. Ama su değişimleriniz %30u geçmesin. Isıyı dengeleyerek ekleme yapın. Eğer hasta değillerse (umarım değillerdir) balıklarınız herhangi bir sebepten strese girmiş olabilirler. Mümkünse ışıklandırmanızı azaltın. Göz bebekleri çok kısık. Gözleri rahatsız olabilir. Resimlerdende bir hastalık belirtisi görünmüyor. Ama dediğim gibi eğer hastalığın çok başlarındaysa belirtiler olmayabilir ve erken müdahale muhakkak en iyi sonuç verir. Akvaryumda başka balık varmı?Tank ne zaman kuruldu ve diskuslar ne zamandan beri aynı yerdeler?
JaCobSEn__2008-07-10 18:19:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turquazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 179
turquazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 17:49
Yem konusunda dediğim gibi 3 tanesi diğer üç tanesine göre biraz daha iyi sayılır yeme konusunda.Diğer 3 taneden 2 tanesi ise neredeyse hiç yemiyorlar.

Balıkların akvaryuma gireli yaklaşık 3,5-4 ay kadar oldu.
Tankım 200 litre. İçerisinde 9 adet raspora,3tane kırmızı burun tetra,3 tane çöpçü,1 tane cüce vatoz,2 tanede elma salyangozu var.

Fatih Bey dediğiniz gibi inşallah hasta değillerdir.

Balıklarım hala yem yemiyor.
İç parazit olmayan balığa ağızdan flagy uygularsak sakıncalımı olur?turquaz2008-07-12 10:02:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 15:36
Balıklarınız çok güzel görünüyorlar Balıklarınıza yaklaşımınız çok hoş onlarla ilgilenmenizde oldukça güzel.

Su değişiminden bence iştahsızlık döneminde kaçının balıklarınızın iştahı yo kken bünyeleri açlıktan yeterikadar zayıf düşmüştür yararlı bakterileride akvaryumunuzdan atarak zaten zayıf düşmüş bünyelerini dahada zayıf düşürmeyin derimben.

Su değiştirecekseniz mutlaka aqutan kullanın damacana gerek kalmıyor bu sayede hem stres üzrindede etkisi olduğunu biliyorum.

Canlı yemi sürekli vermeyin balıklarınız sonra normal yeme tekrar alıştırmak zorunda kalırsınız.  özellikle protein yüklü ve baktopur ile yıkanmış pisliğini atmış canlı yemlerinizi akşamları ışığı kapamadan yarım saat kadar önce tükete bilecekleri şekilde verin bu sayede balıklarınız biraz daha yağlanırlar.

Birde canlı su piresini deneyin derim ben. Kendi tercihim daha çok doğal yemler kurt su piresi gibi elbet evimde 3 çeşit balık yemide mevcut dolabımda yürek ve sarımsaklı yemimde var epey eziyet çektim bende discustan sürekli farklı yemler vermek çok iyi oluyor birisi birini yemiyor ama başka bir yemi yiyor ama benimkilerden hiç birisi su piresi ve kurda hayır diyemiyor.üstelik hastalık durumunda gerekli ilacı canlı yeme bulaştırıp veriyorum ve daha erken sonuç alıyorum.
Küçük bir tavsiye su piresi alırsanız kültür alın ve evde kendiniz üretin çünki çok pahalıya geliyor su piresi ama balılar içinde çok iyi bir yem yakalarken biraz zorlansalarda yemeye bayılıyorlar..

Aynen dikkatle balıklarınızla ilgilenmeye devam edin 1 haftadır bir kayıp olmadıysa yem yemiyorlarsa sadece ona göre davranıp farklı yem deneyin.  yemi ara ara değiştirmeniz balıklarınız için çok yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Ğızdan sizin flagyl vermenizin bir anlamıyok malesef balık onu solungacından atacaktır. Yeme emdirip verirseniz ilaçlarınızı daha çabuk sonuç alırsınız
flagyl iç parazitte kullanılan bir ilaçtır onun yerine canlı yeminize baktopur çektirin en azından balık için bir ilaç.
ecarpar2008-07-12 15:39:26

Beğenenler: [T]174095,CREWER[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turquazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 179
turquazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 08:40
Gökhan bey çok teşekkür ederim cevablarınız için.Çok aydınlatıcı oldu.

Dediğiniz gibi su değişimlerini biraz ağırdan alıyorum.Değiştirsemde %10 'nun üzerine fazla çıkmıyorum bu aralar.

Filitreyi temizleyip,ilk 3/2 lik su değişimini yapmam sanırım balıkları biraz rahatlattı.Hafta sonu balıklara bir parça daha canlı yem verdim.Bu sefer hepsi birden saldırmaya başladılar ve bu durum beni çok sevindirdi.

Bu durumu görünce tetra discusu verdim balıklarıma hiç yem yemeyen balıklar bile bir anda yeme doğru hızlıca hareket ettiler ve biraz olsun yemeye başladılar.Hepsini yemeseler bile bir iki parça yemeleri bence iyi bir sonuç oldu.

Bende her ihtimale karşı flagy hazırlmıştım.Son çarem o olacaktı fakat şu durumda kullanmayı düşünmorum.Sanırım azda olsa iştahları açıldı gibi.

Canlı yeme baktopur şimdilik katmadım.Zaten ilk kullanşım oldu bu.İnşallah balıklarım tektar eski düzene girer ve sorunsuz bir şekilde yemlerini yerler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir